17.5.22

«ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΖΗΤΑ Ο ΑΠ.ΠΑΝΑΣ»

 


Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση με κατάθεση Ερώτησης προχώρησε ο Γραμματέα της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Κινήματος Αλλαγής κ.Πάνας Απόστολος μαζί με συναδέλφους του της Κ.Ο. του Κόμματος προς τον Υπουργό Εσωτερικών που αφορά τη διασφάλιση συνθηκών ασφαλείας και ελέγχου στις παιδικές χαρές της Χώρας αλλά και της Χαλκιδικής.

Στην παρέμβασή του ο κ. Πάνας σημειώνει, πως το ατύχημα που έλαβε χώρα την Πρωτομαγιά σε παιδική χαρά του Δήμου Θεσσαλονίκης, με τον ακρωτηριασμό δαχτύλου ενός 8χρονου κοριτσιού, επανέφερε στο προσκήνιο το διαχρονικό ζήτημα των συνθηκών ασφαλείας και του ελέγχου στις παιδικές χαρές.

Παράλληλα τονίζει, πως έχει παρέλθει πολυετές χρονικό διάστημα, σχεδόν μία δεκαετία, από την τελευταία τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης περί παιδικών χαρών και πρέπει άμεσα αυτό να ληφθεί υπόψη από τον αρμόδιο Υπουργό.

Μάλιστα ο Βουλευτής επισημαίνει, πως οι παιδικές χαρές είναι σημαντική διέξοδος κοινωνικοποίησης και δωρεάν ψυχαγωγίας η οποία αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία στην παρούσα δημοσιονομική συγκυρία που στερεί από πολλούς γονείς τη δυνατότητα να δαπανήσουν χρήματα για κοστοβόρες δραστηριότητες των παιδιών τους, ακόμα και να καταναλώσουν καύσιμα για την οικογενειακή μετακίνηση σε άλλη περιοχή προς αναζήτηση εναλλακτικής δραστηριότητας.

Ο κ.Πάνας δήλωσε σχετικά : «H  ασφάλεια, η υγεία, η προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των μικρών παιδιών, αποτελεί αυτονόητη προτεραιότητα και πρέπει να προσαρμόζεται στις ανάγκες τις κάθε εποχής.Για τους λόγους αυτούς και σε συνέχεια των παρεμβάσεών μας για τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που μαστίζεται από μείζονα δημοσιονομικά αδιέξοδα και σημαντική υποστελέχωση, ζητούμε από το αρμόδιο Υπουργείο, να συστήσει συγκεκριμένο σχεδιασμό,ώστε να τροποποιηθούν εκ νέου οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις, να συσταθούν οι Επιτροπές Ελέγχου Παιδικών Χαρών και παράλληλα να ελεγχθούν τα χρηματοδοτικά προγράμματα που είναι ανοιχτά για τον εξοπλισμό και αναμόρφωση των Παιδικών Χαρών και την ουσιαστική ενίσχυση των Δήμων».