9.4.24

Υπουργείο Υγείας – ΤΑΙΠΕΔ: Υπογραφή συμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας και της Χαλκιδικής

 


Υπογράφηκαν  στη Θεσσαλονίκη 9-10-24 συμβάσεις για την ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση και ανακαίνιση των κτιριακών υποδομών και εγκαταστάσεων τριών νοσοκομείων και 26 Κέντρων Υγείας που υπάγονται στην αρμοδιότητα της 4ης και της 3ης ΥΠΕ παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη και του εντεταλμένου σύμβουλου του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.


Οι συμβάσεις συνολικού ύψους 66,73 εκατομμυρίων ευρώ αφορούν τα νοσοκομεία ΓΝΘ Παπανικολάου, ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης και ΓΝ Χαλκιδικής, (συνολικής αξίας 27.856.085,01ευρώ (Χαλκιδικής  1.872.000 €) και τα Κέντρα Υγείας Ορεστιάδας, Δικαίων, Σουφλίου, Σαππών, Ιάσμου, Αβδήρων, Εχίνου, Σταυρούπολης, Παρανεστίου, Νευροκοπίου, Προσοτσάνης, Μαυροθάλασσας, Σερρών, Στρυμονικού, Ηράκλειας, Σιδηροκάστρου, Ροδόπολης, Νέας Μηχανιώνας, Ζαγκλιβερίου, Μαδύτου, Σοχού, Θέρμης, Πρίνου, Χρυσούπολης, Αγ. Νικολάου, Κασσανδρείας, (συνολικής αξίας 38.883.891,93 ευρώ). Τις συμβάσεις υπέγραψαν ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης και ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και υπάγεται στους ειδικούς όρους εκτέλεσης των Δράσεων και Έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.