17.9.20

Δήμος Ν.Προποντίδας :Συνεχίζονται οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020

Την  Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2020, 2η ημέρα της ΕΕΚ 2020, συνεχίστηκαν οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020 στο Δήμο Νέας Προποντίδας.

Ειδικότερα, τοποθετήθηκαν νέοι εξοπλισμοί πάρκινγκ ποδηλάτων στο νέο χώρο στάθμευσης του Δήμου μας . στην πρώην ΒΕΚΑΜ , στην παραλία των Ν Μουδανιών και σε σχολεία και κοινότητες του Δήμου μας. 

Επίσης έγινε συντήρηση και βάψιμο σε υπάρχοντα σταντ στην Ηράκλεια, στη Ν Τρίγλια, Ν Μουδανιά και Διονυσίου, όπως γίνεται καθημερινά εδώ και 3 εβδομάδες σε σταντ που είναι αναγκαία η συντήρησή τους. 

Ακολούθησε δενδροφύτευση στο υπάρχον πάρκο του Ναυτικού Μουσείου. 

Τοποθετήθηκαν αφίσες  στο Δημαρχείο και σε δημοτικά κτήρια  για την προβολή της ΕΕΚ 2020 

Τέλος έγιναν εργασίες για δημιουργία παρεμβάσεων στα πάρκα Πετραλώνων, Κρήνης & Ελαιοχωρίων.

evdomada-kinitikotitas_1 evdomada-kinitikotitas_2 evdomada-kinitikotitas_3 evdomada-kinitikotitas_4 evdomada-kinitikotitas_5 evdomada-kinitikotitas_6 evdomada-kinitikotitas_7 evdomada-kinitikotitas_8 evdomada-kinitikotitas_9

 

 http://www.nea-propontida.gr/

 

Εγκαίνια Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020 στο Δήμο Νέας Προποντίδας

 

Ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020,  Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020, για τον Δήμο Ν Προποντίδας.

Ο Δήμαρχος κ. Καρράς Εμμανουήλ κι ο Ειδικός Συντονιστής Βιώσιμής Κινητικότητας & ΕΕΚ του Δήμου κ. Αθανασάρας Φίλιππος, εγκαινίασαν την έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στο Μουσείο Αλιευτικών Σκαφών και Εργαλείων Νέων Μουδανιών, παρουσιάζοντας παράλληλα κι όλο το νέο εξοπλισμό σε καινοτόμες κατασκευές, σταντ ποδηλάτων και ηλεκτρικών πατινιών καθώς και εξοπλισμό φύλαξης ποδηλάτων.

Η έναρξη έγινε παρουσία της εθελοντικής ομάδας υποστήριξης της ΕΕΚ.

Εν συνεχεία το πρόγραμμα τηρήθηκε κανονικά ως εξής:

-Εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με την πορεία όλων των διοργανώσεων των ΕΕΚ από το 2015 μέχρι και το 2019 στο Μουσείο, η οποία θα έχει διάρκεια μέχρι 15 Οκτωβρίου 2020.

- Κατασκευή σταθμού ποδηλάτων πίσω από το ΕΠΑΛ & το κτήριο του πρώην ΤΕΙ.

- Τοποθέτηση σταντ ποδηλάτων σε δημοτικά κτήρια, γήπεδα-γυμναστήρια και πολιτιστικά κέντρα του Δήμου μας

- Δημιουργία μεγάλου σταθμού ποδηλάτων στην κεντρική πλατεία της Ν Ηράκλειας , αλλά και σε περιοχές της Κοινότητας.

Η ΕΕΚ 2020, ξεκίνησε ομαλά και δημιουργικά και αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα υποστήριξης και σε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν τα μέγιστα για την προετοιμασία και στην επιτυχία των δράσεων.

 

kinitkotita_1 kinitkotita_2 kinitkotita_3 kinitkotita_4 kinitkotita_5 kinitkotita_6 kinitkotita_7 kinitkotita_8 kinitkotita_9 kinitkotita_10 kinitkotita_11 kinitkotita_12 kinitkotita_13 kinitkotita_14