21.7.21

Δεν θα συμμετέχει η παράταξη του Βασίλη Κυρίτση στη συνεδρίαση του Δημ.Συμβ.Κασσάνδρας -Είναι πλέον καιρός τα δημοτικά συμβούλια να γίνονται με φυσική παρουσία

 Βασίλης Κυρίτσης 

Η παράταξη μας, Ανανεωτική Προοπτική Κασσάνδρας με ομόφωνη απόφαση των μελών της αποφάσισε τη μη συμμετοχή της  στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εκφράζοντας την αντίθεση της με αυτό τον τρόπο σε θέματα τα οποία άπτονται  της θεσμικής  λειτουργία του δήμου  και αρχών της παράταξης μας

Είναι πλέον καιρός τα δημοτικά συμβούλια να γίνονται

με φυσική παρουσία και όχι με τηλεδιάσκεψη ή δια περιφοράς.  Οι υγειονομικές συνθήκες πλέον το επιτρέπουν , και τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον δια ζώσης διάλογο για κρίσιμα θέματα του δήμου μας.

Η απροκάλυπτα εχθρική και παράνομη απομάκρυνση της γραμματείας της αντιπολίτευσης  είναι κάτι παραπάνω από διαδικαστικό  θέμα . Είναι θέμα δημοκρατίας και ελευθερίας . Επί των ημερών της διοίκησης μας, όσες  φορές και να μας έγινε δυσάρεστη η κριτική της γραμματείας της αντιπολίτευσης ποτέ δεν τέθηκε θέμα αντιδημοκρατικής και εκδικητικής μετακίνησης. Πόσο μάλλον για μία υπάλληλο που λόγοι υγείας καθιστούν την μετακίνηση της επικίνδυνη.

Έχουμε επανειλημμένα δηλώσει σαν παράταξη ότι ο άξονας των προτεραιοτήτων  μας σε πάγιες επενδύεις και δράσεις του δήμου μας είναι ή παιδεία , ο πολιτισμός και ο αθλητισμός.

 Ο άξονας αυτός καταστρατηγείται με την πρόσφατη αναμόρφωση του προϋπολογισμού όπου χρήματα αφαιρούνται από τα έργα συντήρησης σχολικών κτιρίων και κατασκευής αίθουσας εκδηλώσεων στην κοινότητα Χανιώτης για την περάτωση του σχολίου της Καλάνδρας. 

Ρωτώ την δήμαρχο, δεν θα μπορούσαν να αφαιρεθούν από τον προϋπολογισμό των σχεδόν 5 εκατομμυρίων των ασφαλτικών μερικές δεκάδες χιλιάδων ευρώ για την παιδεία?? 

Για όλους τους προαναφερόμενους λόγους και μη θέλοντας να υπηρετήσουμε μια επίπλαστη πλειοψηφία μικροσυμφερόντων στο δημοτικό συμβούλιο απέχουμε από την συνεδρίαση και καλούμε την Δήμαρχο Κασσάνδρας σε μία αλλαγή της εγωκεντρικής της αντίληψης για την λειτουργία του δήμου.

Βασίλης Κυρίτσης