19.5.23

ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ :ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΜΙΧΟΥ (ΑΠΟ ΑΡΝΑΙΑ)

 


Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17/5/2023 στην ΕΣΤΙΑ του Συλλόγου, η παρουσίαση της τελευταίας ποιητικής συλλογής του φιλολόγου κ .Γιάννη Καραμίχου ΄΄ΣΑΝ ΣΤΙΛΕΤΑ΄΄ από τον φιλόλογο πρώην Σχολικό Σύμβουλο κ. Δημήτριο Κοσμά.

Το πολυπληθές ακροατήριο, Μέλη και Φίλοι του Παγχαλκιδικού, γεύτηκαν καθηλωμένοι την δημιουργική συνύπαρξη δύο σπουδαίων πνευματικών ανδρών της Χαλκιδικής και προσωπικών φίλων, οι οποίοι έχουν δώσει τα διαπιστευτήρια της ποιοτικής τους παρουσίας αρκετές φορές.
Ο Δημήτρης Κοσμάς από τον Πολύγυρο, με τη γνωστή οξυδερκή κριτική του προσέγγιση, παρουσίασε την τελευταία ποιητική συλλογή του Γιάννη Καραμίχου, από την Αρναία, ενώ ο ποιητής απήγγειλε ποιήματα κατά την διάρκεια της παρουσίασης. Στην συνέχεια ο κ. Καραμίχος ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, ιδιαίτερα δε τον φίλο του Δημ. Κοσμά, τον κ. Βαγιωνά, τους συμπατριώτες του που ήρθαν από Αρναία και τον Παγχαλκιδικό Σύλλογο.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Πρόεδρος του Παγχαλκιδικού κ. Κοτσάνης με ειδική αναφορά στους αξιόλογους ομιλητές και επίλεκτα μέλη του Παγχαλκιδικού, ευχαριστίες σε όλους και ευχήθηκε να πραγματοποιηθούν και άλλες αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Την ξεχωριστή αυτή βραδιά, που παρουσίασε το μέλος του Δ.Σ. κ. Κοκόνη Ζαμπόκα, τίμησαν με την παρουσία τους , ο Βουλευτής Χαλκιδικής κ. Βαγιωνάς, ο πρώην Υπουργός κ Πάχτας , ο πρώην Δήμαρχος Αρναίας κ. Καραστέργιος, ο Επίτιμος πρόεδρος του Παγχαλκιδικού κ. Καρτσιώτης, οι καθηγητές του Πανεπιστημίου κ. Αυγολούπης, κ. Μακρογιάννης, κ. Λαζαρίδης και κ.Tζιόνας, το Δ.Σ. , μέλη και φίλοι του Παγχαλκιδικού .
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά τους συντελεστές της σπουδαίας αυτής εκδήλωσης κ. Δημήτρη Κοσμά και κ. Γιάννη Καραμίχο και όλους τους παρευρισκομένους.

Παγχαλκιδικός Σύλλογος









Ο Γιάννης Καραμίχος γεννήθηκε στην Αρναία Χαλκιδικής. Ζει στη Θεσσαλονίκη και είναι πατέρας δύο παιδιών. Σπούδασε νεοελληνική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Εξέδωσε τις συλλογές ποιημάτων: "Δοκιμές" (αυτοέκδοση, 1995), "Ανήκε στη Βλάβη" (αυτοέκδοση, 1996), "Άρωμα και λέξη" (αυτοέκδοση, 1997), "Ώδινεν σιωπή", εκδόσεις Μπίμπης 1999, "Στην άκρη του νου", εκδόσεις Μπίμπη 2010. Η συλλογή "Ώδινεν σιωπή" βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο στον πανελλήνιο ποιητικό διαγωνισμό ΚΟΥΡΟΣ ΕΥΡΩΠΟΥ.
Εξέδωσε τη συλλογή διηγημάτων "Στάσεις μνήμης", εκδόσεις Μπίμπης 2003.
Διακρίσεις: Τιμήθηκε από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας (Σ.ΕΚ. Β.Ε.), τον Παγχαλκιδικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ και φορείς της ιδιαίτερης πατρίδας του Αρνάιας: Την Πολιτιστική και Επιμορφωτική Εταιρεία (Π.Ε.Ε.Α.) και το Αριστοτελικό Πνευματικό Κέντρο. Στο Α΄ Φεστιβάλ Ποίησης από την Ένωση Λογοτεχνών Ευρώπης βραβεύτηκε με το 2ο βραβείο.

Τίτλοι:
Συγγραφέας
Κριτικές - Παρουσιάσεις: