10.4.22

Επίσκεψη του Γενικού Προξένου Ρουμανίας στον Δήμο Σιθωνίας

 


Tην Παρασκευή 8 Απριλίου ο Γενικός Πρόξενος της Ρουμανίας Νικολάε Ντα Ντίμα, επισκέφτηκε το Δημαρχείο στη Νικήτη όπου είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο Κυπαρίσση Ντέμπλα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της τουριστικής προβολής του δήμου Σιθωνίας και την περαιτέρω προώθηση από την προξενική αρχή της Χαλκιδικής και δη της Σιθωνίας, έτσι ώστε να καταστεί πρώτος πανελλήνιος προορισμός των ρουμάνων επισκεπτών.
Θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος αποτέλεσαν αντικείμενο της συζήτησης που διήρκησε περίπου μία ώρα, θέματα πολιτισμού αλλά και επιχειρηματικότητας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος, Κ. Ντέμπλας αναφέρθηκε στον τουριστικό πλούτο της Σιθωνίας στις σχέσεις που συνδέουν τους δυο λαούς, καθώς και σε έργα που υλοποιούνται με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες της, ενώ ευχήθηκε η αρχή αυτής της συνάντησης να συμβάλλει εποικοδομητικά στη στενότερη συνεργασία της προξενικής αρχής με τη Χαλκιδική για την ενδυνάμωση των δεσμών, προς όφελος των πολιτών.
Από την πλευρά του ο Γενικός Πρόξενος της Ρουμανίας Νικολάε Ντα Ντίμα, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την υποδοχή, διατύπωσε το ενδιαφέρον της Ρουμανίας για την περεταίρω ενίσχυση των σχέσεων φιλίας με την Ελλάδα, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας πιθανής συνεργασίας με τον δήμο στο μέλλον.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ευχές και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.
✏️
Ο Δήμαρχος Κ. Ντέμπλας δήλωσε σχετικά: "Οι σχέσεις Ελλάδας-Ρουμανίας βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο, το οποίο οφείλεται στους ιστορικούς, πολιτιστικούς και οικονομικούς δεσμούς των δύο πλευρών, αλλά και στο γεγονός ότι οι δύο χώρες είναι εταίροι και σύμμαχοι, σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, αντίστοιχα. Η Ρουμανία είναι ένας σημαντικός οικονομικός παράγοντας για την περιοχή μας, καθώς χιλιάδες Ρουμάνοι επιλέγουν τον δήμο Σιθωνίας για τις διακοπές τους, συμβάλλοντας εποικοδομητικά στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας. Προτεραιότητα για εμάς είναι και θα συνεχίσει να είναι η προώθηση της Σιθωνίας στην παγκόσμια αγορά και στον τουριστικό χάρτη -με κάθε δυνατό μέσο-, ώστε να είναι η Σιθωνία ο νούμερο ένα τουριστικός προορισμός στον κόσμο».
από fb

Κυπαρίσσης Ντέμπλας