16.5.22

Επιστολή Συλλόγου Επαγγελματιών Συκιάς στον Δήμαρχο Σιθωνίας για την αποκατάσταση των πλακόστρωτων στην παράλια Συκιάς (foto).

 


Αποστολή επιστολής στον Δήμαρχο για την αποκατάσταση των πλακόστρωτων στην παράλια Συκιάς.

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε
Θα θέλαμε να σας απασχολήσουμε ακόμα μια φορά με ένα θέμα που θεωρούμε ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη και ευημερία των επιχειρήσεων της περιοχής μας, αφορά την παραλιακή ζώνη της Συκιάς από την παραλία Βαλτί εώς και το Πηγαδάκι.
Όπως γνωρίζετε και από την πληροφόρηση που έχετε από τον πρόεδρο της Κοινότητας Κο Καζάκα Δημήτριο, θέματα σοβαρά στον πλακόστρωτο παραλιακό δρόμο της Συκιάς με τις αποκολλήσεις των πέτρινων πλακών εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους τραυματισμών , τόσο στους πεζούς όσο και στους οδηγούς.
Πρόσφατα , πριν από λίγες ημέρες οδηγός κατέστρεψε το ελαστικό του αυτοκίνητου του στο κομμάτι του δρόμου που οδηγεί στο λιμάνι της Συκιάς , το Πηγαδάκι, καθώς και πριν από λίγους μήνες , οδηγός μοτοσυκλέτας ( παπάκι) την στιγμή που κατευθυνόταν προς το λιμάνι , πέτρινη πλάκα του οδοστρώματος που ήταν αποκολλημένη , ανασηκώθηκε από την μπροστινή ρόδα της μοτοσυκλέτας και σφηνώθηκε στο πίσω μέρος του τροχού με αποτέλεσμα την ανατροπή του και τον σοβαρό τραυματισμό του.
Θα μπορούσαμε να σας αναφέρουμε και πολλά περισσότερα παρόμοια περιστατικά , αλλά θέλουμε να πιστεύουμε πως γνωρίζετε ήδη το σοβαρό πρόβλημα και ευελπιστούμε να ακούσετε στις εκκλήσεις του προέδρου και τις δικές μας επίσης , για την συνδρομή σας στην ενίσχυση του προσωπικού που χρειάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος αυτού , αλλά και όλων των επαγγελματιών της Συκιάς .
Σημαντικό ζήτημα επίσης είναι η φροντίδα των νησίδων κατά μήκος των πεζοδρόμων και ο φωτισμός του παραλιακού δρόμου που παρουσιάζει προβλήματα και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μεγάλα τμήματα του δρόμου βρίσκονται στο σκοτάδι.
Ειδικά σε μια εποχή που ο τουρισμός αποτελεί κύριο εισοδηματικό μέσο των επιχειρήσεων μας , οφείλουμε στην παραμελημένη ευρύτερη περιοχή της παραλίας Συκιάς να φροντίσουμε όλοι και περισσότερο ο Δήμος για την επιμελημένη εμφάνιση και προβολή της προς τους επισκέπτες της .
Είναι ζήτημα όπως σας προαναφέραμε ζωτικής σημασίας που δίνουν μεγάλη έμφαση όλοι οι επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής της Συκιάς καθώς θεωρούν πως είναι εδώ και πολλά χρονιά παραμελημένη και αφημένη στην τύχη της.
Όπως μας διαβεβαίωσε και ο πρόεδρος της κοινότητας , σας έχει ζητήσει ήδη ενίσχυση του τεχνικού προσωπικού για να μπορέσει να διορθώσει το υπάρχον πρόβλημα , οπότε περιμένουμε από εσάς να δείξετε την ευαισθησία που αρμόζουν στα σοβαρά θέματα αυτά που αφορούν την ευημερία του χωριού της Συκιάς.
Για αυτό αναφερόμαστε σε εσάς ειδικά , ως συγχωριανού μας και ευελπιστούμε πως θα δείξετε την ευαισθησία και το ενδιαφέρον που αρμόζει στην κατάσταση από την θέση του δημάρχου , ξέροντας πως δείξετε την δέοντα προσοχή.
Επίσης θα θέλαμε με την πρώτη ευκαιρία που θα βρεθείτε στην Συκιά και εφόσον το επιτρέπει το πρόγραμμά σας , να κανονίσουμε μια συνάντηση με τα μέλη του συμβουλίου του Συλλόγου Επαγγελματιών Συκιάς , τόσο για να γνωριστούμε θεσμικά, όσο και να συζητήσουμε προτάσεις και ιδέες για την ανάπτυξη και προβολή της περιοχής μας.
Είμαστε σίγουροι πως θα δείτε θετικά το αίτημα μας .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων
Με εκτίμηση

Για το ΔΣ
Ο πρόεδρος