31.7.21

Γιαννης Σφυρής Δημ.Σύμβ. Πολυγύρου - Απευθυνόμενος στην κοινή λογική...τροφή για σκεψη


 Μια φορά και ένα καιρό, σε έναν  αθλητικο σύλλογο της πόλης Τάδε, σύλλογο που αριθμει περί τα 100 μέλη, εμφανίζονται  ξάφνου  ένα απόγευμα δύο δικηγοροι..... Αν και μέλη του σωματείου, ουδέποτε επισκέφτηκαν την έδρα του συλλόγου έστω για να παρακολουθήσουν μια δραστηριότητα του και φυσικά να τακτοποιήσουν την μηνιαία συνδρομή των 500δρχ, μέχρι εκείνο το απόγευμα.

 Ζητανε να ανανεώνουν την συνδρομή τους και βγάζουν από

φακέλους που κουβαλάνε (δικηγόροι γαρ), εξουσιοδοτήσεις στα ονόματα τους από εκατό και πλέον ατόμα, τα οποία ζητούν να γράψουν ως μέλη του συλλόγου. 

   Ο ένας δικηγόρος, εκλεγμένος αιρετός και με θέση ουσίας στη Διοικηση του  Δημου Ταδε, ο άλλος εμμισθος του Δημου με συνεχείς αναθέσεις.

  Εμφανιζεται και ένας τρίτος επισκέπτης την ίδια ημερα, που δεν είναι καν εγεγραμμενος στο σύλλογο, ο οποίος τυχαίνει συγγενής ενός Δημοτικού άρχοντα του  Δήμου Ταδε,  ο οποίος και υπέγραψε σε όλες τις εξουσιοδοτήσεις το γνήσιο της υπογραφής...ούτε ΚΕΠ να ήταν!

(Τι σου κάνει η δυνατότητα να χειρίζεσαι χωρίς κανένα έλεγχο τη σφραγίδα ενός κρατικού φορέα.)

  Τις άλλες εξουσιοδοτήσεις τις υπέγραψε άλλος άρχοντας της ίδιας Δημοτικής Αρχής του  Δήμου Τάδε, ο οποίος είναι εκλεγμένος και τοποθετημένος σε άλλο δημοτικό διαμέρισμα.

  Ενδιαφέρον προκαλεί ότι την υποχρέωση που αναφέρει το καταστατικό του συλλόγου, πως τα νέα μέλη πρέπει να προταθούν  από αλλά δύο  ήδη εγγεγραμμένα, καλύπτεται σε όλες οι αιτήσεις από μόλις δύο ατομα.

Μα σε όλες όμως!.....ποια είναι αυτα τα δύο άτομα; ....οι δύο δικηγόροι!!!

  Στα εκατο και πλεον άτομα της ιστορίας, που σε ένα απόγευμα αποφάσισαν να γραφτούν ως μέλη ενός συλλόγου, υπήρχαν ονόματα συμβούλων της ίδιας δημοτικής αρχής του Δήμου Ταδε,  υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων μη εκλεγμένων επίσης της ίδιας Δημοτικής Αρχής του  Δημου Τάδε,  Προέδρων κοινοτήτων υποστηριχτων της ίδιας δημοτικής Αρχής, ειδικών συμβούλων  της ίδιας Δημοτικής Αρχής και συγγενών αυτών, υδρονομεων που προσλαμβάνει κατ' επανάληψη επίσης η ίδια Δημοτική Αρχή του τάδε Δήμου και δουλεύουν παράνομα σε γραφεια,  υπαλλήλων διμηνων, τετράμηνων, οχταμηνων που προσλαμβάνει με διάφορους τρόπους η ίδια Δημοτική Αρχή του Δημου Ταδε, συγγενών των παραπάνω υπαλληλων, άτομα τα οποία εργάζονται χωρίς σύμβαση στον Δήμο Τάδε αυτή τη στιγμή εν γνώση της Δημοτικής Αρχής η οποία και τους καλύπτει, εργολάβους αρεστους της ίδιας Δημοτικής Αρχής, τους γνωστούς αυλοκόλακες υποστηρικτές της ίδιας Δημοτικής Αρχής  οι οποίοι ζουν για να παίρνουν καμιά ανάθεση και μετά να κάνουν δημόσιες τεμεναδες και να λένε τα γνωστά γλειωδη σχόλια: ζητω, εσένα θέλουμε, άρχοντα κτλ, θείες και θειους από αλλα χωριά του Δήμου που να και αν ηξεραν που βρίσκεται η έδρα του Συλλόγου και ποια ειναι η δράση του και αλλοι.....ΧΑΜΟΣ!

  Το 60% των αιτήσεων αφορουσε κατοίκους άλλων χωριών οι οποίοι ξάφνου είπαν " βρε δε πάμε να βοηθήσουμε αυτό τον σύλλογο εκεί στην Τάδε που μας χρειάζεται".

   Αξιο αναφοράς το ενδιαφέρον του μπάρμπα Μήτσου, ετών 82 που κατοικεί στο απομακρυσμένο χωριό Δείνα  του Δήμου Τάδε, ο οποίος βλέποντας τον καθρέφτη στο σπίτι του το πρωί είπε: "Μήτσο, πάμε να αναλάβουμε  αυτόν του σύλλουγο, έχ'ς πουλά να προυσφερεις!....Γ'ναικα φώναξε τον δικηγόρου να του κάνω μια ιξουσιοδοτησ'!"

 Ο ευτελισμός των θεσμών και των πολιτικών συνειδήσεων στον παραπάνω Δήμο  ειχε φτάσει στο μη παρέκει. 

   Δεν υπηρχε τσίπα, φιλότιμο, εντιμότητα. 

   Κάποτε ο πολιτικός κρινόταν για το ήθος του, την αφοσίωσή του, την συνέπεια λόγων και πράξεων. Για ορισμένους αυτά είναι ψιλά γράμματα. 

   Απροκάλυπτα σε αυτό το Δήμο οι πολιτες είδαν ξαφνικά, αυτούς που ζητουσαν την ψήφο τους,  να παζαρεύουν τώρα καρέκλες για να ελέγξουν συλλογους χωρίς να τους νοιάζει τίποτα άλλο.

 Κυνικά, μέσα στα μούτρα τους, χωρίς κανένα πολιτικό αφήγημα, ορμησαν και δεν λογαριασαν τίποτα άλλο, ούτε τον σύλλογο, ούτε την ιστορία του, ούτε τους γονείς, ΟΥΤΕ κυριως ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ που αθλούνται σε αυτον.

Οι πολίτες του  Δήμου Τάδε, άργησαν να  καταλαβαίνουν ότι ζουν εποχές ξεπεσμού....πόσο πιο χαμηλά αναρωτιούνται....για ποιο λόγο να ενεργούν έτσι οι Διοικούντες;

  Το κουβάρι ξεμπλεκεται σιγά σιγά  όταν γίνεται γνωστο ότι στο συμβούλιο του  συλλόγου υπάρχει επί χρόνια μέλος, που δεν ανήκει στους υποστηρικτές της παραπάνω διοίκησης του Δημου Τάδε, αντιθέτως τους αντιπολιτεύεται και βγάζει τα κακως κείμενα στη φόρα προς ενημέρωση των δημοτών του  Δήμου Τάδε.

  Εκείνη την ημέρα οι μάσκες έπεσαν και οι σύγχρονοι Εφιάλτες φανερώθηκαν σε όλους τους ανυποψίαστους πολίτες του Δήμου Ταδε.

   Για την ακρίβεια αποκαλύφθηκε  τόσο ο Εφιάλτης φερέφωνο της κίνησης αυτής μέσα στον ίδιο τον συλλογο, όσο και οι λοιποί  Εφιάλτες-πιονια της Διοίκησης του Δήμου Τάδε που ξεβρακωθηκαν με αυτή την κίνηση τους. Πληρωμένοι συνειδητά και πληρωμένοι ασυνείδητα… Με την παροχή θέσεων και αξιωμάτων επαιξαν πολιτικό παιχνίδι ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ  ΠΑΙΔΙΩΝ, χτίζοντας μηχανισμό και στρατό εκμαυλίζοντας συνειδήσεις ακόμα και μέσα σε υγιείς συλλόγους επειδή τους ενοχλουσε να ακούγεται η αληθεια νομίζοντας ότι καλύπτονται από τη  θέση που κατέχουν....και μη χειρότερα.

  Στο τέλος όμως το καλό νίκησε...γιατί παρά τους Εφιάλτες, στο σύλλογο υπήρχαν κάποιοι που φιλούσαν Θερμοπύλες και προστάτευσαν το καλό των παιδιών, τα οποία προσπάθησαν οι παραπάνω να μπλέξουν σε πολιτικά παιχνίδια λόγω της έπαρσης και αλαζονείας τους.

Κάθε ομοιότητα με άτομα και καταστάσεις ας θεωρηθεί τυχαία. 

Και αν πάει κάπου το μυαλό σας, και αν κάποιος ενοχληθεί να ξέρετε είναι αυτός που έχει τη μύγα.

Για να μην συμβεί και στα μέρη μας η παραπάνω ιστορία καλό είναι  να μάθουμε να ξεχωρίζουμε την ηρα από το στάρι για το καλό του συνόλου γενικοτερα.....προσοχή μεγάλη....επαγρυπνειτε.....υπάρχει κόσμος κακός που επιζητεί μόνο το προσωπικό συμφέρον και δεν λογαριάζει τίποτα και κανέναν.

ΥΓ. Σε διαδικασία ονοματολογίας και ανθρωποφαγίας δεν θα μπω γιατί όπως λέει και η παροιμία κακό χωριό τα λίγα σπίτια....όλα μαθαινονται.

  Σκοπός μου είναι να λέγεται που και που η αλήθεια και από κει και πέρα ο έχων ώτα ακούει ακουετω.

   Όλοι κρίνονται όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Ο κόσμος καταλαβαίνει, κατανοεί και αξιολογεί....γιατί επιτέλους κάποιοι τον πληροφορούν.

Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε και να προσέχετε....ευχαριστω για το χρόνο σας.