6.5.21

ΑΝΕΤΧΑ ΑΕ : Ολοκληρώθηκε η Παρέμβαση 1 «Υποστήριξη Ανέργων στην ΠΕ Χαλκιδικής»-Καταβολή επιδόματος εντός Μαϊου

 

Η ΑΝΕΤΧΑ ΑΕ ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η Παρέμβαση 1 «Υποστήριξη Ανέργων στην ΠΕ Χαλκιδικής» η οποία υλοποιήθηκε στα πλαίσια εγκεκριμένου προγράμματος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε την υλοποίηση έξι (6) Προγραμμάτων Κατάρτισης, 120 ωφελούμενων ανέργων του Νομού Χαλκιδικής. Η δομή και το περιεχόμενο του προγράμματος κατάρτισης επέτρεψε στους ωφελούμενους να πάρουν εξειδικευμένες γνώσεις, οι οποίες σε συνδυασμό με το περιεχόμενο της Συμβουλευτικής, τους εξόπλισαν ώστε να μπορέσουν δυνητικά να αναπτύξουν δεξιότητες και πολλαπλή οφέλη που θα τους βοηθήσουν στην τοποθέτησή τους στην αγορά εργασίας. Τα αντικείμενα της κατάρτισης αφορούσαν σε επιλεγμένα θεματικά αντικείμενα που συνάδουν με την Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης RIS3 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικότερα σε τομείς του Τουρισμού και της Αγροδιατροφής.

Οι ωφελούμενοι άνεργοι  στη συνέχεια συμμετείχαν σε εξετάσεις αναγνώρισης των αποκτηθέντων επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων τους, με βάση το πρότυπο ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17024 και έλαβαν την αντίστοιχη πιστοποίηση από διαπιστευμένο φορέα.
Τέλος, η ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ ΑΕ θα προβεί σε καταβολή επιδόματος επιμόρφωσης εντός του Μαΐου 2021, στους 117 ωφελούμενους οι οποίοι ολοκλήρωσαν επιτυχώς την παρακολούθηση του προγράμματος.
Το δεύτερο εξάμηνο του 2021, θα διοργανωθεί αντίστοιχο πρόγραμμα που θα αφορά 175 εργαζομένους του Νομού Χαλκιδικής. Θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.