20.4.22

Δήλωση Προέδρου Α.Σ Φοίνιξ Νικήτης Δρ.Ιωακείμ Καλαμάρη για τη πορεία και τις δράσεις του Συλλόγου

 


Αγαπητοί συντοπίτες, τον Αύγουστο του 2020, με τόλμη αλλά και υπερηφάνεια ανέλαβα τα ηνία του Α.Σ.ΦΟΙΝΙΞ, Νικήτης.

Πίστευα και πιστεύω πως οι Απόδημοι Έλληνες θα πρέπει να είμαστε δίπλα στα Ελληνόπουλα και στην τοπική κοινωνία, κοντά τους όχι μόνο στα καλοκαίρια τους,  αλλά εκεί που πονάει, στους χειμώνες τους.

Το 2020, η ανδρική ομάδα, ο Φοίνικας μας βρισκόταν στην τελευταίες θέσεις της τελευταίας   Β´Ερασιτεχνικής Κατηγορίας,  ενώ οι Ακαδημίες παίδων και νέων ήταν πρωτοπόροι.

Δυσαναλογία, την οποία εξομαλύναμε συλλογικά με τα αξιότιμα Μέλη του Δ.Σ., αλλά και πολλούς συνοραματιστές,  με κόπο, δουλειά και ιδιαίτερα υψηλό οικονομικό κόστος (ξεπερνώντας τα 80 000€).

Λάβαμε ευγενική χορηγία 2 000€ από την οικογένεια του κ.Αθανασίου Σαλιάρη και του κ.Νίκου Σταμάτη, όπως και από  εισπράξεις εισιτηρίων, φιλάθλων μας, αλλά και ηθικά από όλους εκείνους που μας ακολουθήσαν και εκτός έδρας.

Τους ευχαριστούμε βαθύτατα.

Είμαστε ο μοναδικός Αθλητικός Σύλλογος που δεν επιζητήσαμε χορηγίες από επαγγελματίες ή ιδιώτες, ούτε χρησιμοποιήσαμε μοχλούς πιέσεως για την συλλογή χορηγιών, όπως παραδοσιακά συμβαίνει σε όμορους ποδοσφαιρικούς Συλλόγους.

Το πρωτάθλημα της πρώτης (Α1) Ερασιτεχνικής Κατηγορίας για το 2022 ολοκληρώθηκε.

Η ανδρική μας ομάδας, του Α.Σ.ΦΟΙΝΙΞ, Νικήτης, βρίσκεται πλέον στην 5η θέση και είμεθα πρωταθλητές με τις Ακαδημίες μας στην ΕΠΣ Χαλκιδικής.

Επίσης δεν θα πρέπει να λησμονήσουμε τον πρώτο Σκόρερ στην ΕΠΣ Χαλκιδικής, 

τον πολιτογραφημένο πλέον Νικητιανό απο την Φθιώτιδα, κ.Ζήση Κωνσταντίνου.


Θα ήθελα να θερμά ευχαριστήσω, 

το Δ.Σ.που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και μοιράστηκε το όραμα μας, παρότι αμφισβητηθήκαμε πολλάκις.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν, στους:

-κ.Αγαπητό Μεϊμαρίδη 

-κ.Ιωάννη Σμαραγδή 

-κ.Αναστάσιο Καραδήμο

-κ.Ιωακείμ Καμπάνη

-κ.Θωμά Παπαδόπουλο 

-κ.Νικόλαο Καρανικόλα

-κ.Αθανάσιο Χατζή 

-κ.Δήμητρα Ζαχαριάδου 

-κ.Μαρία Ζησιμοπούλου

και στον κ.Μιχάλη Σπυριδόπουλο.

Επίσης συγχαίρω όλους τους νέους και τα παιδιά της Νικήτης που συμμετείχαν με σθένος και αφιλοκερδώς στους στόχους και το όραμα μας. 

Τον άξιο, πτυχιούχο Προπονητή μας, κ.Παγώνη Βακαλόπουλο, αλλά και μέρος των αμειβόμενων ποδοσφαιριστών που ικανοποίησαν τις προσδοκίες μας.

Σε όλους εκείνους που μας πιστέψαν, που μας πιστεύουν και πορεύονται μαζί μας, για μια αντάξια  και γενναία κοινωνία για τον μέλλον των παιδιών μας.

Στην μνήμη του Γιώργου μας, αφιερώσαμε αθλητικό αγώνα,  αλλά και αιμοδοσία από το σύνολο του Α.Σ.ΦΟΙΝΙΞ, Νικήτης, που θα πραγματοποιείται ετήσια πλέον στην Μνήμη του, ωτοσόστε να υπάρχει Τράπεζα Αίματος της Νικήτης για όποιον συμπολίτη μας χρειαστεί.

Για την περίοδο, 08.2021-04.2022  εκτός από την έμπρακτη στήριξη στο Αθλητικό γίγνεσθαι της περιοχής μας, βρέθηκα δίπλα στους αξιοπρεπέστατους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε δυσχέρεια,  μέσω πρωτοβουλίας του Ενοριακού Φιλόπτωχου Ταμείου, προσφέροντας 44 δέματα σε 22 οικογένειες της τοπικής κοινωνίας μας, αξίας 4 000€.

Ευχαριστώ από καρδιάς για την δυνατότητα που μου δόθηκε να συνεισφέρω, την κ.Λίτσα Θεόδωρου και την κ.Ελένη Αντωνιάδου

Πραγματοποίησα δωρεά 100 τμχ.υπνόσακων για Έλληνες πυρόπληκτους, στον Δήμο Πολυγύρου, αξίας 7 000€.

Ενίσχυσα οικονομικά την Ενορία του Αγίου Νικολάου, παράλληλα ζήτησα την κοινωνική τεχνογνωσία από το το Φιλόπτωχο Ταμείο της Νικήτης για την δημιουργία Φιλόπτωχου Ταμείου ατον Άγιο Νικόλαο.

Επίσης κάλυψα έξοδα μαθητικής εκδρομής σε μαθητές.

Η εμπιστοσύνη είναι μια γέφυρα που χτίζεται, τα υλικά της πηγάζουν από το πιο ειλικρινές και αυθεντικό κομμάτι του εαυτού μας. 

Από την συνέπεια και την συνοχή του λόγου και των πράξεών μας. 

Το ευχαριστώ και το συγγνώμη, πράξεις είναι κι όχι λέξεις.

Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην εμβρόντητη απουσία του Δήμου Σιθωνίας και των πολιτικών του φορέων ή την επιλεκτική φροντίδα που συμμερίζονται, συντηρώντας διχαστικές πολιτικές.

Αδράξαμε μόνο κίβδηλες υποσχέσεις και το λιγότερο ανακολουθία, ούτε καν εκπλήρωση  των υποχρεώσεων τους που συνάδουν με Δημοτικές Συμβάσεις και με Δημοτικό Προϋπολογισμό, 

σε επίπεδο συντήρησης, καθαριότητας αλλά και υγιεινής των υποδομών που φιλοξενούμαστε.

Αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε πλήρη νωχελικότητα και βαθύτατη αδιαφορία, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του Δ.Σ., φιλάθλων μας, αλλά και Γονέων και Κηδεμόνων.

Η Νικήτη, η Σιθωνία δεν είναι πηγή στασιμότητας και «επαιτείας»,  αλλά μοναδικός τόπος ανάπτυξης και προόδου.

Όλοι εμείς-μαζί, με πίστη και με την βοήθεια του Θεού, θα πρέπει να το αναδείξουμε και να εξοβελίσουμε την πολιτική ανεπάρκεια και την πολιτική αλαζονεία, αντισταθμίζοντας με την αξιοκρατία και την ευθύνη απέναντι στους συμπολίτες και την κοινωνία μας.

Η μελλοντική μας εύνοια σε πολιτικούς υπαλλήλους μας, 

θα πρέπει να απορρέει από την συλλογική πράξη ανάπτυξης κι όχι βάσει πελατειακών σχέσεων, βαθμίδων συγγένειας, αλλά πρωτίστως βάσει πολιτικής ευγένειας και πολιτικής γενναιοδωρίας.

Θα πρέπει να αντιπαρατεθούμε πολιτικά στην υποκειμενική ευημερία που βιώνουμε.

Το μέλλον των παιδιών μας, 

δεν δύναται να καθυστερεί και περιμένει άλλο, απολέσθηκαν - ανεπιστρεπτί - ευκαιρίες ανάτασης και προόδου.

Γνώμονας μας ας παραμείνει πως εχθρός του καλού, δεν είναι το κακό, αλλά το καλύτερο.

«Πολλοί ταπεινοί άνθρωποι, 

σε ταπεινούς τόπους, κάνοντας ταπεινά πράγματα, μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο».

Πάσχα τῆς ἀφθαρσίας τοῦ κόσμου σωτήριον.

Χρόνια σας πολλά!

Δρ.Ιωακείμ Καλαμάρης

Α.Σ Φοινιξ Νικητης