9.5.23

Ευρεία σύσκεψη στην Π.Ε. Χαλκιδικής, έπειτα από ενημέρωση για νεοεμφανιζόμενο θηλαστικό (αρκούδα) που προκαλεί ζημίες και ανησυχία στους πολίτες της Χαλκιδικής.

  


Σε συνέχεια του πρωτόγνωρου γεγονότος για τη Χαλκιδική, της εμφάνισης ενός ή περισσοτέρων θηλαστικών (αρκούδων), το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χαλκιδικής, απεύθυνε πρόσκληση για ευρεία σύσκεψη προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα 08.05.2023, στο Διοικητήριο Πολυγύρου. Στόχος της σύσκεψης ήταν η καταγραφή απόψεων των επιστημονικών φορέων, η εξέλιξη της προβλεπόμενης, από το νόμο, διαδικασίας διαχείρισης και η σαφέστατη τοποθέτηση της Περιφερειακής Διοίκησης προς όλους, για την άμεση περισυλλογή, διάσωση, απομάκρυνση και επάνοδο των ζώων στον αρχικό τους βιότοπο.

                Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Δασών και των Δασαρχείων του Νομού, εκπρόσωποι των Δήμων Ν. Χαλκιδικής και Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας αυτών, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής,  εκπρόσωπος των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Χαλκιδικής, εκπρόσωποι του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), εκπρόσωπος της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης για την άγρια ζωή και φύση “ΚΑΛΛΙΣΤΩ” και εκπρόσωποι των Εθελοντικών Οργανώσεων.