25.3.23

ΔΙΕΚ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ «25η ΜΑΡΤΙΟΥ: Η Ελληνική Επανάσταση στη Χαλκιδική. -Ένας πίνακας αφηγείται

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε το ΔΙΕΚ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ, την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αγροτικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Κασσάνδρας. με θέμα:
«25η ΜΑΡΤΙΟΥ: Η Ελληνική Επανάσταση στη Χαλκιδική.
-Ένας πίνακας αφηγείται: Διάλεξη και συζήτηση με αφορμή έναν πίνακα του Π. Καραδήμου. -Έκθεση Βυζαντινής Αγιογραφίας με θέμα την Θεομήτορα.».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με σκοπό να τιμήσουμε την λαμπρή διπλή μας γιορτή, την εθνική επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, αλλά και την ευαισθητοποίηση σχετικά με την εκπαίδευση και κατάρτιση στη φυλακή, επίσης, την εξωστρέφεια της εκπαιδευτικής δομής, μέσω της επαφής με τους φορείς, την τοπική και ευρύτερη κοινωνία.
Το βιντεοσκοπημένο υλικό θα αναρτηθεί σύντομα, ως σύνολο, στην ιστοσελίδα του ΔΙΕΚ Κασσάνδρας στο facebook και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η εκδήλωση είχε μεγάλη απήχηση σε εκπροσώπους φορέων και πρόσωπα, που ανταποκρίθηκαν δυναμικά στο κάλεσμά μας.
Οι καταρτιζόμενοι, οι εκπαιδευτικοί και η διεύθυνση του Δ.Ι.Ε.Κ. ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι παρευρέθηκαν:
-Ο Οσιώτατος Μοναχός Αγάπιος Ηλίας, εκπρόσωπος της Ιεράς Μονής Καρακάλου του Αγίου Όρους, ο οποίος μας έκανε την τιμή να ψάλλει το «Άξιον Εστί» τον υπέροχο ύμνο προς τη Θεοτόκο.
-Ο κ. Κουτογλίδης Στυλιανός, Προϊστάμενος Διεύθυνσης του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Κασσάνδρας, ο κ. Δημήτριος Νταλιάνης , Αρχιφύλακας και ο κ. Λουκάς Γεώργιος, Προϊστάμενος Γεωργικού του καταστήματος.
- Η κα Αναστασία Χαλκιά Δήμαρχος Δήμου Κασσάνδρας.
-Η κα Κυριακή Μάλαμα, βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α του Ν. Χαλκιδικής, ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου της κ. Νικόλαος Κουντούρης και ο εκπρόσωπος της Ο.Μ. Κασσάνδρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Δήμος Παντζίκης.
-Ο κ. Κωνσταντινούδης Νικόλαος, Υποψήφιος Βουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Ν. Χαλκιδικής
-Ο κ. Μουλαγιαννιός Λεωνίδας Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χαλκιδικής
-Ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ του Ν. Χαλκιδικής κ. Απόστολος Πάνας και ο βουλευτής κ. Γεώργιος Βαγιωνάς, Ν.Δ. του Ν. Χαλκιδικής, δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν και χαιρέτισαν με επιστολές την εκδήλωση.
- Ο κ. Τζίτζιος Ιωάννης, πρώην Δήμαρχος Σιθωνίας Ν. Χαλκιδικής
Ο κ. Αρζουμανίδης Ιωάννης, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Χαλκιδικής.
-Ο κ. Μπίκος Ιωάννης, αναπληρωτής γραμματέας Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. πρώην δήμαρχος Ν. Χαλκηδόνας, πρώην αντινομάρχης, πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Γεωργίας.
-Ο κ. Νικολέτος Αθανάσιος, πρώην Προϊστάμενος Διεύθυνσης του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Κασσάνδρας.
-Η κα Κορίνα Ζολά δημοσιογράφος του Ειδησεογραφικού Portal / ηλεκτρονικής εφημερίδας halkidikifocus, η οποία εκτός από την φωτογραφική κάλυψη και προβολή της εκδήλωσης, πρόσφερε βιβλία για την δανειστική βιβλιοθήκη του ΔΙΕΚ. Κασσάνδρας .
- Ο κ. Αδαμόπουλος Ιωάννης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός Κοινωνικών Επιστημών και πρώην σχολικός σύμβουλος του κλάδου Νομικών – Πολιτικών Επιστημών, μετά από έκκληση της διευθύντριας του ΔΙΕΚ Κασσάνδρας, απηύθυνε χαιρετισμό στο κοινό της εκδήλωσης, παρότρυνε τους εκπροσώπους των φορέων να στηρίξουν υλικά και όχι μόνο, την εκπαίδευση στη αγροτική φυλακή της Κασσάνδρας.
Συντελεστές της εκδήλωσης:
- Παράσχος Καραδήμος, εισηγητής της εκδήλωσης, ζωγράφος και συνταξιούχος εκπαιδευτικός Φυσικών Επιστημών
-Μαρία Ρουσοπούλου, εισηγήτρια της εκδήλωσης, εκπαιδευτικός Πληροφορικής του Γυμνασίου Ν. Καλλικράτειας
- Αφροδίτη Λιόλιου, εισηγήτρια της εκδήλωσης, εκπαιδεύτρια του ΔΙΕΚ, Γεωπόνος Ζωικής Παραγωγής.
- Άρτεμις Μαυροφρύδη, εισηγήτρια της εκδήλωσης, εκπαιδεύτρια του ΔΙΕΚ Γαλλικής γλώσσας.
-Ποντιακό συγκρότημα «Τα Παιδιά του Μεσσαίου», κ.κ. Αμανατίδης Παύλος (λύρα), Αμανατίδης Γεώργιος (αρμόνιο), Αμανατίδης Ραφαήλ (νταούλι), οι οποίοι ήρθαν από το Κιλκίς, αφιλοκερδώς, για να στηρίξουν την εκδήλωση και την έκλεισαν με ένα ποντιακό γλέντι.
- Γεώργιος Γελαράκης εκπαιδευτής του ΔΙΕΚ, μηχανολόγος/τραγουδοποιός, ανέλαβε την επιμέλεια μουσικής.
-Χρήστος Τ., τραγουδιστής της εκδήλωσης, από την περήφανη νέα γενιά των Ελλήνων Ρομά, ο οποίος συγκλόνισε με το ταλέντο του στην ερμηνεία των τραγουδιών της εκδήλωσης.
-Αθανάσιος Στεφανής, Πρόεδρος του Σωματείου Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Κασσάνδρας.
-Γιόλτσογλου Γεώργιος σωφρονιστικός υπάλληλος, δημιούργησε μια υπέροχη έκπληξη, εμπνεύστηκε την ιδέα και προσκάλεσε το ποντιακό συγκρότημα «Τα Παιδιά του Μεσσαίου» των Αδερφών Αμανατίδη.
-Παγλαμίδης Χρήστος, εκπαιδευτής του ΔΙΕΚ, πολιτικός μηχανικός/ φωτογράφος, ανέλαβε την βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης.
Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ του Δ.Ι.Ε.Κ. ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ