29.5.22

Πολύγυρος Δημαρχείο : Έγινε Παρουσίαση του Βιβλίου Γ.Κανατά " Στον Πολύγυρο της κατοχής και του Εμφυλίου " 29 Μαΐου 2022 - Περιεχόμενα (foto -video)



Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Δημαρχείου Πολυγύρου   έγινε η  Παρουσίαση ενός ακόμη Βιβλίου του Γ. Κανατά με τίτλο " Στον Πολύγυρο της κατοχής & του Εμφυλίου "   την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 ώρα 11:00 π.μ.  (Τα video αποσπάσματα)


Ο συντονισμός της παρουσίασης έγινε από τον Γ.Διαμαντουλάκη








Για το βιβλίο μιλήσανε 


Χρήστος Ζαμπούνης ( Εκδότης- Συγγραφέας)




Νίκος Βασιλάκης ( πρ. Δήμαρχος, Πρόεδρος Εφέδρων Αξιωματικών Χαλκιδικής)






Γιάννης Τσίκουλας  (Καθηγητής  Ιατρικής Α.Π.Θ.)





Παρευρέθηκαν και οι Βουλευτές  Χαλκιδικής Γ.Βαγιωνάς και Α. Πάνας . 



Σχετικά με το Βιβλίο 

Η Κατοχή και ο εμφύλιος στην Περιφέρεια Πολυγύρου μέσα από 35 μικρές διαφορετικές έως ετερόκλητες ιστορίες οι περισσότερες γραμμένες από ανθρώπους της εποχής , ένα ενδιαφέρον , όσο και επικίνδυνο ταξίδι σε αχαρτογράφητα νερά ... θα μπορούσε να είναι με λίγα λόγια το περιεχόμενο αυτού του βιβλίου ν ! Τριάντα πέντε ιστορίες, που η κάθεμιά με το δικό της τρόπο και ύφος. αποδίδουν ικανοποιητικά το κλίμα της εποχής και περιγράφουν αφαιρετικά ( πως αλλιώς με τόσα που έγιναν ? ) πρόσωπα και καταστάσεις που σημάδεψαν καθοριστικά τον τόπο μας την σκληρή δεκαετία το 40.

Προηγείται εκτενές ιστορικό περίγραμμα με τα γεγονότα την τοπικής μικροϊστορίας να εξελίσσονται με εξαιρετική ομοιότητα και παράλληλα με όσα διαδραματίζονται την ίδια χρονική περίοδο σ΄ ολόκληρη την Ελλάδα μετά το απαράμιλλο έπος του στρατού μας στα αλβανικά βουνά :

γερμανική εισβολή , τριπλή κατοχή , Μέση Ανατολή, κατοχικός εμφύλιος, Απελευθέρωση, ΕΑΜοκρατία, ερυθρά τρομοκρατία, Δεκεμβριανά, Βάρκιζα, λευκή τρομοκρατία , δεύτερος εμφύλιος, τρίτος ... γύρος με τρείς λέξεις η απόλυτη καταστροφή !!!...


Εξώφυλλο Η μικρή τασούλα κόρη του φωτογράφου Αργύρη Βογιατζή  αποστρέφει το πρόσωπο στα καλοπιάσματα Γερμανου Αξιωματικού