14.5.21

Το KOUZINA 2021 για την Ανατολική Χαλκιδική από τις 15 Μαΐου μέχρι τις 15 Ιουνίου -Πρόγραμμα

 

 Το KOUZINA για την Ανατολική Χαλκιδική αποτελεί το κορυφαίο γαστρονομικό γεγονός της χρονιάς! Στη σκιά του ιερού Άθωνα, στο μυχό του Αθωνικού Κόλπου, στο αμμουδερό νησί της Αμμουλιανής, στους πρόποδες του Αριστοτελικού Όρους, στο Στρυμονικό κόλπο, στον Ακάνθιο Κόλπο, στις παρυφές του Χολομώντα, σε προσκαλούμε να μυρίσεις και γευθείς τα βιολογικά προϊόντα και τις γεύσεις μας μέσα από μια υπέροχη γαστρονομική γιορτή, της οποίας από σήμερα αποτελείς μέρος!

    Απόλαυσέ το!

    Τι θα γίνει το 2021;

    To KOUZINA 2021 θα διαρκέσει (όπως κάθε χρόνο) έναν ολόκληρο μήνα: από τις 15 Μαΐου μέχρι τις 15 Ιουνίου. Θα εστιάσει για μία ακόμα φορά στην τοπική παράδοση, που θέλει τους ανθρώπους της Ανατολικής Χαλκιδικής να τιμούν τη γη τους σε κάθε ευκαιρία, ευχαριστώντας τη για τα δώρα που τους προσφέρει.

    Θα παντρέψει όμως αυτήν την παράδοση με τις μαγειρικές δημιουργίες, οι οποίες βασίζονται πάντα στην τοπική βιολογική παραγωγή.

    Γιορτές της φύσης, της θάλασσας, της γης, των προϊόντων, διαγωνισμοί και μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής, γεύσεις που αναδεικνύουν τα βιολογικά μας προϊόντα και την πλούσια παραγωγή, γεύσεις προσφυγικές, αρχαιοελληνικές, παραδοσιακές, μοναστηριακές, μεσογειακές, αλλά και gourmet πιάτα – δημιουργίες τοπικών και διάσημων chefs.

     http://www.mountathosarea.org/?post_type=tribe_events

    Συμβουλέψου το πρόγραμμα δραστηριοτήτων και ρύθμισε τις διακοπές σου όπου σου αρέσει, στα ξενοδοχεία που φιλοξενούν δραστηριότητες του KOUZINA ή σε αυτά που αναφέρονται στη λίστα που ακολουθεί το πρόγραμμα. Να είσαι σίγουρος / σίγουρη ότι όποια και αν είναι η επιλογή σου θα μείνεις απόλυτα ικανοποιημένος / ικανοποιημένη από την ξακουστή φιλοξενία μας.

    Απόλαυσέ το!
     Υπο την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού
     
     
     
    Η γιορτή της αριστοτελικής θάλασσας

    Μάιος 15 @ 8:00 μμ

     
     



 

Oι chef και καθηγητές γαστρονομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Λεωνίδας Καρύτσιος και Γιάννης Αγγελούδας επισκέπτονται την Ολυμπιάδα, μυρίζουν τη φύση της, γεύονται τα μύδια της και καταλήγουν στο Fish Restaurant Olympic για να συνεργασθούν με τη Μαρία Αντωνίου και τη δημιουργική ομάδα της. Όλοι μαζί παρουσιάζουν στους γαστρονομικούς ταξιδευτές ένα μοναδικό μενού του Αποστόλη Ρήγα, εμπνευσμένο από τα όστρακα και την αρχαιοελληνική θαλασσινή κουζίνα.
Σπεύσατε να κλείσετε θέση!
Σπεύσατε να απολαύσετε το αυθεντικό!

 

Χώρος Διεξαγωγής

Restaurant OLYMPIC
Παραλία Ολυμπιάδας
 

Η γιορτή του Ακάνθιου Κόλπου

Μάιος 16 @ 8:00 μμ

Είναι η θαλάσσια αύρα του Αιγαίου αυτή που κυριαρχεί στο Λιμανάκι του Στρατωνίου.
Ο Ακάνθιος Κόλπος (στα «πόδια» της προβλήτας), μαγικά «αγκαλιασμένος» από το Αριστοτελικό Όρος και τον Άθωνα αποτελεί ό,τι πιο φυσικά και ιστορικά «ευλογημένο».
Αποτελεί τον ορισμό του κυρίαρχου.
Με τον ίδιο τρόπο οι ντόπιοι ψαράδες κυριαρχούν στον υπαίθριο χώρο, εμπνεόμενοι από το περιβάλλον, από την απλότητα των προϊόντων της θάλασσας, από την πρώτη ύλη του θαλάσσιου στοιχείου και προπαντός από την παρέα των μουσικών.
Ένα θαλλασινό τραπέζι στην καρδιά της Μεσογείου υποδέχεται Γάλλους & Ισπανούς εκπροσώπους Τύπου και τουριστικών γραφείων.
Η γιορτή του Ακάνθιου Κόλπου αρχίζει!

 

Χώρος Διεξαγωγής

Λιμανάκι Στρατωνίου
Στρατώνι Χαλκιδικής Χαλκιδικη

 

Η γιορτή των ορκυνιών

Μάιος 17 @ 8:00 μμ

Ένα θαλασσινό τραπέζι με τοπική ταυτότητα στήνεται στο restaurant του πεντάστερου νεόδμητου Mount Athos Resort, το οποίο χτισμένο μπροστά στο ψαρολίμανο της Ιερισσού, αγναντεύει το Αριστοτελικό Όρος και τον αγιορείτικο βραχίονα που κλείνει «σε σφιχτή, αγαπημένη αγκαλιά» τον Ακάνθιο Κόλπο.

Την ώρα που εσείς βλέπετε τα ψαροκάικα να φεύγουν για την «καλή ψαριά» και την σοδειά του ορκυνιού, η επικεφαλής chef του KOUZINA Ντίνα Νικολάου και ο executive chef του resort Τάσος Παρασκευαίδης ετοιμάζουν ένα ψαρένιο μενού, χρησιμοποιώντας φρέσκια πρώτη ύλη Ιερισσού, άγριες αγγινάρες, κίτρινες κολοκύθες και φυσικά ορκύνι – το γαστρονομικό brand της Ιερισσού.

Κλείστε από σήμερα θέση στο όνειρο! Χαρίστε στον εαυτό σας την πολυτέλεια ενός δείπνου σαν και αυτό που θα χαρούν μαζί μας Γάλλοι εκπρόσωποι Τύπου. Σας περιμένουμε!

 

Χώρος Διεξαγωγής


Ιερισσός Χαλκιδικη

 


 

Η γιορτή των μυδιών

Μάιος 18 @ 8:00 μμ - 9:00 μμ

Η επικεφαλής chef του KOUZINA Ντίνα Νικολάου παραδίδει μαθήματα μαγειρικής, βασισμένα στην πλούσια μυδοπαραγωγή της Ολυμπιάδας. Χρώματα και μυρωδιές από βότανα του Αριστοτελικού Όρους μπλέκονται με το ιώδιο της θάλασσας, ενώ πικάντικα μπαχαρικά, αρνιώτικη μουντοβίνα και αγνό ελαιόλαδο απογειώνουν τη γεύση των διάσημων πλέον μυδιών, που αποτελούν γαστρονομικό brand name του ιστορικού οικισμού. Εσείς θα χάσετε την ευκαιρία;

 

Χώρος Διεξαγωγής

Μυδοκαλλιέργειες Αναστασίου
 
 

Η γιορτή της αθωνικής θάλασσας

Μάιος 19 @ 8:00 μμ

Ένα καταπληκτικό fish restaurant, «ακουμπισμένο» στις ακτές της αθωνικής θάλασσας στην Ουρανούπολη, παρουσιάζει την KOUZINA του στους επισκέπτες της «θαλασσινής εβδομάδας» της διοργάνωσης. Θαλασσινά φρεσκοψαρεμένα στις ακτές του Άθωνα, ψαρικά που μυρίζουν Αιγαίο, ντόπια βότανα και ζαρζαβάτια συναντιώνται στα πιάτα του Ηλία και προσφέρονται ως δώρο αγάπης «της αθωνικής θάλασσας» προς τους

 

Χώρος Διεξαγωγής

ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ
Ουρανούπολη, Χαλκιδικης
 

Η γιορτή της κορυφής του Άθωνα

Μάιος 20 @ 8:00 πμ - 5:00 μμ

Είναι το burger master class θαλασσινών που πραγματοποιείται στους λόφους της Αρχαίας Ακάνθου – κυριολεκτικά απέναντι από την Ιερή Κορυφή.

Ο χαλκιδικιώτης chef Γιώργος Παλησίδης δημιουργεί burger μυδιών Ολυμπιάδας (murger), bites από φρέσκο κολοκύθι και μελιτζάνα, σαλάτες με παξιμάδια και ιερισσιώτικο τυρί και τόσα άλλα!

Βότανα των αθωνικών πλαγιών, αμπελόφυλλα από τα γειτονικά βιολογικά αμπέλια, χόρτα των βράχων και της ακτής, τοπικό ελαιόλαδο και πολλά άλλα «καλούδια» της προαθωνικής γης συνθέτουν το μενού του ευρηματικού chef, ο οποίος σας περιμένει για να σας φιλέψει στο υπέροχο τραπέζι της αμπελοσκέπαστης αυλής.

Κλείστε θέση από σήμερα! Το φυσικό περιβάλλον, η γη και η θάλασσα της Μεσογείου, η αύρα του Άθωνα και το καλό φαγητό θα μετατρέψουν τη βραδιά σε ανάμνηση ευτυχίας και απόλαυσης!

Σας περιμένουμε!

 

Χώρος Διεξαγωγής

Λόφοι της Αρχαίας Ακάνθου
Ιερισσός

 

Η γιορτή των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης

Μάιος 21 @ 8:00 μμ

To KOUZINA προτείνει στους επισκέπτες της προαθωνικής χερσονήσου να συμμετάσχουν στη θρησκευτικο-πολιτιστική γιορτή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ουρανούπολης, η οποία τιμά τους Πολιούχους του οικισμού: τον Άγιο Κωνσταντίνο και την Αγία Ελένη. Πρόκειται για υψηλής αισθητικής πολιτιστική διοργάνωση, όπου η παράδοση κυριαρχεί και ο χορός καλά κρατεί! Χαρείτε την!

…και επειδή για μία ακόμη χρονιά οι συνθήκες που διαμορφώνειη πανδημία δε μας επιτρέπουν να χορέψουμε, εμείς θα περπατήσουμε! Ουρανούπολη – Μονή Ζυγού, ένας προσκυνηματικός και πολιτιστικός περίπατος μήκους περίπου 2 χιλιομέτρων ανάμεσα στην αθωνική θάλασσα και στις ανοιξιάτικες μυρωδιές του αθωνικού δάσους! Ακολουθείστε μας!


Χώρος Διεξαγωγής

Πλατεία Πύργου Προσφορίου
Ουρανούπολη,

 

Η γιορτή της αριστοτέλειας ώσμωσης

Μάιος 22 @ 8:00 μμ

Κάπου εκεί στην αμμώδη παραλία της Ολυμπιάδας, όπου το Αριστοτελικό και το Παγγαίο Όρος οριοθετούν το Στρυμωνικό Κόλπο, ο chef του SEΒRIKO Βασίλης Μπερμπεράκης και η δημιουργική ομάδα του ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ αφήνουν για λίγο τη βουερή παραλία της Θεσσαλονίκης και «πιάνουν δουλειά» στο ιστορικό restaurant Akroyiali, που με την κληρονομιά του ενός αιώνα που «κουβαλά» στις κουζίνες του μας υπόσχεται μία αξέχαστη ανοιξιάτικη βραδιά.

Το μενού του Βασίλη αποτυπώνεται σε μια κάρτα όπου θαλασσινά, όστρακα και άγρια βότανα του βουνού και της θάλασσας συναντούν το μυρωδάτο σουσουρένιο μέλι και τους καρπούς του δάσους, για να συνθέσουν έξι (6) υπέροχα, χρωματιστά πιάτα.

Ένα θαλασσινό φόντο, σε μια αμμώδη παραλία, ένας ιστορικός χώρος, δύο πράσινα βουνά, ένας υδάτινος όγκος και ένα φιλόξενο τραπέζι: κι όμως, οι λέξεις είναι λίγες και φτωχές. Η φύση και η ιστορία είναι αυτές που πρωταγωνιστούν στην έμπνευση και στην απόδοση. Ζήστε το!

 

Χώρος Διεξαγωγής

Restaurant Akroyiali
Ολυμπιάδα,

Η γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας (στη μνήμη του γέροντα Επιφάνιου του Μυλοποταμινού)

Μάιος 23 @ 8:00 μμ - 11:00 μμ

Υπόκλιση και επίκληση στην αγιορείτικη διατροφή.
Ψάρι & Λαχανικά, Χταπόδι μαγειρεμένο μαζί με τον ευλογημένο οίνο, Ταραμοκεφτέδες και Λαχανοκεφτέδες, Θαλασσινά & Χόρτα, Ψαρόσουπες και ταπεινά χαλβαδένια επιδόρπια συνθέτουν το μενού μιας βραδιάς, όπου ο Αθωνικός Κόλπος και Ιερή Κορυφή διαμορφώνουν τις συνήθειες και τη συμπεριφορά.

Στους υπέροχους κήπους του Eagles Resort κορυφαίοι Έλληνες chef ανάβουν φωτιές για να ψήσουν το «λεμονάτο» χοντρό ψάρι, – «λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά ήταν το μυστικό του Γέροντα Επιφάνου» λένε… και μετά extra παρθένο τοπικό ελαιόλαδο και λεμόνι. Απλά, λιτά, νόστιμα και εκλεπτυσμένα. Γεύσεις μεστές, γεμάτες από τη νοστιμιά της πρώτης ύλης, χωρίς μαγειρικά τερτίπια και περίπλοκες τεχνικές.

Είναι οι δικές του, γνώριμες πια, αγιορείτικες γεύσεις, οι οποίες χάρη στην αγάπη του για το Άγιον Όρος κυριαρχούν και στη δική μας καθημερινότητα, στις γιορτές και στις χαρές μας. Σας προσκαλούμε να τις γνωρίσετε μέσα από την ιδιαίτερη, υπέροχη, ξεχωριστή γαστρονομία μας!

 

Χώρος Διεξαγωγής

Eagles Resort
Ουρανούπολη, Χαλκιδικης

 

Η γιορτή των μοναστηριακών προιόντων

Μάιος 24 @ 8:00 μμ - 11:00 μμ

Μια περιπλάνηση ανάμεσα στα αγιορείτικα ευλογημένα προϊόντα του Αγίου Όρους και σε βυζαντινά, θρησκευτικά μνημεία, που θα αφήσει την πιο όμορφη γαστρο-πολιτιστική καλοκαιρινή ανάμνηση. Μια εξαιρετική περιήγηση ανάμεσα σε αγιορείτικα μνημεία πολιτισμού και σε γαστρονομικές συνήθειες των αγιορειτών! Κλείστε θέση τώρα! Η επιλογή θα σας δικαιώσει!

 

Χώρος Διεξαγωγής

Εμπορικό Κέντρο Ουρανούπολης 
 

Η γιορτή των μοναστηριακών προιόντων

Μάιος 25 @ 8:00 μμ - 11:00 μμ

Μια περιπλάνηση ανάμεσα στα αγιορείτικα ευλογημένα προϊόντα του Αγίου Όρους και σε βυζαντινά, θρησκευτικά μνημεία, που θα αφήσει την πιο όμορφη γαστρο-πολιτιστική καλοκαιρινή ανάμνηση. Μια εξαιρετική περιήγηση ανάμεσα σε αγιορείτικα μνημεία πολιτισμού και σε γαστρονομικές συνήθειες των αγιορειτών! Κλείστε θέση τώρα! Η επιλογή θα σας δικαιώσει!

 

Χώρος Διεξαγωγής

Εμπορικό Κέντρο Ουρανούπολης 
 

Η γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας

Μάιος 26 @ 8:00 μμ - 10:00 μμ

Παραδοσιακό θρησκευτικό κουρμπάνι, βασισμένο σε συνταγές παρμένες από την τοπική θρησκευτική παράδοση. Πραγματοποιείται στον αύλιο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος Μεγάλης Παναγίας, αναδεικνύει την τοπική μοναστηριακή παραγωγή και συνοδεύεται πάντα από συμμετοχή στον Εσπερινό.

 

Χώρος Διεξαγωγής

Ιερό Προσκύνημα Μεγάλης Παναγίας
 
 

Η γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας

Μάιος 27 @ 8:00 μμ

Απλωμένο μπροστά στη θάλασσα του Αθωνικού Κόλπου και με θέα την κορυφή του Άθωνα, το Fish Restaurant Lemoniadis προσκαλεί το κοινό να δοκιμάσει τη δική του «μοναστηριακή KOUZINA», όπως αυτήν αποτυπώνεται στην κάρτα του. Ψάρι Λεμονάτο Αγιορείτικο, Χταπόδι Κρασάτο, Φασόλια στο Κρεμμυδόζουμο και τόσα άλλα συνοδεύουν το δυνατό τσίπουρο – παραγωγή των αγιορειτών μοναχών! Καθίστε απόψε σε αυτό το τραπέζι και νιώστε ότι βρίσκεστε σε μια αληθινή αθωνική Τράπεζα. Καλή σας Όρεξη!

 

 

Η γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας

Μάιος 28 @ 8:00 μμ - 10:00 μμ

Στους πρόποδες του πράσινου Κάκαβου, μια αντιπροσωπευτικά ανοιξιάτικη βραδιά, οι Μοναχοί στο Μετόχι ψέλνουν τον Εσπερινό και στη συνέχεια προσφέρουν μοναστηριακά εδέσματα στη μεγάλη Τράπεζα του κήπου. Η θέα της λίμνης, η εκκλησιά, ο αυλόγυρος, η εναλλαγή, ο χώρος, η ηρεμία, η κατάνυξη…, όλα μαζί συνθέτουν την εικόνα του Παραδείσου και σε κάνουν να θέλεις να μείνεις εκεί. 

 

Χώρος Διεξαγωγής

Μετόχι Ιεράς Μονής Χιλιανδαρίου 
 
 

Η γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας

Μάιος 29 @ 8:00 μμ

Φυσικό αγνάντι στο Αριστοτελικό Όρος και τον Άθωνα το ξωκκλήσι των Νέων Ρόδων υποδέχεται το δημοσιογραφικό κόσμο που καταγράφει τις KOUZINA δραστηριότητες της μοναστηριακής εβδομάδας. Μετά τον Εσπερινό ένα μεγάλο μαγειρικό γεγονός λαμβάνει χώρα στον εξαιρετικό αυλόγυρο. Ψάρι με άγριες Αγκινάρες Ιερισσού ανακατεύονται στον αγιορείτικο νταβά και συνθέτουν το πιο αντιπροσωπευτικό πιάτο της αγιορείτικης κουζίνας.

 

Χώρος Διεξαγωγής

Νέα Ρόδα, Ξωκκλήσι Αγίων Θεοδώρων 
 
 
 

Η γιορτή των πατρίδων του χθες

Μάιος 30 @ 8:00 μμ - 11:00 μμ

Ένα καραβάνι ανθρώπων από την Κύπρο μετατρέπει την κληρονομιά της πατρίδας που σκλαβώθηκε σε τρόπο θύμησης. Η ζωή τους συνεχίσθηκε σε άλλα χώματα από τα πατρογονικά, αλλά οι συνήθειες, ο τρόπος συμπεριφοράς και πόρευσης αντανακλούν στα βιώματα εκείνης – της (για πάντα) πληγωμένης γης.

Η διχοτομημένη Νήσος παρουσιάζει τη γαστρονομία των κατεχόμενων και η Δέσπω Χαραλάμπους από την Κοφίνου της Λάρνακας ανοίγει δαντελένιο φύλλο για να φτιάξει την ξακουστή τσιπόπιτα, μια παραδοσιακή, στριφτή πίτα με προέλευση από τα κατεχόμενα και γέμιση τσίπας από κατσικίσιο γάλα, ζάχαρη και κανέλα. Πού γίνονται όλα αυτά? Στο Eirinikos Glassbottom, το οποίο σαλπάρει από λιμάνι της Ουρανούπολης και περιφέρεται γύρω από την Αμμουλιανή των Μικρασιατών.
Μια παρόμοια ιστορία ενώνει τις δύο Νήσους με τους ανθρώπους πάντα να αναρωτιούνται γιατί…

Μην χάσετε αυτό το δρώμενο! Κλείστε θέση στο Eirinikos και σαλπάρετε μαζί στο χθες! 

 

Χώρος Διεξαγωγής

Αθωνικός Κόλπος 
 
 

Η γιορτή των κολοκυθολούλουδων

Μάιος 31 @ 8:00 μμ - 11:00 μμ

Οι Ίωνες συνήθιζαν να γεμίζουν με ρύζι τα κληματόφυλλα, τα λαχανόφυλλα και τις πρασινάδες, δημιουργώντας γευστικότατα ντολμαδάκια, που συνόδευαν τα καθημερινά αλλά και τα γιορτινά μικρασιάτικα τραπέζια. Ξεχωριστή θέση σε αυτό κατείχαν οι γεμιστοί με ρύζι και ανοιξιάτικα μυρωδικά κολοκυθοανθοί, τους οποίους οι νοικοκυραίοι μάζευαν από νωρίς τα μαγιάτικα πρωινά και «γέμιζαν» σχεδόν επί τόπου, δημιουργώντας ευφάνταστα, πολύχρωμα και προπαντός πεντανόστιμα πιάτα.

Φρέσκο κρεμμυδάκι και Άνηθος από τους μπαξέδες της Βαρβάρας έχουν τσιγαρισθεί με το στρυμωνικό ρύζι και γέμισαν τους βαρβαριώτικους κολοκυθοανθούς, που θα προσφερθούν αυτό το δροσερό απόγευμα στους συμμετέχοντες του γαστρονομικού workshop που στήνεται στην Κεντρική Πλατεία της Βαρβάρας, για να θυμίσει ότι η σύγχρονη μαγειρική έχει ρίζες και στυλώματα στην κληρονομιά.

Η Βαρβάρα φημίζεται για την παραγωγή κολοκυθολούλουδων, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο μεζέ κάθε γιορτής. Όπως τότε. Στην Ιωνία. Στα πλουσιοπάροχα και φιλόξενα τραπέζια των Ελλήνων της Μικρασίας, που δίδαξαν τη μαγειρική τέχνη στους λαούς της Μεσογείου.

Τους ευχαριστούμε, τους Τιμούμε και τους Γιορτάζουμε!
Κάθε Χρόνο!
Και σας καλούμε να έρθετε κι εσείς!
\

Χώρος Διεξαγωγής

Κεντρική Πλατεία Βαρβάρας 
 
 Ιούνιος 2021

Η γιορτή των μαντί της Μικρασίας

Ιούνιος 1 @ 8:00 μμ
Πολιτιστικό Κέντρο Ουρανούπολης, Ουρανούπολη, Χαλκιδικης 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Απόδοση τιμής στην Κατίνα Κρητικού των Kritikos Gallery & Restaurants, η οποία δημιούργησε γαστρονομική σχολή και ταυτότητα στην Ουρανούπολη, γιατί "όταν καταθέτεις στον τόπο κομμάτι της ψυχής σου", τότε ο τόπος σου οφείλει την αναγνώριση.

Θα τη δούμε να προετοιμάζει μαντί, "το ραβιόλι της Ανατολής", γεμίζοντας με κιμά και μπαχάρια τη μεταξένια ζύμη, που ανοίγει με περισσή δεξιοτεχνία..., κάνοντας μια απίστευτα δύσκολη μαγειρική τεχνοτροπία να μοιάζει με τεχνική "ευκολία"!

Θα συνεχίσουμε το δείπνο μας μαζί της, δοκιμάζοντας πιάτα μικρασιάτικης έμπνευσης που αποδεικνύουν ότι η ζωή επιβάλλεται να αντλεί από το χθες αλλά και από τους μύθους της κληρονομιάς, για να μπορεί με αξιώσεις να δομεί το μέλλον και την υγιή ανάπτυξη κάθε δραστηριότητας. Η Ουρανούπολη τόλμησε να επενδύσει τη δική της τουριστική ενέργεια πάνω σε αυτήν την άποψη, δημιουργώντας μια αναγνωρίσιμη γαστρονομική φήμη, που η Κατίνα όρισε και οριοθέτησε - θαρρείς για λογαριασμό του τόπου ολόκληρου.

Ας είναι λοιπόν αυτό, το πρώτο καλοκαιρινό βράδυ του 2021 δικό της αλλά και δικό σας.
Μοιραστείτε μαζί της αλλά και μαζί μας τη χαρά της αναγνώρισης μιας σπουδαίας προσφοράς.
Ελάτε στην Ουρανούπολη και γευθείτε την αξεπέραστη KOUZINA της!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της αστικής Μικρασιάτικης γαστρονομίας

Ιούνιος 2 @ 8:00 μμ
Fish Restaurant «KOKKINOS», Ουρανούπολη
Χαλκιδικής, Χαλκιδικη 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Θαλασσινό δείπνο της αστικής Μικρασίας - υψηλών γαστρονομικών και τεχνικών προδιαγραφών - βασισμένο στη χρήση της εξαιρετικής τοπικής πρωτογενούς παραγωγής.

Πράγματι, ο υπερταλαντούχος executive chef του Fish Restautant KOKKINOS Άκης Στεφανίδης "ανακατεύει" τα υλικά της αθωνικής γης και της θάλασσας του Αγίου Όρους με μαεστρία και τόλμη, δημιουργώντας γαστρονομικές "εμπνεύσεις" του μέλλοντος! Η άντληση των στοιχείων γίνεται από την πατρίδα των Ιώνων, προκειμένου σήμερα να σας / μας προτείνει την κάρτα του και να σας / μας προσκαλεί να δοκιμάσετε τα μικρασιάτικης θαλασσινής έμπνευσης πιάτα της!
Θα του το αρνηθείτε?

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της ποντιακής πίτας και του ζυμαριού

Ιούνιος 3 @ 8:00 μμ - 11:00 μμ
Akrathos Beach Hotel, Ουρανούπολη, Χαλκιδικης 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Πραγματοποιείται κάθε χρόνο για να τιμήσει τον ποντιακό ελληνισμό, που με τόσο βάρβαρο και απάνθρωπο τρόπο ατιμάσθηκε από τον κατακτητή, για να φτάσει στην ελληνική επικράτεια με τις γνωστές ανθρώπινες και ψυχικές απώλειες. Η γη του Πόντου, η εύφορη, η ευλογημένη, η θεϊκά ευνοημένη, έμεινε πίσω να θρηνεί τον αποχωρισμό, οι άνθρωποι όμως σήκωσαν το μπόι τους περήφανα μπρος στον όλεθρο και ξεκίνησαν τη ζωή τους στον τόπο μας από την αρχή.

Η γαστρονομική τους παράδοση / υπόσταση αποτελεί δείγμα της νοικοκυροσύνης και της προκοπής τους.
Την υιοθετήσαμε.
Όσο και όπως μπορέσαμε.
Την τιμούμε.
Γιατί μας έκανε κοινωνούς ενός άλλου τρόπο ζωής, που δε γνωρίζαμε και που μας εξέπληξε ευχάριστα.

Οι Πόντιοι - αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας μας - σήμερα ψήνουν και μας προσφέρουν τις πίτες τους: περέκ και πισία / γιατί οι ζύμες αποτελούν ένα από τα πιο δυνατά σημεία της γαστρονομίας τους.

Πόντιοι χορευτές από την Αμφίπολη - τον τιμώμενο ελληνικό προορισμό - τους πλαισιώνουν.
Βούλγαροι χορευτές από τη Σωζόπολη της Μαύρης Θάλασσας (Βουλγαρία) συμπληρώνουν το χορευτικό γαιτάνακι.

Ένα μαγικό καλοκαιρινό γλέντι συναδέλφωσης και ομοψυχίας των ανθρώπων, που τιμά τη ζωή.
Μια υπέροχη αυλή που φιλοξενεί το δρώμενο!
Εκεί στο Αμφιθέατρο του Akrathos Beach Hotel, κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό και την Ιερή Κορυφή!

Σας περιμένουμε!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της παλαιοχωρινής πατάτας και το ποντιακό πιροσκί

Ιούνιος 4 @ 8:00 μμ - 11:00 μμ
Κεντρική Πλατεία Παλαιοχωρίου, Παλαιοχώρι, Χαλκιδικης Ελλάδα + Χάρτης Google

Γιορτή της πατάτας στο Παλαιοχώρι;
Ε, Ναι!
Γιατί η παλαιοχωρινή πατάτα αναμένεται να αποτελέσει το κύριο συστατικό των παραδοσιακών πιροσκί, που θα τηγανίσουν στο καυτό μεγαλοπαναγιώτικο ελαιόλαδο Πόντιες νοικοκυρές από την Αμφίπολη και τη γύρω περιοχή. Η σύζευξη άλλωστε της Αμφίπολης ως τιμώμενου ελληνικού προορισμού με το ντόπιο στοιχείο αναμένεται να προκαλέσει αισθήσεις και συναισθήματα.

Εκτός από τις νοικοκυρές, χορευτές από το Παλαιοχώρι και τη Σωζόπολη της Βουλγαρίας πλαισιώνουν τη γιορτή και χαρίζουν στο κοινό ένα πολύχρωμο θέαμα, που θα καταγραφεί και θα συναρπάσει!

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους! Να δοκιμάσετε τα πιροσκί με παλαιοχωρινή πατάτα, να δείτε πώς η ντόπια παραγωγή μετατρέπεται σε λόγο και τρόπο ανάπτυξης του τουρισμού μας, να βιώσετε τη χαρά μας, να γίνετε κομμάτι της ιστορίας και της διαδρομής μας!

Κλείστε το τώρα!

Μάθετε περισσότερα »

Η ανέμελη γιορτή του Street Food

Ιούνιος 5 @ 8:00 πμ - 10:00 μμ
KANTINA KARAGATSIA, Αμμουλιανή, Χαλκιδικης Ελλάδα + Χάρτης Google

Θα πραγματοποιηθεί στην Αμμουλιανή, Πού αλλού?
Στη λευκή, αμμώδη παραλία Καραγάτσια ο καθηγητής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 chef Γιάννης Αγγελούδας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά προσφέρει στο κοινό υγιεινό, ψαρένιο street food με έμπνευση από τη Μικρασία αλλά και τη Θάλασσα που περιβάλει το νησί.

Πρόταση με ημερήσια διάρκεια.
Οπότε ξέρετε!
Οργανώστε την εκδρομή του Σαββάτου στην Αμμουλιανή, σπεύσατε στα Καραγάτσια και ζητήστε το street food του Γιάννη.

Πιστέψτε μας!
Θα το ψάχνετε συνέχεια!

Μάθετε περισσότερα »

Το μεσογειακό πρόγευμα

Ιούνιος 6 @ 8:00 μμ - 10:00 μμ
Λιμάνι Αμμουλιανής, Λιμάνι Αμμουλιανής
Αμμουλιανή, Χαλκιδικη 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

H επικεφαλής chef του KOUZINA Ντίνα Νικολάου επισκέπτεται την Αμμουλιανή στα σύνορα του Αγίου Όρους.
Συναντά τις ντόπιες νοικοκυρές και συλλέγει μαζίτους βότανα από τους πράσινους αθωνικούς λόφους, φρούτα από τα οπωροφόρα δέντρα του νησιού, καρπούς από τους λουλουδιασμένους θάμνους, ντόπιο ζαρζαβάτι από τους εύφορους κήπους και στη συνέχεια ζυμώνουν ψωμί αλλά και ζύμη για σπιτικές πίτες.

Μαζί στρώνουν γιορτινό τραπέζι στην αμμώδη παραλία και προσφέρουν στο κοινό λαχταριστό πρόγευμα σαν και αυτό που σερβίρεται κάθε πρωί στα τοπικά ξενοδοχεία. Μεσογειακά τραγούδια του ελληνισμού πλαισιώνουν τη γλυκιά βραδιά, υποδεχόμενα τη μεσογειακή θεματική ενότητα του KOUZINA 2021 με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της ιερισσιώτικης κουζίνας

Ιούνιος 7 @ 8:00 μμ
Λιμάνι Ιερισσού, Ιερισσός, Χαλκιδικης Ελλάδα + Χάρτης Google

Η Ιερισσός στρώνει τραπέζι στο λιμάνι της και σας περιμένει!

Με θέα τον Ακάνθιο Κόλπο, σφικτά κλεισμένο στους πράσινους βραχίονες του Αριστοτελικού Όρους και του Άθωνα, οι ιερισσιώτισες νοικοκυρές στρώνουν μεγάλο, φιλόξενο και πλουσιοπάροχο τραπέζι και σας τρατάρουν ό,τι ορίζει την ιερισσιώτικη κουζίνα. Μεγάλοι πρωταγωνιστές οι άγριες αγκινάρες και το ορκύνι, που αποτελεί το γαστρονομικό σήμα κατατεθέν της Ιερισσού.

Πίτες και θαλασσινοί μεζέδες κλέβουν την παράσταση, μουσικές της τοπικής κοινότητας αντηχούν μέχρι τα ιστορικά καρνάγια, χοροί τοπικοί αλλά και ελληνικοί συνθέτουν το μεσογειακό γλέντι.
Είναι η Ιερισσός του "έξω καρδιά", Είναι οι άνθρωποι της αυθεντικής Ελλάδας, καραβομαραγκοί, ψαράδες, έμποροι, χτίστες και γεωργοί. Θα τσιπουρομπλεχθείτε μαζί τους, θα δοκιμάσετε οπωσδήποτε παστό ορκύνι, άγριες αγκινάρες με χωριάτικα αυγά, γαύρο τηγανιτό και λιαστό χταπόδι. Θα ακούσετε ναυτικά αφηγήματα, θα απολαύσετε την ντοπιολαλιά και θα αφεθείτε στα πειράγματα των μεγαλύτερων. Οι Ιερισσιώτες θα σας κάνουν να νιώσετε ότι ήσαστε πάντα «από εκεί» και πάντοτε «από αυτούς»: τους γλεντζέδες αυθόρμητους ανθρώπους της καλής παρέας, της ατέλειωτης γιορτής και της αμέριμνης χαράς.

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της κροατικής κουζίνας

Ιούνιος 8 @ 8:00 μμ
Mount Athos Resort, Λιμάνι Ιερισσού
Ιερισσός, Χαλκιδικης Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Η επικεφαλής chef του KOUZINA Ντίνα Νικολάου και ο executive chef του πολυτελούς Mount Athos Resort συναντώνται για δεύτερη φορά φέτος, προκειμένου να παρουσιάσουν στο κοινό τις μεσογειακές δημιουργίες τους. Μαζί τους ο Κροάτης guest chef από την κροατική Gault & Millau, που θέτει υπό την αιγίδα της την KOUZINA βραδιά.

Θαλασσινά, Άγριες Αγκινάρες, Όστρακα, Χόρτα του Άθωνα, Κρίταμα από τους βράχους της Ιερισσού, ντόπιο αγνό παρθένο αθωνικό ελαιόλαδο, όλα σε μία ιστορική γαστρονομική συμφωνία, η οποία θα συνδέσει τη θαλασσινή κροατική κουζίνα με εκείνη της Ιερισσού.

Κλείστε από σήμερα θέση σε αυτό το δείπνο. Η υψηλή αισθητική, τα αυθεντικά προϊόντα, οι τεχνικές μαγειρικές, τα standard της υψηλής ποιότητας, η τοποθεσία, η αγιορείτικη αύρα, ο μεσογειακός αέρας του λιμανιού της Ιερισσού θα μετατρέψουν τη βραδιά σε ανάμνηση ζωής!

Σας περιμένουμε!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της μεσογειακής ψαριάς

Ιούνιος 9 @ 8:00 μμ - 11:00 μμ
Eagles Palace Resort, Halkidiki, Χαλκιδικης 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Η επικεφαλής chef του KOUZINA Ντίνα Νικολάου και ο Κροάτης guest chef Stjepan Vukadin του restaurant Zrno Soli και της Gault & Millau "χτενίζουν" τα παράλια της προαθωνικής χερσονήσου, για να συλλέξουν άγρια βότανα και κρίταμα. Επισκέπτονται τους λόφους της Ιερισσού, εκεί ...στο "παλιό χωριό", για να βρουν άγριες αγκινάρες, οι οποίες θα συνοδεύσουν το ψάρι στο αποψινό κροατικό δείπνο. Στην ουσία θα συνδέσουν την κροατική κουζίνα με τα τοπικά προϊόντα, δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό δείπνο, που θα παρατεθεί στο υπερπολυτελές Eagles Palace Resort.

Eίναι το δείπνο που καταδεικνύει τις γαστρονομικές ομοιότητες της Δαλματίας και της Αδριατικής με την κουζίνα του Αιγαίου. Είναι η Μεσόγειος ένας κοινός, τεράστιος υδρόποτος, που ενώνει τα νερά τα θαλασσών αλλά και τις συνήθειες των ανθρώπων. Είναι οι επιρροές της θάλασσας, που κάνουν τους μεσογειακούς λαούς να κινούνται ανέμελα αλλά δημιουργικά, ανάλαφρα αλλά προσεγμένα. Είναι η ίδια θάλασσα που διαμορφώνει τον κοινό τρόπο αντιμετώπισης της KOUZINAς.

Χαρίστε στον εαυτό σας την πολυτέλεια αυτής της απόλαυσης.
Αποκτήστε αυτήν την εμπειρία.
Η επιλογή θα σας αποζημιώσει στο έπακρο!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των Κροατών και των Αθωνιτών της Μεσογείου

Ιούνιος 10 @ 8:00 μμ
Avaton Luxury Hotel & Villas – Relais & Chateaux, Ακτή Κομίτσα
Νέα Ρόδα, Χαλκιδικης 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Είναι η γιορτή που "μπλέκει" τα μωσαϊκά των μεσογειακών κουζινών, προσκαλώντας τη Gault & Milleau Κροατίας στην Ανατολική Χαλκιδική.

Πράγματι, ο κροάτης guest chef Stjepan Vukadin του restaurant Zrno Soli και η επικεφαλής chef του KOUZINA Ντίνα Νικολάου συνεργάζονται απόλυτα αρμονικά με τον executive chef του Avaton Luxury Hotel & Villas - Relais & Chateaux Πάνο Παπαδόπουλο και προετοιμάζουν μενού τεσσάρων (4) αυθεντικών κροατικών πιάτων εμπνευσμένων από τις Μεσογειακές Δαλματικές Ακτές.

Πάνω στον πράσινο λόφο της Ακτής Κομίτσας, 500 μόλις μέτρα από τα χερσαία σύνορα του Άθωνα, εκεί που τα διαυγή νερά του Αιγαίου αγγίζουν την Ιερή Πολιτεία και την Προαθωνική Χερσόνησο με τον ίδιο τρόπο, οι chef αποδεικνύουν ότι η Μεσόγειος μπορεί να συνθέσει / συνδέσει δυνάμεις και να μετατραπεί σε δύναμη ανάπτυξης, συνεργασίας και δημιουργικότητας. Θαλασσινά και Ψαρικά - ακουμπισμένα σε λαχανένια φύλλα, χόρτα και φύκια αποτελούν τη θαυματουργή τροφή - κοινή για Κροάτες και Αθωνίτες!

Ακολουθήστε μας αυτό το βράδυ, για να απολαύσετε - εκτός του μενού - τη μεγαλειώδη απλότητα της μεσογειακής φύσης, εκεί στο λόφο του Avaton Luxury Hotel & Villas - Relais & Chateaux, όπου ο Άθωνας, το Αιγαίο και η τουριστική ζωή συνθέτουν μεγαλουργήματα!

Μεσόγειος, η ζωοδόχος πηγή έμπνευσης, δύναμης, καινοτομίας...
Μεσόγειος, η Θάλασσά μας!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή των λουβιδιών και της κροατικής πίτας (αφιερωμένη στη μνήμη της Μαίρης Βαλοδήμου)

Ιούνιος 11 @ 8:00 μμ - 11:00 μμ
Κεντρική Πλατεία Νεοχωρίου, Νεοχώρι, Χαλκιδικης 63074 Ελλάδα + Χάρτης Google

Στην πέτρινη και γεμάτη από πολύχρωμα υφαντά χαλιά πλατεία του Νεοχωρίου τα μέλη του τοπικού Γυναικείου Συλλόγου υποδέχονται χορευτές από την Κροατία, οργανώνοντας πατινάδα τον οικισμό, η οποία καταλήγει στο πιο κεντρικό του σημείο, για να δώσει τη σκυτάλη στο μαγειρικό workshop.

Ντόπιοι και Κροάτες παρακολουθούν "πώς τα ξερά λουβίδια μαγειρεύονται στο Νεοχώρι και τη γύρω περιοχή με χοιρινό κρέας". Μαθαίνουν τον τρόπο καλλιέργειάς τους από τους τοπικούς φασουλοκαλλιεργητές, παρακολουθούν πώς αυτά συλλέγονται (το καλοκαίρι) και μπουρλιάζονται (περνιόνται σε κλωστή), ώστε να αποξηραθούν και να διατηρηθούν έτσι όλον το χειμώνα. Όταν πρόκειται να μαγειρευτούν μουλιάζονται στο νερό, προκειμένου να μαλακώσουν, να βράσουν εύκολα και να δημιουργήσουν ένα γευστικό και πολύ θρεπτικό πιάτο (υπερτροφή).

Στη συνέχεια οι ψησταριές ανάβουν, τα ντόπια λουκάνικα και το ζυμωτό ψωμί προσφέρονται σε αφθονία, το μακεδονίτικο τσίπουρο ρέει δυνατό και άφθονο και οι χοροί "δίνουν και παίρνουν"!

Ανατολική Χαλκιδική και Κροατία μιλούν τη γλώσσα των σωμάτων που πάλλονται και του χορού που ζωντανεύει την ψυχή, ζώντας ένα μεσογειακό γλέντι, όπου η χαρά, το κέφι, η ενότητα και η σύμπνοια περισσεύουν! Εσείς στ' αλήθεια θα λείψετε από αυτό?

Η ΓΙΟΡΤΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΜΑΙΡΗΣ ΒΑΛΟΔΗΜΟΥ, ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΡΩΜΕΝΟΥ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΑ ΛΟΥΒΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΝΑ ΞΑΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ...

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της Μεσογείου στην Ανατολική Χαλκιδική

Ιούνιος 12 @ 12:00 πμ - 12:00 μμ
Ανατολική Χαλκιδική, Χαλκιδικη 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Είναι Σάββατο κι εσείς βρίσκεστε έναν γαστρονομικό προορισμό με τόσες προσλαμβάνουσες!

Επισκεφθείτε τα restaurants που φιλοξένησαν KOUZINA δραστηριότητες, αλλά και εκείνα που θα βρείτε στην ενότητα ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΤΕ - ΤΑ RESTAURANTS ΜΑΣ και αφεθείτε στα χέρια και στην έμπνευση των chef και των μαγείρων μας. Ζητήστε πιάτα του KOUZINA που μόλις τέλειωσε αλλά πιάτα από την κάρτα των τοπικών εστιατορίων μας! Θα γίνετε λάτρεις τους!

Η Ανατολική Χαλκιδική αποτελεί έναν γαστρονομικά "δουλεμένο" προορισμό. Η φήμη και η μάρκα του απογειώθηκαν λόγω της πολυετούς σκληρής δουλειάς και πειθαρχίας των επιχειρηματιών του. Σε κάθε γωνιά του θα ανακαλύψετε το μυθικό! Αν δεν το έχετε ήδη ανακαλύψει, τότε:

αυτό το Σάββατο,

αυτό το καλοκαίρι,

σας περιμένουμε!

Μάθετε περισσότερα »

Η γιορτή της λήξης «ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΗΛΙΑ-ΣΑΜΑΡΑ»

Ιούνιος 13 @ 8:00 μμ - 10:00 μμ
Κεντρική Πλατεία Αρναίας, Αρναία, Χαλκιδικη 63074 Ελλάδα + Χάρτης Google

Και η γιορτή λήγει πανηγυρικά, αφιερωμένη όπως πάντα στη μνήμη της εθελόντριας του KOUZINA, Ευαγγελίας Ηλία-Σαμαρά.

Κροάτες και Έλληνες χορευτές χορεύουν στις πέτρινες πλατείες της μακεδονίτικης Αρναίας - ως μεσογειακό αντάμωμα!
Καταλήγουν στην κεντρική πλατεία, κάτω από το αιωνόβιο πλατάνι και δίνουν τη σκυτάλη του KOUZINA 2022 στο Μαυροβούνιο, που θα αποτελέσει τον επόμενο τιμώμενο μεσογειακό προορισμό!

Σας περιμένουμε να το ζήσετε, να το γιορτάσετε και να χαρείτε μαζί μας!

Μάθετε περισσότερα »

Φυτεύουμε το δέντρο της Μαίρης Βαλοδήμου!

Ιούνιος 14 @ 8:00 μμ - 9:00 μμ
Alexandros Palace Hotel & Suites, Σκάλα Τρυπητής
Ουρανούπολη, Χαλκιδικης 63075 Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Το KOUZINA, τιμώντας τη μνήμη των εθελοντριών που "έφυγαν", κάθε χρόνο, στο πλαίσιο διεξαγωγής της διοργάνωσης θα φυτεύει ένα δέντρο σε εμβληματικά ή τουριστικά σημεία της περιοχής, τα οποία θα αποτελούν ανάμνηση της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Σήμερα τα μέλη του Γυναικείου Συλλόγου Νεοχωρίου φυτεύουν μια ελιά στο Alexandros Palace Hotel & Suites, για να θυμίζει ότι η κυρία Μαίρη "πάλεψε" πολύ για να επανατοποθετηθούν τα ξερά λουβίδια στο νεοχωρινό τραπέζι!

Μάθετε περισσότερα »

Φυτεύουμε το δέντρο της Ευαγγελίας Ηλία-Σαμαρά

Ιούνιος 15 @ 8:00 μμ - 9:00 μμ
Aristotles Holidays Resort & Spa, Ουρανούπολη, Χαλκιδικης 63075 Ελλάδα + Χάρτης Google

Το KOUZINA, τιμώντας τη μνήμη των εθελοντριών που "έφυγαν", κάθε χρόνο, στο πλαίσιο διεξαγωγής της διοργάνωσης θα φυτεύει ένα δέντρο σε εμβληματικά ή τουριστικά σημεία της περιοχής, τα οποία θα αποτελούν ανάμνηση της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Σήμερα τα μέλη του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Βαρβάρας φυτεύουν μια κερασιά στο Aristotles Holidays Resort, για να θυμίζει στους επισκέπτες τον αγώνα της Βαγγελίτσας μας να προωθήσει τα βαρβαριώτικα γλυκά του Αριστοτελικού Όρους στον κόσμο!

Μάθετε περισσότερα »