16.5.21

Ολυμπιάδα Χαλκιδική :Η πρεμιέρα της "κουζίνας " με Μύδια ,Χταπόδι,Γαρίδες , μπακαλιάρο και άγρια φρούτα του Αριστοτελικού Όρους.

 

Η «πρεμιέρα»  πραγματοποιήθηκε Σάββατο 15-5-21 στην Ολυμπιάδα. Στο τυπικά ελληνικό Restaurant Olympic, εκεί που θέα του Παγγαίου ξεκινά από τους πρόποδες του Αριστοτελικού Όρους, ανταμώσαμε μετά από πολύ καιρό, φίλοι, συνεργάτες, παρέες, γνωστοί, άγνωστοι, για να υποδεχτούμε ένα καλοκαίρι που ξεκινά μεν αδύναμα, στην πορεία της εξάμηνης διαδρομής του όμως υπόσχεται πολλά!

Οι chef του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, Λεωνίδας Καρύτσιος και Γιάννης Αγγελούδας προσέγγισαν τα προϊόντα της αριστοτελικής θάλασσας, δουλεύοντας το μενού και τα πιάτα του Απόστολου Ρήγα:
 Μύδια Ολυμπιάδας, αχνισμένα σε λευκό τοπικό οίνο από το οινοποιείο της Claudia Παπαγιάννη,
 Φρεσκοψαρεμένο χταπόδι από τα κρυστάλλινα αριστοτελικά νερά,
 Σαλάτα με γαρίδες και άγρια φρούτα του Αριστοτελικού Όρους,
 Μπακαλιάρο ολόφρεσκο Αγίου Όρους, που σερβιρίσθηκε με πουρέ και κρέμα λαχανικών.

Και για επιδόρπιο? Ρυζόγαλο με κατσικίτσιο γάλα από τα βαρβαριώτικα κοπάδια, σερβιρισμένο με μουντοβίνα – το απόσταγμα – παραγωγή των μελισσοκόμων της Αρναίας!

Υψώσαμε ποτήρια, για να πιούμε «στην υγεία και στην επιτυχία». Απολαύσαμε τα πιάτα συνοδεία των εξαίρετων οίνων της Claudia και ευχηθήκαμε τους Chef και στους ιδιοκτήτες του restaurant να δημιουργούν γαστρονομικά αριστουργήματα, βασιζόμενοι στην τοπική μας παραγωγή!


Αύριο στο Στρατώνι αναμένουμε την επικεφαλής chef του KOUZINA, Ντίνα Νικολάου, η οποία συνοδεύει Γάλλους εκπροσώπους Τύπου και travel agents, προκειμένου να παρακαθήσουν στο υπαίθριο θαλασσινό τραπέζι που στρώνεται στο λιμανάκι του οικισμού.
Έλληνες δημοσιογράφοι θα καταγράψουν την πρωτοβουλία και «η γιορτή του Ακάνθιου Κόλπου» θα αρχίσει!
Εσείς θα λείψετε?

 http://www.mountathosarea.org/

 

ΣΧΕΤΙΚΟ

 https://halkidikigr.blogspot.com/2021/05/kouzina-2021-15-15.html

Το KOUZINA 2021 για την Ανατολική Χαλκιδική από τις 15 Μαΐου μέχρι τις 15 Ιουνίου -Πρόγραμμα

 

 Το KOUZINA για την Ανατολική Χαλκιδική αποτελεί το κορυφαίο γαστρονομικό γεγονός της χρονιάς! Στη σκιά του ιερού Άθωνα, στο μυχό του Αθωνικού Κόλπου, στο αμμουδερό νησί της Αμμουλιανής, στους πρόποδες του Αριστοτελικού Όρους, στο Στρυμονικό κόλπο, στον Ακάνθιο Κόλπο, στις παρυφές του Χολομώντα, σε προσκαλούμε να μυρίσεις και γευθείς τα βιολογικά προϊόντα και τις γεύσεις μας μέσα από μια υπέροχη γαστρονομική γιορτή, της οποίας από σήμερα αποτελείς μέρος!

    Απόλαυσέ το!

    Τι θα γίνει το 2021;

    To KOUZINA 2021 θα διαρκέσει (όπως κάθε χρόνο) έναν ολόκληρο μήνα: από τις 15 Μαΐου μέχρι τις 15 Ιουνίου. Θα εστιάσει για μία ακόμα φορά στην τοπική παράδοση, που θέλει τους ανθρώπους της Ανατολικής Χαλκιδικής να τιμούν τη γη τους σε κάθε ευκαιρία, ευχαριστώντας τη για τα δώρα που τους προσφέρει.

    Θα παντρέψει όμως αυτήν την παράδοση με τις μαγειρικές δημιουργίες, οι οποίες βασίζονται πάντα στην τοπική βιολογική παραγωγή.

    Γιορτές της φύσης, της θάλασσας, της γης, των προϊόντων, διαγωνισμοί και μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής, γεύσεις που αναδεικνύουν τα βιολογικά μας προϊόντα και την πλούσια παραγωγή, γεύσεις προσφυγικές, αρχαιοελληνικές, παραδοσιακές, μοναστηριακές, μεσογειακές, αλλά και gourmet πιάτα – δημιουργίες τοπικών και διάσημων chefs.

     http://www.mountathosarea.org/?post_type=tribe_events

    Συμβουλέψου το πρόγραμμα δραστηριοτήτων και ρύθμισε τις διακοπές σου όπου σου αρέσει, στα ξενοδοχεία που φιλοξενούν δραστηριότητες του KOUZINA ή σε αυτά που αναφέρονται στη λίστα που ακολουθεί το πρόγραμμα. Να είσαι σίγουρος / σίγουρη ότι όποια και αν είναι η επιλογή σου θα μείνεις απόλυτα ικανοποιημένος / ικανοποιημένη από την ξακουστή φιλοξενία μας.

    Απόλαυσέ το!
     Υπο την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού
     
     
     
    Η γιορτή της αριστοτελικής θάλασσας

    Μάιος 15 @ 8:00 μμ