12.5.21

ΑΠ.ΠΑΝΑΣ : ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΤΩΝ ΕΤΩΝ 2017-2018 ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

 


Ο Γραμματέας της Βουλής και  Βουλευτής Χαλκιδικής  του Κινήματος Αλλαγής Πάνας Απόστολος, έλαβε Απάντηση από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών στην παρέμβαση που κατέθεσε στη Βουλή, με αίτημα την καταβολή των αποζημιώσεων σε πληγέντες ιδιώτες και επιχειρηματίες της Χαλκιδικής από τις θεομηνίες των ετών 2017 και 2018
στους Δήμους Αριστοτέλη, Πολυγύρου και Σιθωνίας.

Στην Απάντησή του στον κ. Πάνα ο αρμόδιος Υπουργός αναφέρει, πως η Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε) για την Π.Ε. Χαλκιδικής με σχετικές υπουργικές αποφάσεις, οριοθέτησε τις πληγείσες περιοχές από τις πλημμύρες της 17ης Ιουλίου και της 26ης Ιουνίου 2018, έχει εκδώσει τις δύο σχετικές Κ.Υ.Α., ενώ έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών 2 έργα συγκεκριμένου προϋπολογισμού για τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής, προκειμένου να επισκευαστούν και ανακατασκευαστούν τα κτίρια που υπέστησαν βλάβες από τις παραπάνω θεομηνίες στους Δήμους Αριστοτέλη, Πολυγύρου και Σιθωνίας.

Έτσι οι ιδιοκτήτες των πληγέντων κτηρίων, μπορούν να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε) για την αποκατάσταση των ζημιών με τη χορήγηση αναλογούσας στεγαστικής συνδρομής.

Ο κ. Πάνας σχολιάζει σχετικά : « Έπειτα από τη δέσμευση του Υφυπουργού Οικονομικών σε Επίκαιρη Ερώτησή μου για την έκδοση Κ.Υ.Α που αφορά τις αποζημιώσεις της θεομηνίας του 2019, νιώθω για μια ακόμη φορά ιδιαίτερα ικανοποιημένος, καθώς ύστερα από τη νέα κοινοβουλευτική μου παρέμβαση ξεκαθαρίζει το τοπίο για τις καταστροφές του 2017 και 2018 στους Δήμους Αριστοτέλη, Πολυγύρου και Σιθωνίας. Η έκδοση των δύο Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων δίνει τέλος στην επί σειρά ετών αναμονή πολλών πληγέντων Χαλκιδικιωτών».