3.4.24

Το εργαστήριο ζωγραφικής στην ορεινή Χαλκιδική «Φυτώριο» νέων καλλιτεχνών.

 


Εκεί που δεν το περιμένει κάποιος συναντά το ταλέντο να αναδύεται και την ανάγκη έκφρασης να βρίσκει δημιουργική διέξοδο, μέσα από τον πλούτο των χρωμάτων.




Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νίκος Πιτσιακίδης από την ορεινή Χαλκιδική παρουσιάζει τα έργα τέχνης των γυναικών από την Παλαιόχωρα.

Η Ελένη Καραδήμητρα, μέλος του συλλόγου Εικαστικών Τεχνών και Πολιτισμού Βόρειας Χαλκιδικής, αναφέρει το πως εννέα χωριά από την ορεινή Χαλκιδική ενώθηκαν σε μια προσπάθεια για να κάνουν γνωστό τον νομό μέσω της ζωγραφικής.

Χωρίς προηγούμενη εμπειρία, γνώση και σπουδές σαράντα γυναίκες με αγάπη για τον τόπο τους μπροστά στα καβαλέτα τους θυμούνται, αναπαριστούν και φτιάχνουν τους δικούς τους φανταστικούς κόσμους, που αποτελεί μια φυγή από την τόσο συχνά μουντή καθημερινότητα.




Τοπία από την φύση, χωριά, παλαιοί οικισμοί, κτήρια μοναδικής αρχιτεκτονικής, μονοπάτια ιδιαίτερου κάλους αποκτούν ξεχωριστό χρώμα και προοπτική με τις παλέτες των γυναικών, που δεν είχαν πιάσει πινέλα στο παρελθόν, αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν πολλά κρυφά ταλέντα.   


https://www.ertnews.gr



Σ.Τ.Ε.Π. Βόρειας Χαλκιδικής ( Σύλλογος Τεχνών Εικαστικών & Πολιτισμού)