14.7.23

Νεκρή 16χρονη στη Χαλκιδική:Δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής ότι η άτυχη κοπέλα έπαθε αλλεργικό σοκ μετά από φαγητό



ΝΕΟ «Πνιγμό από εισρόφηση γαστρικών υγρών» έδειξε η νεκροψία στη 16χρονη   

περισσότερο φως στα αίτια θανάτου του κοριτσιού, που κηδεύτηκε σήμερα σε κλίμα οδύνης, αναμένεται να ρίξουν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις
Νεκρή 16χρονη στη Χαλκιδική- Κατέρρευσε ενώ ήταν με φίλους τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης στην περιοχή της Χανιώτη

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αρχή ειπώθηκε ότι η άτυχη κοπέλα έπαθε αλλεργικό σοκ, μετά από φαγητό  σε ταχυφαγείο  της Κασσανδρας  Χαλκιδικής με τις φίλες της, στις διακοπές της, αλλά αυτό σύμφωνα με πληροφορίες δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από την ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροτομή. Εντός της ημέρας αναμένεται η ενημέρωση της οικογένειας για τα ακριβή αίτια του θανάτου του παιδιού τους.

Σύμφωνα με τη μητέρα της άτυχης κοπέλας, που μίλησε στο protothema.gr, η 16χρονη βρισκόταν στη Χανιώτη Χαλκιδικής με τις φίλες της για διακοπές και το βράδυ της Τρίτης είχαν βγει έξω για να διασκεδάσουν, ενώ τα ξημερώματα έκατσαν για να φάνε σε ένα ταχυφαγείο της περιοχής.

.«Η κόρη μου έφαγε ένα  χοτ ντόγκ, όμως είχε αλλεργία στα γαλακτοκομικά και πάντα πρόσεχε όταν έτρωγε έξω. Δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε κι αν υπήρχε κάποιο γαλακτοκομικό σε αυτό που κατανάλωσε», ανέφερε η μητέρα της 16χρονης, τονίζοντας ότι το κορίτσι μόλις έφαγε, κατέρρευσε.

Σημειώνεται ότι η 16χρονη τα τελευταία χρόνια λάμβανε φαρμακευτική αγωγή καθώς πάθαινε επιληπτικές κρίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα και ενώ ήταν με φίλους η 17χρονη ένιωσε αδιαθεσία και κατέρρευσε. 

Αμέσως, ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο έφτασε στο σημείο μετά από 40 λεπτά και συγκεκριμένα στις 05:03, καθώς ξεκίνησε από την περιοχή των Νέων Μουδανιών κι έπρεπε να φτάσει μέχρι τη Χανιώτη.

Για το θλιβερό περιστατικό δέχθηκε κλήση και η Ελληνική Αστυνομία, λίγο πριν τις 05:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης.


Για τον θάνατο της 16χρονης παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής η οποία ολοκληρώθηκε και αναμένεται να γίνει γνωστό το πόρισμα για τα ακριβή αίτια του θανάτου της.


Η κηδεία της άτυχης νεαρής θα τελεστεί σήμερα, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.