6.4.22

Ανακοίνωση της ΚΟΒ ΣΙΘΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ -Περιβαλλοντικό έγκλημα συντελείται στο βουνό της Σιθωνίας (Δραγουντέλι) - Yλοτομούνται ασύστολα δέντρα του πευκοδάσους (Foto Video)


 

Περιβαλλοντικό έγκλημα συντελείται στο βουνό της Σιθωνίας (Δραγουντελι) υλοτομούνται ασύστολα δέντρα του πευκοδάσους, νταλίκες φεύγουν φορτωμένες καθημερινά, αποψιλώνονται ολόκληρες περιοχές με τη δικαιολογία πώς πραγματοποιείται αραίωση και πως έχουν άδεια από το δασαρχείο.

Παράλληλα δημιουργείται σαν αποτέλεσμα και ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα, οι φλοιοί των δέντρων που πέφτουν και τα γύρω χόρτα που καταστρέφονται για να μετακινηθούν οι κορμοί δημιουργούν εύφλεκτο υλικό για τη θερινή περίοδο.

Ευθύνες έχουν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις που έχουν δημιουργήσει ένα περιβαλλοντοκτονο νομικό πλαίσιο που επιτρέπει την αλλαγή χρήσης της γης ακόμα και σε περιοχές Natura ( π.χ. Για μεταλλεία, φωτοβολταϊκά πάρκα, ανεμογεννήτριες, ξενοδοχεία και λοιπά) με ό,τι συνέπειες έχει αυτή η αλλαγή χρήσης σε χλωρίδα και πανίδα. 

Τρανό παράδειγμα πως η ανάπτυξή τους δεν είναι τόσο πράσινη και φιλική προς το περιβάλλον όπως μας λένε νυχθημερόν όλα τα αστικά κόμματα που υπερασπίζονται την πολιτική της ευρωπαϊκής ένωσης και την θεωρούν μονόδρομο, την πολιτική που έχει δημιουργήσει το "χρηματιστήριο ρύπων", έχει απελευθερώσει την ενέργεια, έχει γεμίσει με τόνους τσιμέντου ολόκληρα βουνά βάζοντας ανεμογεννήτριες, γεμίζοντας τεράστιες εκτάσεις με φωτοβολταϊκά και λοιπά.

Τόσο πράσινοι, τόσο οικολόγοι. 

Αποδεικνύεται καθημερινά πως τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων δεν συμβαδίζουν με την κάλυψη των αναγκών του λαού, αλλά είναι στον αντίποδα. 

Η ανάγκη για καθαρό περιβάλλον, για χώρους αναψυχής, για ποιότητα ζωής για φθηνή ενέργεια, υπονομεύεται από το καπιταλιστικό κέρδος, αυτη είναι η "ιερή αγελάδα" για όλες τις κυβερνήσεις, για ολόκληρο αυτό το βάρβαρο σύστημα, και μπροστά σε αυτό δεν λογαριάζουν τίποτα. 

Καλούμε το λαό της περιοχής να διεκδικήσει:

 την προστασία του πευκοδάσους από την υλοτόμηση. 

 καθαρισμό του δάσους από όλα τα εύφλεκτα υλικά που υπάρχουν σε αυτό. 

 χρηματοδότηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της δασικής υπηρεσίας στελέχωση τους με μόνιμο προσωπικό Ανανέωση και συντήρηση του εξοπλισμού και οχημάτων εναέριων και επίγειων.

Ενημέρωση από 

Λαϊκή Συσπείρωση Σιθωνίας