2.9.20

Κορωνοϊός: Παραχώρηση προκάτ οικίσκου(ΚΙΒΟ) στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου από το Δήμο Σιθωνίας έστω και καθυστερημένα, εν σχέση με άλλους Δήμους Χαλκιδικής

 Έναν προκατασκευασμένο οικίσκο παραχώρησε στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, ο Δήμος Σιθωνίας, ανταποκρινόμενος στις έκτακτες ανάγκες που έχουν ανακύψει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.Βέβαια τέτοια (ΚΙΒΟ) για να μετατραπούν σε ιατρείο ύποπτων κρουσμάτων KOVID19. τοποθετηθήκαν άμεσα από τους Δημάρχους στο Κ.Υ.Ν,Μουδνιών 3 Απριλίου και στο Κ.Υ.Κασσανδρείας 28 Μαρτίου

Ο οικίσκος έχει τοποθετηθεί στον προαύλιο χώρο της συγκεκριμένης

μονάδας υγείας προκειμένου να διενεργείται ο απαιτούμενος έλεγχος πιθανού κρούσματος covid-19.

Η παράδοση του προκάτ έγινε παρουσία του Δημάρχου Σιθωνίας, Κυπαρίσση Ντέμπλα, της Αντιδημάρχου, Κατερίνας Γιουβαρλάκη και του προέδρου της Κοινότητας Αγίου Νικολάου, Αγαπητού Παρδάλη.

"Μέσα από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, καθώς και άλλες παρεμβάσεις καταδεικνύουμε το έμπρακτο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους συνδημότες μας αλλά και στους επισκέπτες της περιοχής μας", δήλωσε ο Δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας.

 



 

3 Απριλίου  2020 Κ.Υ. Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

 https://halkidikigr.blogspot.com/2020/04/6_11.html

Δήμος Προποντίδας , διάθεση προκατασκευασμένου μεταφερόμενου οικίσκου (KIBO),στο Κέντρο Υγείας Ν.Μουδανιών, προκειμένου να μετατραπεί σε ιατρείο ύποπτων κρουσμάτων KOVID19. (φωτο)

Άμεσα ανταποκρίθηκε ο Δήμαρχος Ν.Προποντίδας Μ. Καρράς στο αίτημα του Διευθυντή του ΚΥ Ν. Μουδανιών Αθ. Καλτσά για τη διάθεση προκατασκευασμένου μεταφερόμενου οικίσκου (KIBO), προκειμένου να μετατραπεί σε ιατρείο ύποπτων κρουσμάτων KOVID19.
Έτσι, το μεσημέρι τοποθετήθηκε στον αύλειο χώρο του Κέντρου Υγείας, για να απομονώνονται εκεί, όσοι ασθενείς παρουσιάζουν συμπτώματα της νόσου κι αξιολογούνται ως
«ύποπτα» κρούσματα.
«Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας και το ιατρικό προσωπικό έκριναν ότι η ύπαρξη ξεχωριστού χώρου θα βοηθούσε στην απομόνωση των ασθενών, που πιθανόν πάσχουν από την νόσο, ώστε να μην έρχονται σε επαφή με τους υπολοίπους ασθενείς, δεδομένου ότι ο νέος ιός παρουσιάζει υψηλή μεταδοτικότητα. Η ανταπόκρισή μας ήταν αυτονόητη και για να προλάβω ενδεχόμενα «κακές σκέψεις», να ξεκαθαρίσω η απόφασή μας οφείλεται καθαρά στην πρόθεση λήψης πρόσθετων προληπτικών μέτρων», ανέφερε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

 

28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020  Κ.Υ. ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣhttps://halkidikigr.blogspot.com/2020/03/covid-19_28.html

ΝΕΟ ΕΞΕΤΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19 ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΣΤΟ ΚΈΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
Για την καλύτερη και ασφαλέστερη αντιμετώπιση κάθε πιθανού κρούσματος COVID-19 στην Κασσάνδρα, τοποθετήθηκε σήμερα από το Δήμο Κασσάνδρας στον αύλειο χώρο του Κέντρου Υγείας, προκάτ κοντέινερ αποκλειστικά για την εξέταση πιθανών κρουσμάτων. 
Με μέριμνα του Δήμου Κασσάνδρας, αύριο το προκάτ θα απολυμανθεί, τη Δευτέρα θα ηλεκτροδοτηθεί και οι γιατροί του
Κέντρου Υγείας θα το μετατρέψουν σε εξεταστήριο. 
Στόχος είναι σε περίπτωση πιθανού κρούσματος, η πρώτη επαφή να γίνεται στο συγκεκριμένο εξεταστήριο ούτως ώστε ο εσωτερικός χώρος του Κέντρου Υγείας να μην επιβαρυνθεί.
Η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά δήλωσε: "Ευχαριστούμε την κοινότητα Ν. Φώκαιας και τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Καπετάνιο για την παραχώρηση του προκάτ το οποίο τοποθετήσαμε έξω από το Κέντρο Υγείας.
Ευχαριστούμε επίσης και τον επιχειρηματία κ. Ηλία Κύρλα για την μεταφορά του καθώς και τον επιχειρηματία κ. Αργύρη Νικολαΐδη γιατί χωρίς την συμβολή τους θα ήταν δύσκολο να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο εγχείρημα το οποίο συντόνισε η Πολιτική Προστασία του Δήμου και ευχαριστώ γι'αυτο τον υπεύθυνο κ. Χρήστο Σερέτη.
Παράλληλα ευχαριστώ τη Διευθύντρια του Κ.Υ κ. Σοφία Δημοπούλου για την άψογη συνεργασία."
Δήμος Κασσάνδρας