8.4.24

Ο Δήμος Πολυγύρου συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus +

 


Ο Δήμος Πολυγύρου θέλοντας να ξεκινήσει την υλοποίηση δράσεων μέσω του προγράμματος Erasmus + και σε συνεργασία με την Α.Μ.Κ.Ε “ You in Europe” οργανώνουν ενημερωτική συνάντηση για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, την Τετάρτη 10 Απριλίου στις 18.00 οι φορείς και στις 19:00 οι νέοι, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Πολυγύρου.

Τι είναι το Erasmus+
Το Erasmus+ 2021-2027 είναι το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους τομείς της Εκπαίδευσης, της Κατάρτισης, της Νεολαίας και του Αθλητισμού. Με προϋπολογισμό ύψους σχεδόν 28 δις ευρώ, συνεχίζει να προσφέρει εμπειρίες σε περισσότερους συμμετέχοντες και χρηματοδότηση σε σχέδια κινητικότητας και διακρατικής συνεργασίας.
Συμβάλλει στην προσωπική ανάπτυξη και ενίσχυση των δεξιοτήτων όσων λαμβάνουν μέρος, τη συμμετοχή τους στους δημοκρατικούς θεσμούς και τις διαδικασίες, καθώς επίσης και την επιτυχή μετάβασή τους στην αγορά εργασίας.
Παράλληλα υποστηρίζει τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας, και προσφέρει ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ οργανισμών.
Τέλος προάγει την υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και κατάρτιση χωρίς αποκλεισμούς, με την αξιοποίηση της τυπικής, μη τυπικής και άτυπης μάθησης.