1.4.24

Δήμος Πολυγύρου & Σύλλογος Ψακουδίων Επαγγελματιών: Περισσότερα από 500 πεύκα φυτεύτηκαν στα Ψακούδια-Πόσο επικίνδυνα μπορεί να αποβούν σε μια ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ περιοχή?

 

Νεότερη Πληροφορία  Σύμφωνα με ενημέρωση του Δημάρχου Πολυγύρου Τα πεύκα φυτεύτηκαν Μακριά από κατοικημένη περιοχή και τα πρότεινε ειδικός δασολόγος
Αρκετοί μιλούν για τα πεύκα και το πόσο επικίνδυνα μπορεί να αποβούν σε μια κατοικημένη περιοχή. Ιδίως αν συνδυάζονται με πυκνή βλάστηση γύρω τους και με άλλα στοιχεία χλωρίδας που «προωθούν» τη φωτιά.

Το πεύκο είναι ένα δέντρο όμορφο στο μάτι, μα επικίνδυνο, ακριβώς γιατί αποτελεί επίκουρο μιας πυρκαγιάς και της δίνει καύσιμο για να γίνει μεγαλύτερη


Στον Δήμο Πολυγύρου Περισσότερα από 500 πεύκα φυτεύτηκαν στα Ψακούδια Εγινε μελέτη για τους κινδύνους το πόσο επικίνδυνα μπορεί να αποβούν σε μια κατοικημένη περιοχή? 

Περίπου πενήντα εθελοντές έδωσαν το παρών, κατά τη χθεσινή δεντροφύτευση που πραγματοποιήθηκε στο ανατολικό παραλιακό μέτωπο των Ψακουδίων.
Με σύμμαχο τον καλό καιρό και τη θετική τους διάθεση, φύτεψαν πάνω από 500 πεύκα, ενισχύοντας την προστασία του περιβάλλοντος και εξασφαλίζοντας περισσότερο πράσινο, μία ανάσα από τη θάλασσα.
Τη δράση οργάνωσε ο Δήμος Πολυγύρου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ψακουδίων Επαγγελματιών, Ιδιοκτητών και Κατοίκων, ενώ συμμετείχαν τόσο ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Γιώργος Εμμανουήλ, όσο και οι δύο Αντιδήμαρχοι, Παύλος Στεφανίδης και Γιάννης Λελεγιάννης, μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ορμύλιας, Φόρη Βέκη.

Ποια είναι τα δέντρα που πρέπει να αντικαταστήσουν το πεύκο;

«Υπάρχουν δένδρα που καίγονται πιο δύσκολα και δένουν άριστα με το ελληνικό τοπίο. Τέτοια είναι οι δρύες, οι κουτσουπιές, οι χαρουπιές, οι ακακίες, τα πουρνάρια, τα κυπαρίσσια και άλλα αυτοφυή της ελληνικής υπαίθρου. Πρέπει λοιπόν και στις αναδασώσεις να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας. Την ανάφλεξη μπορούν να την προλάβουν τα μέτρα φύλαξης, τη μείωση της καύσιμης ύλης μπορούν να την κάνουν μόνο οι δασικές υπηρεσίες. Κάνουμε ένα σημαντικό λάθος, ασχολούμαστε με το δάσος μόνο όταν έχουμε πυρκαγιές. Η προστασία των δασικών οικοσυστημάτων θα πρέπει να περιλαμβάνει παρεμβάσεις όλο τον χρόνο και τέτοιες είναι οι καθαρισμοί δασών, η διάνοιξη δασικών οδών, η δημιουργία αντιπυρικών δρόμων και άλλων».


περισσοτερα εδώ