13.9.23

Ο ΑΠ.ΠΑΝΑΣ ΖΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΟΠΕΔΟΥ ΚΥΚΛΙΚΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΜΑΝΤΟΣ


Με κοινοβουλευτική παρέμβαση απευθυνόμενη στους Υπουργούς
Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών, ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ. Πάνας Απόστολος ζητά την κατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου στην εισόδου του Αγίου Μάμα.

 Στην παρέμβασή του σημειώνει, ότι στη συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται επί της Επαρχιακή Οδού Ν. Μουδανιών - Πολυγύρου - Σιθωνίας από την οποία διέρχονται χιλιάδες οχήματα μόνιμων κατοίκων, αλλά και επισκεπτών ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο δημιουργώντας μια χαώδη κατάσταση, ανασφαλή τόσο για τους κατοίκους του χωρίου όσο και για τους διερχόμενους πολίτες.

Ο Βουλευτής τονίζει μάλιστα, πως στη διασταύρωση των οδών δεν υπάρχει φωτεινός σηματοδότης ή άλλη ικανή προστατευτική διάταξη αποτροπής ατυχημάτων των διερχόμενων οχημάτων, με αποτέλεσμα την αύξηση των κίνδυνων αλλά και των πιθανοτήτων τροχαίων ατυχημάτων.

Ο κ. Πάνας ανέφερε σχετικά : « Με την κοινοβουλευτική μου αυτή παρέμβαση-συνέχεια πολλών παρεμβάσεών μου που σχετίζονται με την αναγκαιότητα ενίσχυσης των υποδομών στη Χαλκιδική, μιας από τις πλέον τουριστικές περιοχές της χώρας-ζητώ να δοθεί άμεσα ακριβές οργανόγραμμα των αρμόδιων Υπουργείων, για την κατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου στην Επαρχιακή Οδό Ν. Μουδανιών - Πολυγύρου - Σιθωνίας στο ύψος του Αγίου Μάμα. Σταθερά δίπλα στα αιτήματα των πολιτών του τόπου που βελτιώνουν την καθημερινότητα του και παρέχουν ασφάλεια τόσο στους ίδιους, αλλά και στους επισκέπτες της περιοχής μας».

 

Το ακριβές κείμενο της ΕΡΩΤΗΣΗΣ του κ. Πάνα έχει ως εξής :

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς τους κ.κ. Υπουργούς : 1) Εσωτερικών, κ. Νίκη Κεραμέως

  2) Υποδομών και Μεταφορών, κ. Σταϊκούρας Χρήστο

Θέμα: «Κατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου στην εισόδου του Αγίου Μάμα του Δήμου Νέας Προποντίδας της Π.Ε. Χαλκιδικής»

Κύριοι Υπουργοί ,

Είναι γνωστό ότι η Χαλκιδική αποτελεί πόλο έλξης εκατομμυρίων επισκεπτών , Ελλήνων και Αλλοδαπών, ειδικότερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Η προσέλευση τους γίνεται οδικώς, επιφορτίζοντας ένα παλαιωμένο και μη επαρκές οδικό δίκτυο στη Χαλκιδική.

Εκτός από τα οφέλη που προσφέρει η αύξηση του οδικού Τουρισμού, τόσο στην Χαλκιδική όσο και στη χώρα μας συνολικά , δημιουργεί παράλληλα προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, καθώς παρακωλύονται οι λειτουργικές ανάγκες τόσο των επισκεπτών όσο και των μόνιμων κατοίκων της Χαλκιδικής.

Ένα λοιπόν σοβαρό καθημερινό πρόβλημα, είναι η είσοδος και η έξοδος των κινούμενων οχημάτων από και προς τον Άγιο Μάμα, ενός μεγάλου οικισμού και έδρα ομώνυμης τοπικής κοινότητας στον Δήμο Νέας Προποντίδας, όπου βρίσκεται επί της Επαρχιακή Οδό Ν. Μουδανιών - Πολυγύρου - Σιθωνίας από την οποία διέρχονται χιλιάδες οχήματα μόνιμων κατοίκων, αλλά και επισκεπτών ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο και βρίσκεται σε απόσταση περίπου έξι χιλιόμετρων από τα Νέα Μουδανιά.

Δυστυχώς, στη διασταύρωση των οδών δεν υπάρχει φωτεινός σηματοδότης ή άλλη ικανή προστατευτική διάταξη αποτροπής ατυχημάτων των διερχόμενων οχημάτων , με αποτέλεσμα την αύξηση των κίνδυνων αλλά και των πιθανοτήτων τροχαίων ατυχημάτων. Ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, οι μόνιμοι κάτοικοι του οικισμού ή οι επισκέπτες του, δυστυχώς δεν μπορούν να εισέλθουν ή να εξέλθουν από αυτόν, καθώς η προτεραιότητα επαφίεται στην διακριτική ευχέρεια και την κατά περίπτωση αντίληψη των οδηγών.

Επειδή η χαώδης αυτή κυκλοφοριακή κατάσταση που επικρατεί σε μια από τις πλέον τουριστικές περιοχές της Χαλκιδικής δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Επειδή ο ισόπεδος κυκλικός κόμβος είναι μια γρήγορη , ασφαλής , και όχι τόσο δαπανηρή λύση.

Επειδή ο θεσμικός ρόλος της πολιτείας είναι να παρέχει οδική ασφάλεια στους πολίτες , ημεδαπούς ή αλλοδαπούς και να βελτιώνει την καθημερινότητά τους.

 

 

 

Ερωτάσθε κ. κ. Υπουργοί:

-Ποιο είναι το ακριβές οργανόγραμμα των Υπουργείων, για την κατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου στην Επαρχιακή Οδό Ν. Μουδανιών - Πολυγύρου - Σιθωνίας στο ύψος του Αγίου Μάμα ;

 

 

Ο ερωτών Βουλευτής Χαλκιδικής

 

Πάνας Απόστολος