ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ, ΜΙΑ GUEST CHEF ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ TRAVEL AGENTS: ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ KOUZINA!
Το Κουζίνα 2022 ακολούθησε τα αριστοτελικά βήματα: τα χερσαία και τα θαλάσσια. Γιατί η αριστοτελική γενέτειρα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη θάλασσα.
Με Δανούς και Πορτογάλους εκπροσώπους Τύπου και travel
agents μυηθήκαμε στα «ΦΥΣΙΚΑ» στα «ΠΕΡΙ ΦΥΤΩΝ» και στα «ΠΕΡΙ ΩΣΜΩΝ», νιώθοντας για μία ακόμη φορά περήφανοι για την καταβολή μας.Στη συνέχεια υποδεχθκε τη guest chef Κική Εμμανουηλίδου, η οποία τίμησε με την παρουσία της στο «Fish Restaurant Olympic» της Ολυμπιάδας, όπου – παρέα με τη Μαρία και το Βασίλη – τους έμαθε να φτιάχνουνε εξαιρετικό «κριθαράκι με θαλασσινά». Μυστικό του? Η χρήση φινόκιου στη σύβραση, το οποίο αφήνει γεύση τσίπουρου στα θαλασσινά, απογειώνοντας τη γεύση τους.
Θαλασσινοί μεζέδες της Μαρίας πριν το κυρίως πιάτο μας θύμισαν ότι «Ελλάδα σημαίνει (και) ένα τραπέζι μπροστά στη θάλασσα». Τσίπουρο μακεδονίτικο με γλυκάνισο συνόδεψε τα μύδια Ολυμπιάδας και τα μεζεκλίκια της ώρας. Καλή παρέα και κουβέντα για την τουριστική προώθηση της περιοχής στην Ιβηρική μας έκανε να ξεχαστούμε εκεί στο κύμα του Στρυμονικού, στη θάλασσα της Ολυμπιάδας.
27/5/22