13.7.20

Δωρεά στο Γεν .Νοσ.Χαλκιδικής αναλυτή για τεστ κορωνοϊού με αναλώσιμα από τις Τουριστικές Επιχειρήσεις Χαλκιδικής (Eagles Palace )

Ο Αναλυτής με την καμπίνα για το τεστ του κορωνοϊού τοποθετήθηκε στον  χώρο του Μικριβιολογικού Εραγαστηρίου
ΠΡΟΣ  : ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Α.Ε
Θέμα: «Ευχαριστήρια – συγχαρητήρια επιστολή»
Αξιότιμε κ Κωνσταντίνε Τορνιβούκα ,
Εκ μέρους του Δ.Σ του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, του Ιατρικού,  Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού,  θα θέλαμε να σας εκφράσουμε δημόσια τις θερμές ευχαριστίες μας, για τη σημαντική δωρεά της Ανώνυμης Εταιρείας σας «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Α.Ε», (σημ Eagles Palace.. ) ενός Αναλυτή GeneXpert IV των δύο θέσεων του οίκου Cepheid των Η.Π.Α. με κωδικό GXIV-2-L,
συνολικής αξίας 17.000 € μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., εκατό τεστ SARS-CoV-2, συνολικής αξίας 5.500 € μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α, και ενός Θαλάμου Βιολογικής Ασφάλειας Classic II BSC-1300IIA2-X 220V, συνολικής αξίας 5.000 € μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.,  για την αντιμετώπιση της πανδημίας του  κορωνοϊού  COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του.
Τέτοιου είδους ενέργειες που ξεχειλίζουν από ευαισθησία μας κάνουν υπερήφανους, γιατί τοιουτοτρόπως αναγνωρίζεται από την κοινωνία η τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται υπό άκρως αντίξοες συνθήκες.
Ευελπιστούμε ότι θα βρεθούν και άλλοι άξιοι μιμητές, γιατί φρονούμε ότι η αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι υπόθεση όλων μας.
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς.
Με εκτίμηση

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
του Γ.Ν. Χαλκιδικής


Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Σ. ΔΕΔΕΛΟΥΔΗΣ











Μια γρήγορη, δοκιμασία κοντά στον ασθενή για την ανίχνευση του νέου κοροναϊού του 2019 που προκαλεί το COVID-19

Το Cepheid έχει αναπτύξει ένα αυτοματοποιημένο μοριακό τεστ για την ποιοτική ανίχνευση του SARS-CoV-2, του ιού που προκαλεί το COVID-19. Η δοκιμή αξιοποιεί τις αρχές σχεδίασης της τρέχουσας τεχνολογίας Xpert® Xpress Flu / RSV της κασέτας, στην οποία στοχεύονται πολλές περιοχές του ιικού γονιδιώματος. Η δοκιμή μπορεί να παρέχει ταχεία ανίχνευση της τρέχουσας πανδημίας coronavirus SARS-CoV-2 σε μόλις 30 λεπτά για θετικά αποτελέσματα * με λιγότερο από ένα λεπτό τα χέρια εγκαίρως για την προετοιμασία του δείγματος.

Το Xpert® Xpress SARS-CoV-2 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές ρυθμίσεις όπου απαιτούνται αποτελέσματα δοκιμών με δυνατότητα δράσης για τη γρήγορη λήψη ενημερωμένων αποφάσεων θεραπείας. Η δοκιμή παρέχει αποτελέσματα σημείου φροντίδας με το ίδιο επίπεδο απόδοσης που παρατηρείται στα εργαστήρια αναφοράς. Η δοκιμή έχει σχεδιαστεί για χρήση στα GeneXpert® Systems της Cepheid, τα οποία έχουν παγκόσμιο αποτύπωμα άνω των 25.000 οργάνων.