22.7.23

Ανακοινώσεις για περιορισμό της κατανάλωσης νερού σε Δήμους Πολυγύρου -Ν.Προποντίδας- Κασσάνδρας και επιβολή προστίμων . Στη Νικήτη δόθηκε νερό από νέα Γεώτρηση




ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
Ανακοίνωση- Προσοχή!
Ανακοινώνεται,ότι παρατηρείται μεγάλη υπερκατανάλωση νερου για σκοπούς άσχετους με την ύδρευση των κοικοκυριών (πότισμα κήπων, πλύσιμο αυτοκινήτων, άρδευση).
Γίνεται, λοιπόν, σύσταση για ορθολογική χρήση του νερού δεδομένου του παρατεταμένου καύσωνα αλλά και των αυξημένων αναγκών που υπάρχουν εξαιτίας της θερινής περιόδου.
Για να μην υπάρξουν προβλήματα κρίνεται απαραίτητη η συμβολή όλων!
Σε περιπτώσεις διαπιστωμένης σπατάλης, όπως πλύσιμο αυλών, δρόμων, πότισμα γκαζόνκλπ. θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.
Ας σεβαστούμε ο ένας τον άλλο!

Αστέριος Ζωγράφος


ΔΗΜΟΣ Ν.ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ
Ανακοινώνεται ότι απαγορεύεται η χρήση του νερού για άρδευση από το δημοτικό δίκτυο για κάθε Σαββατοκύριακο στο εξής και μέχρι να υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.
Επίσης, γίνεται σύσταση για ορθολογική χρήση του νερού δεδομένου του παρατεταμένου καύσωνα αλλά και των αυξημένων αναγκών που υπάρχουν εξαιτίας της θερινής περιόδου.
Για να μην υπάρξουν προβλήματα κρίνεται απαραίτητη η συμβολή όλων! Σε περιπτώσεις διαπιστωμένης σπατάλης, όπως πλύσιμο αυλών, δρόμων κλπ. θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Δήμος Νέας Προποντίδας


ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΙΚΗΤΗΣ

Οπως είναι γνωστό τις τελευταίες ημέρες η κοινότητά μας έχει ελλείψεις σε νερό κυρίως στο παλιό χωριό και σε μερικά σημεία στον κάμπο. Αφού ξεπεράστηκαν  πολλά προβλήματα ηλεκτροδότησης  και σωλήνωσης μιας νέας γεώτρησης,  σήμερα από τις δύο το μεσημέρι περίπου διοχετεύεται νερό στο δίκτυο και από τη νέα γεώτρηση. Η ποσότητα του νερού είναι αρκετή, έτσι ώστε σταδιακά τις αμέσως επόμενες ημέρες να λύσει,  ή τουλάχιστον  να μειώσει  σε πολύ μεγάλο βαθμό τη λειψυδρία.

Εφέτος λόγω της ανομβρίας όλες οι παλιές  γεωτρήσεις δίνουν  μικρότερες ποσότητες νερού με αποτέλεσμα λόγω και της υπερκατανάλωσης να δημιουργηθούν οι ελλείψεις νερού.

  Παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι της κοινότητας στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας να κάνουμε οικονομία στην κατανάλωση του νερού, κυρίως στα ποτίσματα, για να μην δημιουργηθούν  παρόμοια προβλήματα λειψυδρίας.

  Κοινότητα Νικήτης 

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΩΣΤΙΚΑΣ



ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Μας δυσκολεύουν όλους οι πρόσφατες διακοπές νερού, ακόμη και αν είναι περιορισμένης διάρκειας συγκριτικά με το παρελθόν.
Το 2019, βάλαμε πρωταρχικό στόχο να λύσουμε το ζήτημα με το νερό και είμαστε πολύ κοντά για να δώσουμε οριστική λύση. Μέχρι στιγμής:
- επενδύσαμε 2.000.000€ για τη βελτίωση, αναβάθμιση & επέκταση του δικτύου
- κατασκευάζουμε 2 μονάδες επεξεργασίας για πόσιμο νερό στον οικισμό Σταυρονικήτα και στο Πευκοχώρι, αξίας 6.754.000€
- βάζουμε τέλος στις διαρροές μέσω της ψηφιοποίησης του δικτύου μας με 11.000.000€
- τελειώσαμε τις μελέτες για τη βελτίωση του δικτύου στο Παλιούρι, στη Χανιώτη, στην Καλλιθέα, στη Σίβηρη και στη Νέα Σκιώνη
Ωστόσο, μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα υποδομής, θα χρειαστούμε και τη δική σας βοήθεια.
Σας παρακαλώ, μην σπαταλάτε νερό και μην το χρησιμοποιείτε για άσκοπες χρήσεις μέσα στο καλοκαίρι, όπως είναι το εξωτερικό πλύσιμο των αυτοκινήτων.