14.7.21

AΠ.ΠΑΝΑΣ: ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΟ Ν.ΜΑΡΜΑΡΑ!


 Κοινοβουλευτική Αναφορά κατέθεσα στη Βουλή, απευθυνόμενος στον Υπουργό Οικονομικών προκείμενου να συνεχιστεί η λειτουργία του υποκαταστήματος Εθνικής Τράπεζας του Ν. Μαρμαρά.Στην Αναφορά μου προς τον Υπουργό Οικονομικών επισημαίνω, πως σύμφωνα με την επιστολή του Δήμου Σιθωνίας το εν λόγω υποκατάστημα αποτελεί το μοναδικό της Εθνικής Τράπεζας στο Δήμο. Το κλείσιμό του θα προκαλέσει, σημαντική επιβάρυνση των συναλλασσόμενων και σε συνδυασμό και με την παύση λειτουργίας του τοπικού Καταστήματος ΕΛΤΑ, θα επηρεάσει την καθημερινότητα των πολιτών, συνταξιούχων, επισκεπτών, αλλά και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής .Με την παρούσα παρέμβασή μου στη Βουλή, ζητώ από τον αρμόδιο Υπουργό, να παραμείνει το Υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Ν. Μαρμαρά, καθώς εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό ντόπιων αλλά και επισκεπτών, ενώ η παύση της λειτουργίας του θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στην γενικότερη οικονομική και τουριστική πρόοδο του τόπου!

Tο πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ


Προς το Προεδρείο της Βουλής

Για τον Υπουργό Οικονομικών  κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Θέμα: «Συνέχιση λειτουργίας υποκαταστήματος Εθνικής Τράπεζας Ν. Μαρμαρά».


Κύριε Υπουργέ,

Σας προωθώ την υπ’ Αριθ. Πρωτ. 10094/28-06-2021 επιστολή του ΔΗΜΟΥ ΣΙΘΩΝΙΑΣ με την οποία ζητείται η συνέχιση της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Ν. Μαρμαρά.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή τονίζεται, πως το εν λόγω υποκατάστημα αποτελεί το μοναδικό της Εθνικής Τράπεζας στο Δήμο Σιθωνίας και η παύση της λειτουργίας του θα προκαλέσει, σημαντική επιβάρυνση των συναλλασομένων σε συνδυασμό και με την παύση λειτουργίας του τοπικού Καταστήματος ΕΛΤΑ και θα επηρεάσει την καθημερινότητα των πολιτών, ιδιαίτερα των συνταξιούχων που θα υποχρεούνται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις, προκειμένου να εξυπηρετηθούν στο κοντινότερο στο Δήμο Κατάστημα Εθνικής Τράπεζας.

Συγχρόνως τονίζεται, πως  εκτός από την εξυπηρέτηση του μόνιμου πληθυσμού το κλείσιμο του Καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής που διαθέτει πλήθος τουριστικών μονάδων υψηλών προδιαγραφών και επισκέπτες υψηλών εισοδημάτων, γεγονός που αποτελεί σε κάθε περίπτωση εγγύηση για το θετικό ισοζύγιο του καταστήματος.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες και για την ενημέρωσή μας ως προς αυτές.


                                                                                                                                            Ο αναφέρων  Βουλευτής

                                                                                                                                                 Απόστολος Πάνας