4.4.24

Δήμος Ν.Προποντίδας : Πορεία εργασιών των έργων αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των Εγκαταστάσεων Λυμάτων Ν. Μουδανιών και Ν. Καλλικράτειας

 


Τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) στις ΔΚ Μουδανιών και Καλλικράτειας, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας κ. Μανώλης Καρράς παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, καθώς και των αναδόχων των έργων.


Η συγκεκριμένη πράξη αφορά στα έργα επέκτασης, εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των υφιστάμενων Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων.

Στην παρούσα φάση, στην Ε.Ε.Λ. Ν. Μουδανιών είναι σε εξέλιξη η κατασκευή της νέας δεξαμενής αερισμού,  ενώ  στην

Ε.Ε.Λ. Ν. Καλλικράτειας είναι σε εξέλιξη οι κατασκευαστικές εργασίες της νέας δεξαμενής βοθρολυμάτων. Επιπλέον έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια του μεγαλύτερου μέρους του Ηλεκτρομηχανικού εξοπλισμού όλου του έργου.


Με την υλοποίηση των προτεινόμενων έργων επιδιώκεται να διασφαλιστεί η προστασία των υδατικών πόρων και του ευρύτερου περιβάλλοντος από σχετικούς κινδύνους, να αναβαθμιστεί το επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων και των επισκεπτών ενώ να παρασχεθεί η μέγιστη περιβαλλοντική προστασία των υδάτινων αποδεκτών της περιοχής από τα αστικά λύματα. 

Το έργο με Κωδικό ΟΠΣ 5186032 εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΣ)». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.

Δήμος Νέας Προποντίδας