20.7.21

Αντίδραση του Σφυρή Ιωάννη Δημ.Συμβούλου Πολυγύρου με αφορμή την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής 23 Ιουλίου


Με αφορμή την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής 23 Ιουλίου, το οποίο ορίστηκε σε εντελώς αδόκιμη και αντιπαραγωγική ώρα, επαναφέρω το καίριο θέμα της ώρας διεξαγωγής των συνεδριάσεων του ανώτατου οργάνου ενός δήμου.

Κυρία Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου,

Κύριε Δημαρχε

  Με πρόσχημα την πανδημία και την διεξαγωγή των συνεδριάσεων με τηλεδιασκέψεις, που σας βολεύουν, ώστε να αισθάνεστε την ελάχιστη δυνατή πίεση κατά την διάρκεια του αυτοδιοικητικού ελέγχου και να περνάτε "αβρόχοις ποσίν" όσα θέματα έρχονται προς συζήτηση σε μία υποβαθμισμένη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, ούτως ή άλλως καλοκαιριατικα αποφασισατε να το ορίσετε ημέρα Παρασκευή και την ώρα διεξαγωγής του στο καταμεσήμερο.

   Αυτό μου δίνει την αφορμή να διατυπώσω τα εξής σχόλια, εξάγοντας και τα ανάλογα συμπεράσματα:

➢ Δε θέλετε να ξοδεύετε από τον ελεύθερο χρόνο σας γιά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου σε απογευματινές ώρες, επιδεικνύοντας μια υπαλληλική γραφειοκρατική νοοτροπία.

➢ Ισως θεωρείτε, ότι το δημοτικό συμβούλιο απαρτίζεται μόνο από συνταξιούχους και αργόσχολους, που είναι διαθέσιμοι ανά πάσαν στιγμή. Και όμως, στο δημοτικό συμβούλιο ευτυχώς υπάρχουν και άνθρωποι σε παραγωγικές ηλικίες και με δημιουργικές ιδέες, που θα πρέπει να κάνουν και τις δουλειές τους, ιδιαιτερα οι ανήκοντες στον ιδιωτικό τομέα.

➢ Σας βολεύει να διεξάγονται σε ώρες εντελώς ακατάλληλες, γιά να «ξεφορτώνεστε» τους ενοχλητικούς, ενώ μέριμνά σας θα έπρεπε να είναι να διευκολύνετε όλους τους συναδέλφους, να έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν για την πολυφωνία και την εκπροσώπηση όλων των πολιτών, όπως το επιτάσσει το πολιτικό «ευ αγωνίζεσθαι» (στις μέρες μας fair play) και η δημοκρατία, που δεν τα σέβεσθε στοιχειωδώς.

  Σας υπενθυμίζω, Κυρία Πρόεδρε, ότι βρίσκεσθε στην ευαίσθητη θέση του προέδρου, που πρέπει να φέρεται ισοτίμως σε όλους τους 27 δημοτικούς συμβούλους του δημοτικού συμβουλίου.

  Θεωρώ απόλυτο δικαίωμα να σεβαστείτε τα παραπάνω και να επαναφέρετε την ώρα έναρξης στις 19.00, ως είθισται να γίνεται τόσα χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο Πολυγύρου.

Σφυρης Ιωάννης

Δημοτικός Σύμβουλος Μείζονος Μειοψηφιας Δήμου Πολυγύρου