11.3.23

Ολοκληρώνεται η Οικία Κότσιανου από τον Δήμο Πολυγύρου προϋπολογισμού 2.345.000 ευρώ !! που καλύφθηκε από το ΕΣΠΑ.

 

Οικία Κότσιανου.
Ένα έργο εμβληματικό, στα πλαίσια της διατήρησης της πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς, ολοκληρώνεται. Ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στο ποσό των 2.345.000 ευρώ και καλύφθηκε από το ΕΣΠΑ, ενώ παράλληλα για την ολοκληρωμένη ανακαίνισή του αγοράστηκαν με πόρους του Δήμου δυο όμορα ακίνητα αξίας 115.000 ευρώ. Το κτίριο θα μετατραπεί σε Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο, ένα πραγματικό «κόσμημα» για τον Πολύγυρο και τη Χαλκιδική και ταυτόχρονα έναν θησαυρό γνώσεων για κάθε μελετητή. Θερμές ευχαριστίες στον Αρχιτέκτονα – Μηχανικό Γιάννη Καραμάνο για την ανιδιοτελή- επιστημονική προσφορά του.


Σε εξέλιξη, επίσης, είναι οι σχετικές μελέτες για την ανακαίνιση της οικίας Ζαμπούνη και Κοσμέτη, που αγοράστηκαν με πόρους του Δήμου, όπως επίσης και η μελέτη για την οικία Χατζόγλου στη Γαλάτιστα, ώστε να ενταχθούν χρηματοδοτικά στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Τέλος ξεκινά και η ανάθεση μελέτης για την πλήρη κι ολοκληρωμένη ανακαίνιση των Παλαιών Δικαστηρίων, που με ενέργειές μας περιήλθαν στην κυριότητα του Δήμου Πολυγύρου.
Προσπαθούμε να διατηρούμε τα εμβληματικά και ιστορικά κτίρια του Δήμου μας αγοράζοντάς τα και αυξάνοντας παράλληλα την περιουσία του.
Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την πολιτιστική και αρχιτεκτονική κληρονομιά του τόπου μας, ενώ απόλυτος σκοπός μας είναι να συμβάλλουμε στην ελεύθερη πρόσβαση όλων στην Τέχνη, την Παιδεία και τον Πολιτισμό.