27.3.23

Συναγερμός στην Αστυνομία Χαλκιδικής για απόδραση 26 χρονης κρατούμενης από Α.Τ.

 


Σε εξέλιξη βρίσκονται αστυνομικές αναζητήσεις μετά την απόδραση 26 χρονης κρατούμενης από το Α.Τ. Σιθωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νεαρή που  βρίσκονταν υπό κράτηση, απέδρασε το βράδυ της Κυριακής από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Σιθωνίας στον Άγιο Νικόλαο,  όπου ήταν προφυλακισμένη μετά την απολογία της στον ανακριτη

. Επρόκειτο να γίνει μεταγωγη της στις Φυλακές Κορυδαλλού.


Η 26χρονη κατάφερε να διαφύγει  από τους αστυνομικούς και να λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ζήτησε να την οδηγήσουν στην τουαλέτα διότι δεν αισθανότανε καλά στο  ισόγειου Αστυνομικού Τμήματος και τότε κατάφερε να το σκάσει από το παράθυρο.

Άμεσα μόλις έγινε αντιληπτή η απόδρασή της, σήμανε συναγερμός και ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή της, ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα, μέχρι στιγμής.

Σε βάρος της νεαρής γυναίκας είχε σχηματιστεί δικογραφία για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, της κλοπής και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες καθώς  κατηγορείται για κλοπή «μαμούθ» από κοσμηματοπωλείο στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.



https://halkidikigr.blogspot.com/2023/01/blog-post_22.html

Πολύγυρος:Μία υπόθεση θρίλερ, με μία κλοπή μαμούθ, σε κοσμηματοπωλείο «Είμαι αθώα» – Τι λέει η 25χρονη για την κλοπή των 600.000€ στο LIVE NEWS.

             Μία υπόθεση θρίλερ, με μία κλοπή μαμούθ, και τους πρωταγωνιστές της να μιλούν αποκλειστικά στο LIVE NEWS.

H 25χρονη, που κατηγορείται και αρνείται τα πάντα, όπως λέει την κατηγορούν άδικα.

«Δεν μπορώ να κοιμηθώ. Aαναστατώθηκα, στεναχωρήθηκα. Είμαι έγκυος και αγχώνομαι και γι’ αυτο. Με κατηγορούν άδικα».

Ο δικηγόρος της 25χρονης, Αθανάσιος Γιοβανούδας, θα πει

πως δεν βρέθηκαν κλοπιμαία στην κατοχή της.

«Αρνείται ότι συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο στην κλοπή. Θεωρεί ότι αυτοί που τέλεσαν την κλοπή, αυτοί την έμπλεξαν. Δεν βρέθηκαν κλοπιμαία στην κατοχή της, ούτε χρήματα».

Από την άλλη, το θύμα είναι οργισμένο και ψάχνει απαντήσεις.

«Για να είναι δίπλα, την ξέρω. Στο σπίτι δεν μπήκε ποτέ. Απλά ήξερε σε ποια οικοδομή μένω. 300.000€ ήταν, 600.000€ με το κέρδος το βάλανε από την αστυνομία».

Μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, μία γυναίκα φέρεται να είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την κλοπή κοσμημάτων μεγάλης αξίας από κοσμηματοπωλείο και οικία στη Χαλκιδική.

«Τους γνώριζα. Καλοί ανθρωποι, αλλά δεν ξέρω γιατί έχει μπλεχτεί τόσο πολύ η υπόθεση», λέει η 25χρονη.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της 1ης Νοεμβρίου 2022. Είναι η μέρα που η γυναίκα φέρεται να παραβίασε αρχικά το κοσμηματοπωλείο της Χαλκιδικής και από εκεί αφαίρεσε κοσμήματα αξίας περίπου 600.000 ευρώ και χρηματικό ποσό 350 ευρώ.

Σαν να μην έφτανε αυτό, την ίδια ημέρα προσπάθησε να μπει και στο σπίτι της ιδιοκτήτριας του κοσμηματοπωλείου, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

«Θέλω να το ξεχάσω αυτό, παίρνω φάρμακα για χατίρι της».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν το έβαλε κάτω και στις 17 Νοεμβρίου 2022, παραβίασε το σπίτι, από όπου αφαίρεσε κοσμήματα και χρήματα, συνολικής αξίας 1.100 ευρώ.

«Ήρθαν και με βρήκαν οι αστυνομικοί και με πήγαν στο τμήμα και μου είπαν κατηγορήσε για αυτό το πράγμα. Είπα ότι δεν έχω κάνει κάτι».

Οι αστυνομικοί που την εντόπισαν, λένε πως βρήκαν στην κατοχή της αντικλείδι της οικίας της παθούσας και αντικλείδι του κοσμηματοπωλείου, καθώς και τηλεχειριστήριο για το μεταλλικό ρολό ασφαλείας του καταστήματος.

Η γυναίκα θα πει πως κάποιος άλλος τα έβαλε για να την μπλέξουν.

«Αυτός που το έκανε, με έμπλεξε».

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν και ένα όχημα που είχε αγοράσει η φερόμενη δράστις.

Το video εδώ

https://www.megatv.com/2023/01/03/xalkidiki-eimai-athoa-ti-leei-i-25xroni-gia-tin-klopi-ton-600-000e/


 Κλοπή κοσμηματοπωλείου στη Χαλκιδική : 25χρονη «άρπαξε» κοσμήματα αξίας 600.000 ευρώ

 https://halkidikigr.blogspot.com/2022/12/4_22.html

Αρχείο 

Τις εξακόσιες χιλιάδες ευρώ ξεπερνά η λεία από την εγκληματική δράση 25χρονης ημεδαπής, την οποία ταυτοποίησε η αστυνομία για κλοπές σε κοσμηματοπωλείο και σε οικία στη Χαλκιδική.
 Η εξιχνίαση της  κλοπής έγινε μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου.
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς  η γυναίκα, στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου παραβίασε κοσμηματοπωλείο και αφαίρεσε κοσμήματα αξίας περίπου 600.000 ευρώ και χρηματικό ποσό 350

ευρώ. Την ίδια ημέρα, επιχείρησε ανεπιτυχώς να εισέλθει παράνομα και στο σπίτι της ιδιοκτήτριας του κοσμηματοπωλείου. Κατάφερε, όμως, σύμφωνα με την αστυνομία να παραβιάσει εκ νέου την ίδια οικία στις 17 Νοεμβρίου από όπου αφαίρεσε κοσμήματα και χρήματα, συνολικής αξίας 1.100 ευρώ.

Κατά τον εντοπισμό της 25χρονης στη δυτική Θεσσαλονίκη, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή της ένα αντικλείδι από το σπίτι που παραβίασε. 

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλειδιά, μεταξύ των οποίων αντικλείδι του κοσμηματοπωλείου, καθώς και τηλεχειριστήριο για το μεταλλικό ρολό ασφαλείας του καταστήματος. Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι η φερόμενη ως δράστιδα, με σκοπό τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κατέβαλε χρηματικό ποσό 11.000 ευρώ για την αγορά οχήματος, το οποίο εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε. Σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, της κλοπής και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 

Θεσσαλονίκη, 22 Δεκεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου εξιχνιάσθηκαν κλοπές από κοσμηματοπωλείο και οικία στη Χαλκιδική

 Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής γυναίκας για κλοπή κοσμημάτων μεγάλης αξίας

 Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση κλοπής κοσμημάτων μεγάλης αξίας από κοσμηματοπωλείο και οικία στη Χαλκιδική.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπής γυναίκας και σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, της κλοπής και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, η προαναφερόμενη γυναίκα, το μεσημέρι της 1ης Νοεμβρίου 2022, παραβίασε κοσμηματοπωλείο ιδιοκτησίας ημεδαπής σε περιοχή της Χαλκιδικής και αφαίρεσε κοσμήματα αξίας περίπου 600.000 ευρώ και χρηματικό ποσό 350 ευρώ.

Την ίδια ημέρα, προσπάθησε να εισέλθει παράνομα στην οικία της ιδιοκτήτριας του παραπάνω κοσμηματοπωλείου, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Όπως εξακριβώθηκε, την 17η Νοεμβρίου 2022, παραβίασε εκ νέου την ανωτέρω  οικία, από όπου αφαίρεσε κοσμήματα και χρήματα, συνολικής αξίας 1.100 ευρώ.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίσθηκε η ημεδαπή σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου στην κατοχή της βρέθηκε αντικλείδι της παραπάνω οικίας της παθούσας.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλειδιά, μεταξύ των οποίων αντικλείδι του κοσμηματοπωλείου, καθώς και τηλεχειριστήριο για το μεταλλικό ρολό ασφαλείας του καταστήματος.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι με σκοπό τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κατέβαλε χρηματικό ποσό 11.000 ευρώ για την αγορά οχήματος, το οποίο εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε.

Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος της, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πολυγύρου.