30.5.22

Γνωριμία των προϊόντων της Χαλκιδικής στους εκπροσώπους των νησιωτικών Επιμελητηρίων του ΕΟΑΕΝ

 


Μια ξεχωριστή εμπειρία γευσιγνωσίας και γνωριμίας των προϊόντων της Χαλκιδικής προσέφερε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στους εκπροσώπους των νησιωτικών Επιμελητηρίων του ΕΟΑΕΝ. (Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών 51η Γενική Συνέλευση που φιλοξενεί και διοργανώνει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στην Ουρανούπολη και την Αμμουλιανή. )

Η εταιρεία Chef Stories στρατηγικός συνεργάτης του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στο πρόγραμμα TasteHalkidiki, έτοιμασε ένα ιδιαίτερο γευστικό ταξίδι γνωριμίας της γαστρονομίας της Χαλκιδικής για τους καλεσμένους.
Οι συμμετέχοντες δοκίμασαν:
Φλισκούνι Holomon organic herbs
Βαμβακόμελο Άθως Γης
Ελαιόλαδο ΠΟΠ γαλανό Μεταγγιτσίου
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Marmaro Olive Oil
Τη μοναδική Μουντοβίνα Honey Georgaka
Πράσινη ελιά Χαλκιδικής Ladas Foods
Μαύρη Σταφιδωτή Ελιά Χαλκιδικής Περίαπτον
Ντολμαδάκια και αλμυρή κολοκυθόπιτα Marianna's Vineleaves
Ορκίνι Ιερισσού σαλάτα, που μαγείρεψε ειδικά για την εκδήλωση η υπερδραστήρια Πρόεδρος του Σωματειο Επαγγελματιων Ιερισσου Kleo Aivzd μαζί με
Έξτρα παρθένο Ελαιόλαδο @Entelechia της εταιρείας Paschalas Olive Oil
Παραδοσιακό λουκάνικο Κρεοπωλείο - Delicatessen Καραβασίλη
Μαλαγουζιά από το Claudia Papayianni Estate
Ερυθρός Κρασί Domaine Porto Carras
Γραβιέρα με ρίγανη Ιωάννης Σταθώρης Τυροκομική
Μαύρο χοίρο @Μυρτάλη
Μοσχάρι της "ελληνικής ξανθόχρωμης" φυλής @Ζαγορίτης
Vin de Liqueur Konstantara Wines
Γιαούρτι @Καραγιάννη

Επιμελητήριο Χαλκιδικής 

Ευχαριστούμε τους παραγωγούς για την ευγενική χορηγία των προϊόντων τους.
Τα κρασιά που προσφέρθηκαν σε όλα τα γεύματα και δείπνα ήταν των οινοποιείων:

Οι θησαυροί της Χαλκιδικής αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες και το Επιμελητήριο Χαλκιδικής δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του γασστρονομικού τουρισμού εμπειριών.
Πρισσότερα για το #TasteHalkidiki εδώ: www.tastehalkidiki.gr