19.2.24

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠ.ΠΑΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ FLYOVER.

 


Συνάντηση πραγματοποίησα ως Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Νικόλαο Ταχιάου. Κατά τη συζήτηση τέθηκαν ζητήματα υποδομών και έργων που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής αλλά και τις όμορες περιοχές και συζητήθηκαν προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη και εξέλιξη.

Συγκεκριμένα ενημερώθηκα για
τη πορεία του φράγματος της Ν. Τρίγλιας του
Δήμου Νέας Προποντίδας, όπου ενημερώθηκα από τον Υφυπουργό, πως το εν λόγω έργοσυμβασιοποιήθηκε και ξεκινούν άμεσα οι εργασίες κατασκευής του.
Όσον αφορά το φράγμα του Χαβρια,το έργο βρίσκεται πλέον στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.
Σχετικο

Μητσοτάκης Νικήτη Χαλκιδικής - Το πρώτο έργο για Χαλκιδική το φράγμα Χαβρία - https://halkidikigr.blogspot.com/2023/06/blog-post_20.html


Τέλος ενημερώθηκα από τον κ. Ταχιάο για την πορεία υλοποίησης των ενταγμένων έργων του Ταμείου Ανάκαμψης στην Χαλκιδική.
Ο κ. Πάνας δεν παρέλειψε να επισημάνει στον κ.Ταχιάο, τα θέματα και τις επιπτώσεις από την κατασκευή της Υπερυψωμένης Λεωφόρου ( Fly Over ),στον κλάδο του Τουρισμού της Χαλκιδικής, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει ένας ορθολογικός σχεδιασμός πρόβλεψης για την μείωση των αρνητικών επιπτώσεων στο σύνολο των επιχειρήσεων της Χαλκιδικής,ειδικότερα κατά τους θερινούς μήνες, που η αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου είναι μεγάλη.
Διαβάστε το πλήρες κείμενο του δελτίου τύπου: