30.9.20

Η Δημοτική Παράταξη ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο Πολυγύρου για την λεκτική επίθεση του Δημάρχου, σε δημοτικό της σύμβουλο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 
Η Δημοτική Παράταξη Ανεξάρτητο Ψηφοδελτιο καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου(29/9/2020), ο Δημοτικός μας Σύμβουλος κύριος Γιάννης Σφυρης, από τον Δήμαρχο κύριο Ζωγράφο.

❗️Με αφορμή προσωπική ανάρτηση του κ.Σφυρη στο διαδίκτυο, σχετικά με τις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση στο Δήμο

Πολυγύρου, ο Δήμαρχος χάνοντας πλήρως την ψυχραιμία του σε άλλη ερώτηση του Δημοτικού μας Συμβουλου περί αγροτικής οδοποιίας, σε μία πρωτοφανή έκρηξη αλαζονείας έφτασε στο σημείο να απειλήσει λεκτικά τον Δημοτικό μας σύμβουλο, με την έκφραση, " κανόνισε μονάχα μην δεις εσύ τον πάτο του βαρελιου αν απασφαλισω ..."
Στη συνέχεια ακούστηκαν και άλλες εκφράσεις που θυμίζουν απολυταρχικά καθεστώτα "εμείς είμαστε διοίκηση, εμείς αποφασίζουμε..." κ.α.
Τελος το πήγε ένα βήμα παραπέρα ο Δήμαρχος διατυπώνοντας νέο μανιφέστο περί "πολιτικής κριτικής" και πως πρέπει να ασκείται αυτη, καταλήγοντας πως όσοι δεν εναρμονίζονται με τις απόψεις της Δημοτικής Αρχής είναι πονηροί και επικίνδυνοι και ότι θα πρέπει να ντρέπονται (;;;).

 Τέτοιες ενέργειες όπως η χθεσινή, είναι όνειδος για το Δημοτικό Συμβούλιο, για το Δήμο, αλλά και γενικά εναντίον των υγιώς σκεπτόμενων ανθρώπων.
Τετοια αντιδημοκρατική, ακατανόητη, προκλητική, και εχθρική συμπεριφορά υποβαθμίζει το επίπεδο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κατανοούμε τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο Δήμαρχος με τα πολλά άλυτα θέματα του Δήμου τα οποία όχι μόνο δεν επιλύονται αλλα και έρχονται στην επιφανεια από τις συνεχείς τοποθετήσεις - παρεμβασεις σύσσωμης της Αντιπολίτευσης .

✔️ Πιστεύουμε πως η επίθεση αυτή ως μόνο στόχο της είχε να καλύψει την εμφανέστατη έλλειψη πολιτικά ορθών επιχειρημάτων για τα τεκταινόμενα στον Δήμο μας.

✔️Δηλώνουμε πως δεν επιτρέπουμε καμία απειλή κατά οποιουδήποτε συναδέλφου, στα πλαίσια της άσκησης των καθηκόντων του.

✔️ Η παράταξή μας με αίσθημα ευθύνης όλο αυτό το διάστημα, υπηρετεί την τοπική αυτοδιοίκηση στον δήμο μας κάνοντας ουσιαστικές παρεμβάσεις και προτάσεις που αφορούν νευραλγικά ζητήματα της περιοχής μας για την βελτίωσης της ποιότητας της ζωής των πολιτών του δήμου Πολυγυρου

✔️ Παραμένουμε σταθεροί στην εντολή που μας ανέθεσε η κοινωνία και καλούμε τον Δήμαρχο να ανακαλέσει και να μην επαναλάβει τέτοια ανάρμοστη συμπεριφορά.

 
Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο