21.9.23

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χαλκιδικής, με θέμα: «Υλοποίηση μέτρων και δράσεων για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων στην ΠΕ Χαλκιδικής, κατά την περίοδο 2023 - 2024»


 Στον Πολύγυρο, την Τετάρτη 20.09.2023, συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χαλκιδικής, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Δημήτριος Τζηρίτης», στο Διοικητήριο
Πολυγύρου, κατόπιν της έκδοσης σχετικής πρόσκλησης της Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής με θέμα : «Υλοποίηση μέτρων και δράσεων για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων στην ΠΕ Χαλκιδικής, κατά την περίοδο 2023 – 2024» και δυνάμει του υπ’ αριθμ. Α 3550/2-9-2023 εγγράφου της Γ.Γ.Π.Π.

 


Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ήτοι, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χαλκιδικής και Πολυγύρου, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, εκπρόσωπος της 34 Μ/Κ Ταξιαρχίας, εκπρόσωπος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Α.Δ.Μ.Θ., οι Δασάρχες των Δασαρχείων Χαλκιδικής, με εκπροσώπους αυτών, οι Προϊστάμενοι των Τμημάτων  Πολιτικής Προστασίας Δήμων Ν. Χαλκιδικής, ο Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε.Χ., με τον Προϊστάμενο Δομών Περιβάλλοντος και στελέχη της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε.Χ., της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Χ.,  Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κ.Μ., καθώς και μέλη Εθελοντικών Ομάδων.


Στόχος της συνεδρίασης η προετοιμασία, ο συντονισμός και η αποτελεσματικότητα αντιμετώπισης έκτακτων συμβάντων πλημμυρικών φαινομένων εφόσον, εκ προοιμίου, το κύριο μέλημα της Περιφερειακής Διοίκησης είναι η ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών της Χαλκιδικής, η προστασία των οικοσυστημάτων  αλλά και η διαφύλαξη των περιουσιών των πολιτών. 

 
Προήδρευσε η Διοίκηση της Αντιπεριφέρειας Π.Ε. Χαλκιδικής και το αντίστοιχο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας.