21.9.20

Π.Κ.Μ.- Π.Ε. Χαλκιδικής. Δωρεά αντιδραστηρίων για τεστ COVID – 19 στο Νοσοκομείο Πολυγύρου- Που θα γίνει η χρήση τους .

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας COVID -  19  και σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, προχώρησε στην προμήθεια αντιδραστηρίων για τη  χρήση του υπερσύγχρονου μηχανήματος PCR COVID – 19 που παραχωρήθηκε πρόσφατα από ιδιώτη στο Γ.Ν.Χ..
​Το PCR COVID – 19 δίνει άμεσα αποτελέσματα ελέγχου, με μέσο χρόνο περίπου μία ώρα και τα συγκεκριμένα αντιδραστήρια είναι υψηλών προδιαγραφών. Η χρήση τους, προς το παρόν θα περιοριστεί σε ασθενείς που εισάγονται στο νοσοκομείο για προεγχειρητικό έλεγχο, στη Μονάδα Τεχνικού Νεφρού, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στη Στεφανιαία Μονάδα αλλά και για επείγοντα περιστατικά.

Ο Διοικητής του Γ.Ν.Χ. Δρ. Κωνσταντίνος Δεδελούδης ευχαρίστησε θερμά την Π.Κ.Μ. -Π.Ε.Χ., και εμένα προσωπικά για το ενδιαφέρον μου και την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Γ.Ν.Χ. για την προμήθεια αντιδραστηρίων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν άμεσα οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες του νομού.
Για ακόμη μία φορά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, στέκεται αρωγός στον τομέα της υγείας του Νομού Χαλκιδικής. Συνεχίζουμε να συνδράμουμε, άμεσα και στο μέτρο του δυνατού, για την κάλυψη των αναγκών του Γ.Ν.Χ. αυτή τη δύσκολη για όλους περίοδο. Εύχομαι να έρθουν σύντομα καλύτερες μέρες και να μειωθούν στο ελάχιστο οι συνέπειες της πανδημίας.
 
 
 
 

Για την χρήση του μηχανήματος σε σχέση με τα χειρουργεία και τα δημοσιεύματα το  Γεν.Νοσ. Χαλκιδικής είχε εκδώσει Δελτίο τύπου  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής ναπάντηση σε πρόσφατο δημοσίευμα - του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής


Πολύγυρος:      10.09.2020

Με απόλυτο σεβασμό στην αποστολή του, το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής ακολουθεί όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας που είναι απαραίτητα για τις εξετάσεις, τη νοσηλεία και τις χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στους χώρους του.
Κατά συνέπεια κανένα χειρουργείο δεν αναβλήθηκε χωρίς λόγο ή εξαιτίας ελλείψεων που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής αλλά τηρώντας επακριβώς τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Οποιαδήποτε ακύρωση έχει γίνει, προέκυψε λόγω μη έγκυρης προσέλευσης για την πραγματοποίηση των απαραίτητων τεστ covid από τους ασθενείς που επρόκειτο να χειρουργηθούν.
Σε ότι αφορά τη δωρεά των αναπνευστήρων, σας γνωρίζουμε ότι το Νοσοκομείο διαθέτει το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό με επικεφαλής έναν  καταξιωμένο Διευθυντή, ο οποίος είναι σε θέση να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δωρεές οι οποίες έχουν προσφερθεί στο Νοσοκομείο
    Ευχαριστούμε την Επιχειρηματική Κοινότητα και τους Φορείς της Χαλκιδικής, τον Α΄ και Β΄ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την μεγάλη προσφορά και στήριξη στο έργο και την αποστολή του Γ.Ν. Χαλκιδικής.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.


Με εκτίμηση

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
του Γ.Ν. Χαλκιδικής



Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Σ. ΔΕΔΕΛΟΥΔΗΣ
       


ΣΧΕΤΙΚΟ 

https://halkidikigr.blogspot.com/2020/07/eagles-palace_13.html

13.7.20

Δωρεά στο Γεν .Νοσ.Χαλκιδικής αναλυτή για τεστ κορωνοϊού με αναλώσιμα από τις Τουριστικές Επιχειρήσεις Χαλκιδικής (Eagles Palace )

Ο Αναλυτής με την καμπίνα για το τεστ του κορωνοϊού τοποθετήθηκε στον  χώρο του Μικριβιολογικού Εραγαστηρίου
ΠΡΟΣ  : ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Α.Ε
Θέμα: «Ευχαριστήρια – συγχαρητήρια επιστολή»
Αξιότιμε κ Κωνσταντίνε Τορνιβούκα ,
Εκ μέρους του Δ.Σ του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, του Ιατρικού,  Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού,  θα θέλαμε να σας εκφράσουμε δημόσια τις θερμές ευχαριστίες μας, για τη σημαντική δωρεά της Ανώνυμης Εταιρείας σας «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Α.Ε», (σημ Eagles Palace.. ) ενός Αναλυτή GeneXpert IV των δύο θέσεων του οίκου Cepheid των Η.Π.Α. με κωδικό GXIV-2-L,
συνολικής αξίας 17.000 € μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., εκατό τεστ SARS-CoV-2, συνολικής αξίας 5.500 € μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α, και ενός Θαλάμου Βιολογικής Ασφάλειας Classic II BSC-1300IIA2-X 220V, συνολικής αξίας 5.000 € μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.,  για την αντιμετώπιση της πανδημίας του  κορωνοϊού  COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του.
Τέτοιου είδους ενέργειες που ξεχειλίζουν από ευαισθησία μας κάνουν υπερήφανους, γιατί τοιουτοτρόπως αναγνωρίζεται από την κοινωνία η τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται υπό άκρως αντίξοες συνθήκες.
Ευελπιστούμε ότι θα βρεθούν και άλλοι άξιοι μιμητές, γιατί φρονούμε ότι η αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι υπόθεση όλων μας.
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς.
Με εκτίμηση

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
του Γ.Ν. Χαλκιδικής


Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Σ. ΔΕΔΕΛΟΥΔΗΣ











Μια γρήγορη, δοκιμασία κοντά στον ασθενή για την ανίχνευση του νέου κοροναϊού του 2019 που προκαλεί το COVID-19

Το Cepheid έχει αναπτύξει ένα αυτοματοποιημένο μοριακό τεστ για την ποιοτική ανίχνευση του SARS-CoV-2, του ιού που προκαλεί το COVID-19. Η δοκιμή αξιοποιεί τις αρχές σχεδίασης της τρέχουσας τεχνολογίας Xpert® Xpress Flu / RSV της κασέτας, στην οποία στοχεύονται πολλές περιοχές του ιικού γονιδιώματος. Η δοκιμή μπορεί να παρέχει ταχεία ανίχνευση της τρέχουσας πανδημίας coronavirus SARS-CoV-2 σε μόλις 30 λεπτά για θετικά αποτελέσματα * με λιγότερο από ένα λεπτό τα χέρια εγκαίρως για την προετοιμασία του δείγματος.

Το Xpert® Xpress SARS-CoV-2 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές ρυθμίσεις όπου απαιτούνται αποτελέσματα δοκιμών με δυνατότητα δράσης για τη γρήγορη λήψη ενημερωμένων αποφάσεων θεραπείας. Η δοκιμή παρέχει αποτελέσματα σημείου φροντίδας με το ίδιο επίπεδο απόδοσης που παρατηρείται στα εργαστήρια αναφοράς. Η δοκιμή έχει σχεδιαστεί για χρήση στα GeneXpert® Systems της Cepheid, τα οποία έχουν παγκόσμιο αποτύπωμα άνω των 25.000 οργάνων.