10.3.20

Ο Δημoτικός Σύμβουλος Σιθωνίας Αθ.Μάντσιος για επιλογές της διοίκησης του Δήμου σε αθλητικά έργα στον δήμο Σιθωνίας

Στις 19/3/2019 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Σιθωνίας , όπου συζητήθηκαν τα θέματα που βλέπετε στ’ αναρτημένα έγγραφα .
 Αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία η αποδοχή της υποβολής αίτησης χρηματοδότησης του έργου , κατασκευή ανοιχτού γυμναστηρίου στον περιβάλλοντα χώρο του Κλειστού
Γυμναστηρίου Νικήτης στα πλαίσια του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» στον άξονα προτεραιότητας « Κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες των Δήμων» με τίτλο «Κατασκευή , επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων» . Αποφασίσθηκε επίσης και η παραλαβή –έγκριση της μελέτης του παραπάνω έργου . Άρα απ΄ ό,τι μπορώ να καταλάβω έχουμε ένα έργο υπό ένταξη του οποίου η μελέτη είναι ήδη πραγματοποιημένη , αφού ψηφίσθηκε η παραλαβή της και η έγκρισή της .
Ένα χρόνο περίπου μετά σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Σιθωνίας και συγκεκριμένα στις 26/2/2020 διαβάζω ως ένα από τα θέματά της το παρακάτω " Αποδοχή υποβολής πρότασης με τίτλο , Κατασκευή γηπέδων 5*5 Δήμου Σιθωνίας" με εισηγητή τον Κύριο Δήμαρχο ο οποίος εν ολίγοις μας είπε πως θα κατασκευασθούν 3 γήπεδα 5*5 στη Συκιά , στο Νέο Μαρμαρά και στη Σάρτη . 
Σε επαφές που είχα τις προηγούμενες μέρες μ΄ανθρώπους της διοίκησης μου διαβεβαιώθηκε πως δεν γνώριζαν για την εξέλιξη της απόφασης του 2019 και πως δεν γνώριζαν κάτι για την ύπαρξη αυτού του θέματος στη συγκεκριμένη συνεδρίαση . 
Οπότε το πρώτο ερώτημα που γεννάται είναι το ποιός είναι υπεύθυνος για τη στασιμότητα της απόφασης του 2019 που είχε ως αποτέλεσμα τη μη κατασκευή ανοιχτού γυμναστηρίου στον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού γυμναστηρίου της Νικήτης . 
Το δεύτερο ερώτημα που γεννάται είναι το εξής : αφού βάλτωσε και δεν προχώρησε το έργο του 2019 , γιατί δεν αποφασίσθηκε η διάθεση του συγκεκριμένου ποσού στην τέλεση ενός σοβαρού αθλητικού έργου , όπως θα ήταν η οικοδόμηση του Κλειστου Γυμναστηρίου Συκιάς (Θα βρισκόταν τρόπος) ή η δημιουργία ανοιχτού γυμναστηρίου στο Νέο Μαρμαρά .
Η δημιουργία γηπέδων 5*5 δεν θα προσφέρει κάτι στο αθλητικό κίνημα του Δήμου μας και είμαι απόλυτα σίγουρος πως με την παρέλευση βραχυχρόνιου διαστήματος θα καταστραφούν γιατί η συντήρησή τους θα είναι δύσκολη , ενώ δεν θα προσφέρει κάτι στα τοπικά αθλητικά σωματεία .
Επίσης η απόφαση της αποδοχής της πρότασης ιεροκρυφίως από την πλειοψηφία , δείχνει πως δεν έχει καμία διάθεση συνεργασίας με την αντιπολίτευση που είναι φυσικά αναφαίρετο δικαίωμά της . Απο δω και πέρα όμως και εμείς θα ασκήσουμε το επίσης αναφαίρετο δικαίωμά μας που είναι αυτό της αντιπολίτευσης σ΄όλες τις εκφάνσεις της .
Με τιμή
Θανάσης Χρ. Μάντσιος
Δημοτικός Σύμβουλος Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Σιθωνίας