11.7.23

Εκδήλωση του συλλόγου Πρόβλακας Ν.Ρόδων με θέμα το “Χατζιλίκι στο Μιστί”.

 


Με την πολυπληθή παρουσία του κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του συλλόγου Προβλακας Ν.Ρόδων Χαλκιδικής με θέμα το “Χατζιλίκι στο Μιστί” 8/7/23.

Το Χατζιλίκι είναι η βάπτιση στον Ιορδάνη ποταμό. Συνήθως γινόταν το Πάσχα. Για τον λόγο αυτό κ στα επίθετα μπροστά επικρατούσε το πρόθεμα Χάτζι.

Ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή, το σύλλογο Μικρασιατών Ιωνίας ‘’Ηρόδοτος’’ και την χοροδιδάσκαλο Αλεξίου Μαρία , τον Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Αναπτυξιακό Σύλλογο Φανού Κιλκίς ,τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο ΄΄Το Μιστί’’ Νέου Αγιονερίου και τον χοροδιδάσκαλο και αγαπημένο μας φίλο Μένιο Κατσαρή.
Επίσης ευχαριστούμε θερμά τους μουσικούς που πλαισίωσαν την εκδήλωση και μας ταξίδεψαν σε μια άλλη εποχή τον Αβραάμ Μπακιρτζόγλου στο κανονάκι και το τραγούδι, το Νικόλα Δεληβασίλη στο βιολί, το Χρήστο Γκίνη στο λαούτο και τον Στέλιο Μπούκο κρουστά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους , ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Κος Βαλιάνος Στέλιος, η Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αριστοτέλη Κα Ενεχηλίδου Μαρία, ο Αντιδήμαρχος Κος Αντωνίου Αλέκος, ο δημοτικός σύμβουλος Κος Τομέ Παύλος ,η δημοτική σύμβουλος Κα Μανωλούδα Δήμητρα ,ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ιερισσού Κος Καλαϊτζής Βασίλης, ο Κύριος και η Κυρία Καρρά, η Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιερισσού Κα Αϊβαζίδου Κλεοπάτρα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Στρατωνίου Κα Καραβά Μαριάννα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Καγκελευτός Ιερισσού Κα Κάρλα Στέλλα, η πρόεδρος του συλλόγου Κλειγένης Ιερισσού Κα Φωτεινή Ναούμ ,η Κυρία Μελετιάδου Μαρία εκπρόσωπος του Εκπολιτιστικού συλλόγου Προσφυγική Αναγέννηση και πλήθος φίλων και μελών του συλλόγου μας.
Ο σύλλογος μας θέλει να ευχαριστήσει όλους αυτούς που συνέβαλαν προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση:
Τον Πρόεδρο του Αριστοτέλειου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αριστοτέλη Κο Τζτιτζιρίκα Αστέριο για την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης.
Τον Κο Μελετλίδη Ελευθέριο για την οικονομική ενίσχυση .
Την Κα Ανθούλα Καραμαλή για τα αντικείμενα που μας πρόσφερε για την σκηνοθεσία της παράστασης.
Τον καλό μας φίλο Δασκαλάρα Ηλία για το φωτογραφικό υλικό.
Την καλή φίλη και μέλος του συλλόγου χατζηλίδου Νάσια για την αποτύπωση των φωτογραφικών στιγμών.
Τις κυρίες Χασαπάκη Ελένη , Αντιγόνη Μούδιου και Μαρία Φόρα που φιλοτεχνήσαν τα αναμνηστικά των χορευτικών.
Τα καταστήματα Φίλιππος Γαβανάς , Παρθενιάδης Ιορδανής , Mycy Coffee, το εστιατόριο Molos Seaside και του Tukoku Canteen για τα εδέσματα που μας προσέφεραν.
Τέλος , να ευχαριστήσουμε όλες τις κυρίες του χωριού που μας πρόσφεραν γλυκά και αλμυρά εδέσματα για τα κεράσματα των καλεσμένων μας.