1.7.21

“BLUE HALKIDIKI” Επτά ημέρες Περιβαλλοντικών Δράσεων σε περιοχές του Τορωναίου Κόλπου 3 έως τις 9 Ιουλίου 2021

 



Μια μεγάλη δράση καθαρισμού ακτών και βυθού, θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκιδική!

Το project θα λάβει χώρα από τις 3 έως τις 9 Ιουλίου 2021.

Οι δράσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 3 Ιουλίου {σηματοδοτώντας την ημέρα έναρξης εφαρμογής του νόμου «Ελλάδα χωρίς πλαστικά μιας χρήσης»} και θα διαρκέσουν για μια εβδομάδα ως την Παρασκευή 9 Ιουλίου.

Επτά ημέρες περιβαλλοντικών δράσεων μέσα και έξω από τη θάλασσα!

Η ομάδα του Greek Eco Project, μαζί με εθελοντές και συνεργάτες, θα ταξιδέψουν παραλιακά στον Τορωναίο κόλπο με καταμαράν. Kάθε μέρα σε διαφορετική παραλία θα οργανώνονται από τον Greek Eco Project δράσεις για το περιβάλλον και την προστασία του, υποβρύχιοι καθαρισμοί και παράκτιες εκδηλώσεις.

 το εφταήμερο πρόγραμμα αναλυτικά : 

ΣΑΒΒΑΤΟ: 3/07/2021 Λαγόμανδρα

ΚΥΡΙΑΚΗ: 4/07/2021 Νικήτη

ΔΕΥΤΕΡΑ: 5/07/2021 Σπαλαθρονήσια

ΤΡΙΤΗ: 6/07/2021 Βατοπέδι

ΤΕΤΑΡΤΗ: 7/07/2021 Αζάπικο

ΠΕΜΠΤΗ: 8/07/2021 Πόρτο Κουφό

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 9/07/2021  Ν.Μαρμαράς


https://greekecoproject.gr/blue-halkidiki/










ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ “BLUE HALKIDIKI”

Η ρύπανση των θαλασσών είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σοβαρότερα προβλήματα και ο κόσμος δεν έχει ακόμα καταλάβει το μέγεθός του.Τα πλαστικά απορρίμματα είναι τόσα πολλά που δεν επηρεάζουν μόνο την θαλάσσια ζωή, αλλά πλέον και την διατροφική μας αλυσίδα.


Το project Blue Halkidiki, είναι ένα εθελοντικό πρόγραμμα που σχεδιάσαμε τα μέλη του Greek Eco Project, μέσα από το οποίο θέλουμε να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για το πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης και για περιβαλλοντικά θέματα.Ένα ταξίδι στον υπέροχο Τορωναίο κόλπο, που εκτός της εξαιρετικής περιβαλλοντικής του σημασίας, προσελκύει ήδη και το ενδιαφέρον δυτών και εθελοντών.


Προσβλέπουμε το αποτύπωμα του εγχειρήματος ότι θα είναι μεγάλο και εκδηλώνεται από πρώιμο ενδιαφέρον του κόσμου για συμμετοχή.


ΣΚΟΠΟΣ BLUE CHALKIDIKI

Η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κόσμου πάνω στη θαλάσσια ρύπανση, είναι ο σημαντικότερος σκοπός που οργανώνουμε και συμμετέχουμε εθελοντικά σε αυτή την σπουδαία προσπάθεια.


Η ανάδειξη της Χαλκιδικής ως ένας προορισμός με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με απώτερο σκοπό την στήριξη των επιχειρηματιών  του τόπου μετά από μια δύσκολη περσινή σεζόν για όλους.


Η ευκαιρία που δημιουργείται μέσα από αυτό το project για έρευνα του βυθού της Χαλκιδικής, η αποτύπωση του βυθού και η γνωριμία με την θαλάσσια ζωή του Τορωναίου κόλπου.


 


Τι είδους ευρήματα και απορρίμματα υπάρχουν στον βυθό και στην ακτή.