25.9.23

Ματέας Γιώργος τ. Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ορμύλιας Δήμου Πολυγύρου - Γιατί δεν συντάχθηκα στις επικείμενες εκλογές με την παράταξη του νυν δημάρχου

 -Επειδή κάποιοι απορούν και κάποιοι επικρίνουν την απόφασή μου να μην συνταχθώ στις επικείμενες εκλογές με την παράταξη του νυν δημάρχου οφείλω να εξηγήσω μερικά από τα γεγονότα που με οδήγησαν στην απόφαση αυτή.



-Νοέμβριος 2019 ανακοινώνουμε περιχαρείς την απόφαση ένταξης του αντιπλημμυρικού έργου Ορμύλιας- Ψακουδίων. Από τότε μέχρι σήμερα και ενώ αντίστοιχα τα έργα σε όμορο δήμο έχουν ήδη ολοκληρωθεί , ο Δήμος Πολυγύρου δεν έχει προχωρήσει ούτε βήμα.
-Δεκέμβριος 2020 εντάσσετε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος 2» η εκπόνηση μελετών για τις λιμενικές υποδομές του δήμου στον Μοιρά , στη Μεταμόρφωση, στη Γερακινή και στις Καλύβες. Σήμερα μετά από 3 χρόνια ο μελετητής είναι απλήρωτος και το υπουργείο ναυτιλίας απορεί γιατί δε προχωράμε.
-Φεβρουάριος 2021 μας παραχωρεί το δασαρχείο την χρήση του πάρκου για το οποίο υποτίθεται ότι συντάχθηκε και κατατέθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» μελέτη αξιοποίησης. Όσες παρεμβάσεις έγιναν από τότε τις οφείλουμε στο μεράκι των υπαλλήλων και αίτηση στο πρόγραμμα δεν έγινε ποτέ!
-Μάιος 2022 κατάθεση πρότασης για χρηματοδότηση αποχετευτικών δικτύων και βιολογικών της παραλιακής ζώνης, ύψους 20.000.000 ευρώ, με την πεποίθηση πως θα χρηματοδοτηθούν βασιζόμενοι στις «γνωριμίες μας». Το αποτέλεσμα ήταν να εγκριθούν οι βιολογικοί στους δήμους Προποντίδας και Αριστοτέλη και να μας μείνουν οι γνωριμίες.
-Ιούλιος 2023 υπόσχεση πως θα υπογράφει προγραμματική σύμβαση με την περιφέρεια για την κατασκευή κλειστών γυμναστηρίων σε Ορμύλια και Γαλάτιστα. Κανένα αποτέλεσμα και πάλι.
-Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους μαζί βέβαια και με την γενικότερη αδιαφορία για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας, την αποκομιδή ογκωδών, για την υποστελέχωση των υπηρεσιών, για την μη συντήρηση οχημάτων και μηχανημάτων, για την μη χρηματοδότηση μικρών παρεμβάσεων, όπως την ανάπλαση της πλατείας, την μη επισκευή του δρόμου Βραστά-Ορμύλια και πολλά άλλα που επίμονα ζητήσαμε, με την αιτιολογία πάντα πως δεν υπήρχαν χρήματα , που με ανάγκασαν να πω ΦΤΑΝΕΙ.
Πιστεύω ακράδαντα πως με δήμαρχο τον ΕΥΘΥΜΗ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟ θα βρούμε λύσεις για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα μας και θα φτάσουμε την περιοχή μας εκεί που της αξίζει.
ΜΑΤΕΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ. Νέο τηλέφωνο 6942 86 1981