8.9.23

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από Περ.Κεντρ.Μακεδονίας και τους Δήμους Χαλκιδικής για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

 


ΠΕΡΙΦ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΔ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Είδη πρώτης ανάγκης για τις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας συγκεντρώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 


Όσες επιχειρήσεις και πολίτες έχουν τη δυνατότητα και επιθυμούν να ενισχύσουν την προσπάθεια, μπορούν να προσφέρουν τα ακόλουθα είδη πρώτης ανάγκης, στα κτίρια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες σήμερα Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023 και αύριο Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 08:00’ ως τις 15:00’:
 
Είδη που συλλέγονται:

  • Συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας
  • Εμφιαλωμένα νερά
 
Χώροι συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας:
  • Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης: Κτίριο Υπηρεσιών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 26ης Οκτωβρίου 64
  • Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας: Μητροπόλεως 44
  • Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς: Ανδρέα Παπανδρέου 3
  • Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας: 28ης Οκτωβρίου 40, (πρώην ΚΕΠ)
  • Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας: Διοικητήριο Έδεσσας
  • Περιφερειακή Ενότητα Σερρών: Κων/νου Καραμανλή 36
  • Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής: Διοικητήριο Πολυγύρου.
Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνας-Μαρίας Δερμεντζοπούλου στα τηλέφωνα 2313 330802 , 804 και 808.

ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας συγκεντρώνει ο Δήμος Πολυγύρου από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023.

Τα είδη που συλλέγονται είναι:

Εμφιαλωμένα νερά

Κουβέρτες

Συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας

Η συγκέντρωση της βοήθειας γίνεται Δευτέρα –Παρασκευή από τις 08:00 έως τις 14:00 στο Δημαρχείο Πολυγύρου και στις κοινότητες Ορμύλιας, Γαλάτιστας, Παλιόχωρας.


ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 

Εκστρατεία συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας οργανώνει ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής

Συγκεκριμένα πολίτες και επιχειρήσεις του Δήμου Αριστοτέλη που ενδιαφέρονται να συνδράμουν τους συμπολίτες μας στη Θεσσαλία, καλούνται να φέρνουν εφόδια στο Δημαρχείο και σε όλα τα δημοτικά και κοινοτικά γραφεία όλων των κοινοτήτων του Δήμου, από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, ως την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, από τις 08:00 το πρωί ως τις 15:00 το απόγευμα.

Τα κατάλληλα εφόδια είναι:

• Εμφιαλωμένα νερά

• Συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλατα παιδικά και ενηλίκων, κονσέρβες, δημητριακά κ.α.)

• Κουβέρτες και κλινοσκεπάσματα

• Ρουχισμός σε καλή κατάσταση

• Είδη προσωπικής και ατομικής υγιεινής

• Power Banks και φακοί


ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ

ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Αποστολή εμφιαλωμένων νερών (συσκευασμένων) ετοιμάζει  ο Δήμος μας για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας και σας καλούμε να βοηθήσετε. 

Η συγκέντρωση θα γίνεται:

Για τη ΔΕ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ: Στις αποθήκες του Δήμου επί της Λεωφόρου Δημάρχου Δαμιανού Ιορδανίδη (πρώην Ελευθερίας) στα Ν. Μουδανιά. 

Για τη ΔΕ Τρίγλιας: Στο Δημοτικό Κατάστημα Ν.Τρίγλιας.

Για τη ΔΕ Καλλικράτειας: Στο αμαξοστάσιο του Αγίου Παύλου.

Ώρες και ημέρες:

Σάββατο 9/9: Από 7.00 π.μ. έως 7 μ.μ.

Κυριακή 10/09: Από 7.00 π.μ. έως 7 μ.μ. 

Δευτέρα 11/09: Από 7.00 π.μ. έως 2 μ.μ.


ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Δήμος Κασσάνδρας
Κάλεσμα σε συγκέντρωση Ανθρωπιστικής βοήθειας
για τους πληγέντες της Θεσσαλίας
Ο Δήμος Κασσάνδρας, μέσω των Κοινωνικών Δομών του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού , με ευαισθησία και αλληλεγγύη, στέκεται στο πλευρό του δοκιμαζόμενου από τις καταστροφικές πλημμύρες που πλήττουν τη χώρα μας και συντονίζει άμεσα δράση συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας.
Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται στο φουαγιέ του Δημαρχιακού μεγάρου της Δημοτικής Ενότητας Κασσάνδρας στην Κασσάνδρεια, καθώς και στο Δημοτικό κτίριο στη Χανιώτη.
-Παρασκευή έως και Κυριακή (8-10/09/2023)στο Δημαρχιακό μέγαρο στην Κασσάνδρεια(τηλέφωνο επικοινωνίας 6974391091& 6934318945).
Ώρες :18:00-20:00
Δευτέρα έως Τρίτη(11-12/09/2023) στο φουαγιέ του Δημαρχιακού μεγάρου της Δημοτικής Ενότητας Κασσάνδρας στην Κασσάνδρεια, καθώς και στο Δημοτικό κτίριο στη Χανιώτη.
Ώρες: 9:00-14:00
Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης σε κάθε Δήμο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως και την Τρίτη 12/9/2023 και ώρα 14:30.
Τα είδη που συλλέγονται είναι ενδεικτικά τα εξής:
-Εμφιαλωμένο Νερό
-Τρόφιμαμακράς διάρκειας (κονσέρβες παντός τύπου, γάλαμακράς διάρκειας,δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι κ.α.)
-Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας
-Κουβέρτες , κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακοι
-Ιατροφαρμακευτικό υλικό(αναλγητικά, αντιπυρετικά, αιμοστατικά, αποστειρωμένες γάζες, επιθέματα, οινόπνευμα, σπρέι επούλωσης τραυμάτων, κουτιά πρώτων βοηθειών, ιατρικές μάσκες ,φυσιολογικοί οροί κ.α.)
- Υπνόσακοι,Μαξιλάρια,Φακοί,PowerBank
-Είδη προσωπικήςκαι ατομικής υγιεινής , Πάνες παιδικές και τρίτης ηλικίας
-Αδιάβροχα ,γαλότσες
Καλούμε όλους τους δημότες να δείξουν για ακόμα μια φορά την αλληλεγγύη τους, με μια πράξη συμπαράστασης στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.
Για τον καλύτερο συντονισμό της προσπάθειας, οι φορείς ή οι εταιρείες που επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2374350150(κ.Φωτόπουλο),στο 6974391091(κα Σταυροχρήστου )& στο 6934318945 (κα Παραθυρά)