31.7.21

Παρεμβάσεις στην καθημερινότητα στον Δήμο Πολυγύρου - Στασιμότητα και δημοτική αδιαφορία στην αναπτυσσόμενη περιοχή της Νικήτης του Δήμου Σιθωνίας που είναι η πρώτη επιλογή των επιχειρηματιών

 

Μια εικόνα χίλιες λέξεις .

Απο τη μία πλευρά η εικόνα του Πολυγύρου και των κοινοτήτων που δεν έχουν και τουριστική ανάπτυξη, και από την άλλη η εικόνα της τουριστικής Νικήτης που είναι η επιλογή των επιχειρηματιών.

Οι εικόνες δείχνουν το νοικοκύρεμα από την μια πλευρά και τη προχειρότητα και ανικανότητα από την άλλη. Ακόμη και στα μικρά χωριά των Ζερβοχωρίων υπάρχουν ασφαλτοστρώσεις και διαγραμμίσεις.

Στην αναπτυσσόμενη Νικήτη με την μεγαλύτερη οικοδομική δραστηριότητα απολαμβάνεις τις διακοπές στο μπαλκόνι σου μεσα στη σκόνη των δρόμων , δεν βρίσκεις μέρος να παρκάρεις ενώ υπάρχουν χώροι που των ιδιωτών δεσμευμένοι που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, φυσικά με το ανάλογοι τίμημα που προβλέπει ο νόμος

Το λιμάνι αντί να είναι το καμάρι και χώρος φωτεινός βόλτας ρομαντισμού τέχνης και κουλτουριάρας , έγινε παρκινγκ αυτοκινήτων και γέμισε από μόνιμους τζιαμπατζηδες ιδιοκτήτες πλωτών.

Εκεί δεν υπάρχει πεζοδρόμηση το μποτιλίαρισμα είναι απίστευτο και άρχισε να αναδύεται και η μπόχα του  λιμανιού

Οι ρομα μετά τις καταγγελίες μετακόμισαν λίγο ποιο πέρα και βρήκαν καταφύγιο στην περιοχή της Αγ.Βαρβάρας,

 Στην ανατολική πλευρά της παραλίας προσφάτως τοποθετήθηκαν και οι πινακίδες της φωτογραφίας που απαγορεύουν και τη κίνηση στη παράλια. Και εκεί βέβαια στα πίσω ενοικιαζόμενα σπίτια η σκόνη των δρόμων είναι η "απόλαυση της κανέλας στον καφέ !!"

Για τη αναδυόμενη ενίοτε δυσοσμία του βιολογικού τι να σχολιάσες (είμαι και ίδιος ο γράφων οικονομικά παθών) Ίσως θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την δικαστική οδό.

Δεν περιμένουμε και πολλά , από αυτή την Δημοτική αρχή αυτοί είναι , αυτούς έπλεξαν να βγάλουν !!!