1.7.21

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΤΟΥ Θ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΤΕΧΝΟΧΩΡΟ ΑΠΟΘΗΚΗ ΣΤΗ NIKHTH 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

 


Ο Δήμος Σιθωνίας με ιδιαίτερη χαρά και τιμή παρουσιάζει την Παρασκευή 2 Ιουλίου στον Τεχνοχώρο ΑΠΟΘΗΚΗ στη Νικήτη, την έκθεση γλυπτικής του καταξιωμένου δημιουργού Θόδωρου Παπαγιάννη, ο οποίος «σημάδεψε» με το έργο του την ιστορία της ελληνικής γλυπτικής.

Στην έκθεση παρουσιάζεται μια σύνθεση εγκαταστάσεων και γλυπτών από τις περίφημες μνημειώδεις μορφές του

καλλιτέχνη, μετά την επιστροφή του από τη Γαλλία και τη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών του Παρισιού, ενσωματώνοντας σε καινούρια υλικά, χρώμα, άμμο, χώμα και άλλα διακοσμητικά στοιχεία.

Η έναρξη της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 31 Μαΐου 2022 ώστε  να έχουν την  ευκαιρία να την επισκεφθούν και σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων.

Η έκθεση είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου κ. Κυπαρίσση Ντέμπλα σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού υπό την κυρία Αικατερίνη Γιουβαρλάκη και εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Σιθωνίας με κορυφαίους εκπροσώπους του καλλιτεχνικού γίγνεσθαι, ώστε να παρουσιαστούν σε κατοίκους και επισκέπτες κορυφαία πολιτιστικά και πνευματικά δρώμενα. 

INFO

Έκθεση γλυπτικής 

του Θόδωρου Παπαγιάννη


Επιμέλεια   Θόδωρος Παπαγιάννης, Μιχάλης Μουστάκας

Χώρος         Τεχνοχώρος ΑΠΟΘΗΚΗ, παραλία Νικήτης

Διάρκεια    2  Ιουλίου – 31 Μαΐου  2022

Εγκαίνια    Παρασκευή  2 Ιουλίου  21:30  2021

Ωράριο      Καθημερινά  10:00-12:00 και 20:00 – 24:00   

.dimossithonias.gr


Τεχνοχώρος ΑΠΟΘΗΚΗ


Το βράδυ της Παρασκευής ξεκινά στον Τεχνοχώρο ΑΠΟΘΗΚΗ άλλο ένα ταξίδι στον κόσμο της Τέχνης και του πολιτισμού. Ο μεγάλος μαΐστορας της πλαστικής Θόδωρος Παπαγιάννης συνθέτει ένα αρχετυπικό χορικό μιας ιερατικής τελετουργίας, με έργα που σπάνια εκτίθενται, λόγω μεγέθους και κόστους μεταφοράς.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον επιχειρηματικό κόσμο του τόπου μας που στήριξε ανενδοίαστα μια ανέφικτη, οικονομικά, προσπάθεια με πάνω από 40 χορηγούς που έκαναν την έκθεση αυτή να υπάρξει.

Ευγνώμονες και περήφανοι, σας περιμένουμε αύριο το βράδυ στις 9:30 για το δικό μας χορικό.