28.7.21

Ιωάννης Σφυρής Δημ. Σύμβουλος Μείζονος μειοψηφίας: Τεράστιο πρόβλημα νερού στον Ταξιάρχη


 Ιωάννης Σφυρής

   Από το κακό στο χειρότερο  τα προβλήματα του νερού στον Ταξιάρχη, όπου οι κάτοικοι κυριολεκτικά βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, καθώς οι βρύσες έχουν στερέψει.

Ειδικά το βόρειο χωριό δεν έχει αυτή τη στιγμή καθόλου νερό.

   Ο πρόεδρος της Κοινότητας είχε αναφέρει με δημοσίευση το

πρόβλημα και ζητούσε την κατανόηση των κατοίκων και παραθεριστών οι οποίοι όπως με ενημέρωσαν  αποχωρούν από το χωριό χωρίς να βρίσκουν νερο στα καταλύματα, οι κρατήσεις ακυρώνονται και οι επαγγελματίες  δεινοπαθούν και  διαμαρτύρονται με το δίκιο τους. 

Ο Ταξιάρχης ζει το “μαρτύριο της σταγόνας” και το πρόβλημα δεν πρόκειται  να τελειώσει τόσο εύκολα αφού λύση μπορεί να δώσει μόνο η σύνδεση κάποιας εκ των δύο καινούργιων γεωτρήσεων που έγιναν προ διμήνου στη περιοχη.

 Ο Δήμος έπρεπε εγκαίρως να κατασκευάσει τον αγωγό αλλά ακόμα και αυτή τη στιγμή που σας ενημερώνω δεν έχει γίνει τίποτα και η ταλαιπωρία των κατοίκων του χωριού δεν θα τελειώσει άμεσα. Απαιτείται εργασία τοσο για την κατασκευή του αγωγού, τόσο για την τοποθέτηση υποβρυχίου, για την σύνδεση με το δικτυο και φυσικά για την αποσιδηρωση του νερού στη μονάδα δίπλα στην δεξαμενή η οποία κινδυνεύει και αυτή να υποστεί μεγάλη ζημιά λόγω έλλειψης νερου.

 Οχι τώρα, αλλά χθες έπρεπε να είναι στον Ταξιάρχη όλα τα μηχανήματα και οι υδραυλικοι ,χειριστές του Δήμου προκειμένου να δώσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα λυση.

   Για την αποκατάσταση του προβληματος χρειάζονται το ελάχιστο και με ταχείς ρυθμούς τρεις ολοκληρες ημέρες εργασιών και όπως γίνεται κατανοητό η Δημοτική Αρχή πρέπει ΑΜΕΣΑ να ενημερώσει για το πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε λόγω ΑΔΙΑΦΟΡΊΑΣ της ίδιας να συντομεύσει τις εργασίες σύνδεσης των νέων γεωτρησεων.

  Μέχρι να γίνει αυτό παρακαλώ και εγώ τους κατοίκους του Ταξιάρχη να αντλήσουν υπομονή και να κάνουν λελογισμένη χρήση νερού για την ευκολία όλου του χωριου...σε καμία περίπτωση δεν περισσεύει νερό για μπαξέδες και γκαζόν.

Ioannis Sfyris


Από αύριο το πρωί μέχρι κ το Σαββατοκύριακο θα γίνονται διακοπές νερού στο δίκτυο ύδρευσης του Ταξιάρχη μέχρι να συνδεθεί η νέα γεώτρηση.

Ανακοίνωση!!!
Έχουμε μεγάλο πρόβλημα με το θέμα του νερού παρακαλούμε όλους τους κατοίκους του Ταξιάρχη να μη σπαταλούν άσκοπα νερό κ να κάνουν λίγη υπομονή μέχρι να συνδεθεί στο δίκτυο η καινούργια γεώτρηση !
Ευχαριστώ για την κατανόηση ο πρόεδρος Ξακης Ιωάννης.