22.7.23

Δήμος Αριστοτέλη : 2003-2023΄΄ Δημοτικό Κάμπινγκ Ιερισσού 20 χρόνια .

 


Συμπληρώνονται φέτος 20 χρόνια  λειτουργίας του κάμπινγκ Ιερισσού. Στη διαδρομή του μέχρι σήμερα έχει καταστεί ταυτόσημο με την έννοια των ανέμελων οικογενειακών διακοπών. Βασικό συστατικό της επιτυχημένης διαδρομής του είναι η επένδυση της ανώνυμης στους πελάτες
της, που το διατηρούν στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεών τους.

 Ακόμη και στην περίοδο  covid, έμεινε αλώβητο λειτούργησε κανονικά και με υψηλή πληρότητα. Η πληρότητα του φέτος, από την πρώτη  μέρα έναρξης, βρίσκεται στο  100%, ενώ υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής. 

Η πολιτική της νυν διοίκησης, που έρχεται σε συνέχεια του αρχικού πλάνου μιας και οι διοικήσεις πρέπει να έχουν συνέχεια, ήταν να μην υπάρχουν καταστήματα μέσα στον χώρο έτσι ώστε η κοινότητα των ανθρώπων που το επισκέπτονται να γίνονται μέλος της ευρύτερης περιοχής της  Ιερισσού. Είναι αξιοσημείωτο ότι σε περιόδους αιχμής το κάμπινγκ φιλοξενεί έως 500 άτομα καθημερινά, μια μικρή κοινότητα δηλαδή, και γίνεται αντιληπτό με τον τρόπο που έχει στηθεί, πόσο ενισχύεται η τοπική αγορά! 


Περάν αυτού στο κάμπινγκ απασχολούνται κάθε χρόνο περίπου 10 άτομα ενώ το 90% των προμηθευτών μας είναι από το Δήμο κι έτσι έμμεσα ενισχύεται περεταίρω η τοπική κοινωνία. 

Βέβαια όλα αυτά γίνονται με τη συνεργασία του Δήμου Αριστοτέλη, στον οποίο ανήκει και η έκταση του κάμπινγκ και μας το παραχώρησε, αλλά κυρίως με τη συνδρομή σε θέματα καθαριότητας βλαβών κλπ. 


Είναι σημαντικό που και ο Δήμαρχος κ. Βαλιάνος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι του τουρισμού και μας στηρίζει στις προσπάθειες μας. Χαρακτηριστικό είναι ότι μια εκ των 3 ραμπών ΑμεΑ που ήρθαν στο Δήμο παραχωρήθηκε μ΄ εντολή του στο κάμπινγκ.

Η Αξιοποίηση Τουριστικών Ακινήτων Δήμου Αριστοτέλη προχώρα κάθε χρόνο στη βελτίωση των υποδομών του Δημοτικού Κάμπινγκ Ιερισσού και για φέτος πέραν των προγραμματισμένων συντηρήσεων που έγιναν προστέθηκαν παροχές υψηλών απαιτήσεων, όπως: 

Προσθήκη ασύρματου υπόγειου δικτύου με κεντρικό router, σύστημα διαχείρισης και πυλώνα για την ενίσχυση του σήματος ιντερνετ με συγκεκριμένες προδιαγραφές ασύρματης δικτύωσης, λόγω του φυσικού περιβάλλοντος (δένδρα) του Κάμπινγκ. 


Τοποθέτηση αποδυτηρίου-ντους σπείρα, το οποίο ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες υγιεινής, το οποίο διασφαλίζει το συνεχή αερισμό και την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και επιπλέον συμβαδίζει με τα νέα πρότυπα αποδυτηρίων σε συνθήκες COVID.


Γαλάζια σημαία για 19η χρονιά κατακτά το Κάμπινγκ, κάνοντας έτσι φανερή σε όλους μας, όχι μόνο την εξαιρετική ποιότητα του θαλάσσιου νερού αλλά και την εξαιρετική ποιότητα των εγκαταστάσεων και των υπηρεσιών που προσφέρει. 

Τέλος, αξιοσημείωτη αναβάθμιση των παροχών που προσφέρει το Κάμπινγκ από το 2022, είναι η εγκατάσταση της ειδικής ράμπας SEATRAC, της τουαλέτας και των αποδυτήριων για χρήση αποκλειστικά ατόμων ΑμεΑ, μέσω  του επιχειρηματικού προγράμματος του Δήμου Αριστοτέλη. 

Η πρόεδρος της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α Δ.Α.Ε. κα. Μαρία Ελένη Ζαμάνη δήλωσε σχετικά: ΄΄Οραματιζόμαστε το Κάμπινγκ Ιερισσού, σαν μια τουριστική μονάδα υψηλών προδιαγραφών. Προς αυτή την κατεύθυνση στρεφόμαστε και βελτιώνουμε συνεχώς τις υποδομές μας, καθώς αυτό το είδος εναλλακτικών διακοπών προτιμάται από ολοένα και περισσότερους, τα τελευταία χρόνια. Προσδοκούμε να δημιουργήσουμε ένα κάμπινγκ που θα είναι σημείο αναφοράς για την περιοχή μας, που θα προσδίδει προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν του Δήμου μας...΄΄.

Δήμος Αριστοτέλη / Municipality of Aristotle