18.6.20

Ελληνική Μαραθώνια Κολύμβηση το 'ατόπημα΄ στην κολυμβητική Ιστορία του Σιθωνα

Απάντηση -τοποθέτηση  απο την Ε.Ε.ΝΝικήτης  "Ο ΣΙΘΩΝ
Ύστερα από μια ενημέρωση που είχαμε μέσω του διαδικτύου για συνάντηση open water στη Νικήτη αθλητών μαραθώνιας κολύμβησης που σκοπό έχουν να αναδείξουν το αθλητικό ιδεώδες κάτι που πρεσβεύει ο σύλλογος μας εδώ και 50 χρόνια οφείλουμε να πάρουμε ως σύλλογος θέση.
 Φυσικά ήρθαμε σε επαφη με τους διοργανωτές όλης αυτής της ομαδικης βουτιάς όπως μου ανέφεραν, ότι δηλαδη δεν
είναι αγώνας μαραθώνιας κολύμβησης και είναι απλως ένα μπάνιο με Φίλους.
 Κύριοι και Κυρίες όλοι αγαπάμε τον τόπο μας και σεις επίσης και μάθαμε να σεβόμαστε την ιστορία και τον Σύλλογο που ανέδειξε την μαραθώνια κολύμβηση στην Ελλάδα.
Δεν θα πούμε που θα πάει κάποιος να κολυμπήσει άλλα όταν αυτό συνοδεύεται με λέξεις ανοιχτή θάλασσα μαραθώνια κολύμβηση ελάτε οποίος θέλει να κολυμπησει 1500 και 3000 μέτρα θα τοποθετήσουμε σημαδούρες μόνο μπάνιο με Φίλους δεν λέγεται.
Η Εκπολιτιστική Εταιρεία Νέων Νικητης ως φορέας που ανήκει στο Δήμο Σιθωνίας και σκοπός Ιδρυσης του η διοργάνωση του Διεθνούς Διαπλού του Τορωναιου Κόλπου καθώς και η διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων στη Νικητη δεν στηρίζει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες στην περιοχή μας όταν δεν διοργανώνονται από τον Σίθωνα.
 Ζούμε σε μια ελεύθερη φυσικά χώρα και ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει. Έτσι και μεις θεωρήσαμε σωστό να δηλώσουμε επισήμως την γνώμη μας για τον τρόπο που διαχειριστήκατε την συγκεκριμένη συνάντηση.
Η δημοσίευση σας είδαμε οτι διορθώθηκε και μεις οφείλουμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας ότι η ΕΕΝΝ ο Σιθων δεν έχει καμία ανάμειξη με την συγκεκριμένη συνάντηση.
 Και προς αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων δεν αντιδρούμε στην συμμετοχή του κόσμου στην κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας αλλά το ότι διοργανώνετε κάτι στην περιοχή και ο σύλλογος που είναι ο καθ’ύλην αρμόδιος ενημερώνεται τυχαία από το facebok
Με εκτίμηση το ΔΣ
Ε.Ε.Ν.Ν. Ο ΣΙΘΩΝ 





Κυριακή 21 Ιουνίου και ώρα 12 στο beach bar Saint George, στη Νικήτη τελικά και όχι στο Lacara camping bungalows. 

Δύο οι διαδρομές, στα 1500 μ και στα 3000 μ. 

Παράκτιες και ασφαλείς. Τηρώντας πριν κατά τη διάρκεια και μετά τα μέτρα προστασίας λόγω κορωνοϊού. 
Με ώρα προσέλευσης στις 11, στον κήπο του beach bar. 
Χωρίς χρονομέτρηση, αλλά μονάχα με αγάπη και χαρά για το άθλημα. Καθώς δεν αγωνιζόμαστε, αλλά συναντιόμαστε και προπονούμαστε ως οικογένεια, φιλικά κ χαλαρά. 
Διευκρινίζουμε ότι δεν προτιθέμεθα να κάνουμε κολυμβητικούς αγώνες, αλλά να κρατήσουμε ζωντανή τη φλόγα της κολύμβησης. 
Προαιρετικά μπορούμε να ενισχύσουμε πχ με 5 ευρώ έκαστος το έργο και την αποστολή της Πνοής Ελπίδας με την ευκαιρία της συνάθροισης.