9.8.20

Συνδρομή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης σε επιβάτες ακυβέρνητου σκάφους στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής -Ανακοίνωση Λ.Σ.

Πολύωρη περιπέτεια είχαν οκτώ (8) επιβαίνοντες σε ιδιωτικό σκάφος το οποίο παρουσίασε βλάβη κι έμεινε ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ποτίδαιας και Σάνης.

Το Παράρτημα Χαλκιδικής της Ελληνικής Ομαδας Διάσωσης κλήθηκε λίγο μετά τις 22:00 το Σάββατο από την οικεία Λιμενικη Αρχή, προκειμένου να συνδράμει στην επιχείρηση διάσωσης των επιβατών.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν

στην περιοχή και του μικρού βάθους της θάλασσας ήταν αδύνατο να προσεγγίσει το σκάφος του Λιμενικού που κατέφθασε επιτόπου. Άκαρπη απέβη και η προσπάθεια προσέγγισης του ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ της ΕΟΔ.

Πεζοπόρο τμήμα της ΕΟΔ κι εθελοντές της περιοχής κατάφεραν να προσεγγίσουν παραλιακά τη βραχώδη περιοχή που κατέληξε το ακυβέρνητο σκάφος και να προσφέρουν βοήθεια στους επιβάτες του σκάφους.

Η περιπέτεια είχε αίσιο τέλος καθώς όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Μπράβο Νίκο, Στέλλα, Πάνο και Γιαννη.

Ευχαριστούμε πολύ τον Χρήστο και τη Σμαρω για την πολύτιμη συνδρομή τους.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Λ.Σ

 Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νέων Μουδανιών για περιστατικό ακυβερνησίας, λόγω έλλειψης καυσίμων, του ταχύπλοου σκάφους ''ΑΙΟΛΟΣ'' Τ.Θ. 407 με οκτώ (08) επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σάνης και Ποτίδαιας Χαλκιδικής, το οποίο αγκυροβόλησε σε απόσταση περίπου 15 μέτρων από την ακτή “ΚΟΚΚΙΝΑ ΒΡΑΧΙΑ” Ποτίδαιας, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Άμεσα για την περιοχή αναχώρησε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από ξηράς, όπου, κατά δήλωση του κυβερνήτη του “ΑΙΟΛΟΣ”, κόπηκε η καδένα του σκάφους και λόγω καιρού παρασύρθηκε στην ακτή, όπου και προσάραξε, ενώ, οι επιβαίνοντες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, καλά στην υγεία τους.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.