28.3.23

Συνελήφθη η 26χρονη που είχε αποδράσει από το κρατητήριο - Εντοπίσθηκε καθώς επέβαινε σε λεωφορείο ΚΤΕΛ Χαλκιδικής - Η ανακοίνωση της ΕΛ-ΑΣ

 

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται η 26χρονη που απέδρασε από το Αστυνομικό Τμήμα Σιθωνίας, στη Χαλκιδική.


Όπως έγινε γνωστό, εντοπίστηκε στις 10.15 το πρωί, στη Νέα Καλλικράτεια, καθώς επέβαινε σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ που εκτελούσε δρομολόγιο από Χαλκιδική προς Θεσσαλονίκη.

 Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, Γιώργος Αρβανιτίδης

Η κοπέλα είχε επιβιβαστεί από τα Μουδανιά και ο οδηγός καθυστέρησε να ξεκινήσει γιατί άναβε ένα λαμπάκι στις ενδείξεις του και κατέβηκε από το λεωφορείο για να το ελέγξει. Την ώρα που έφτασε στην Καλλικράτεια για να γίνει επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών, εμφανίστηκαν πέντε - έξι ένστολοι αστυνομικοί. Άφησαν τον κόσμο να κατέβει και κάθονταν και στις δύο πόρτες του λεωφορείου. Έβλεπαν ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει. Ύστερα ανέβηκαν επάνω, κατέβασαν την κυρία και την έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο με συμβατικά νούμερα», περιγράφει.

Ειδικότερα, η γυναίκα βρισκόταν υπό κράτηση εν όψει μεταγωγής της στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, καθώς είχε κριθεί προφυλακιστέα για ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στη Χαλκιδική, από το οποίο εκλάπησαν κοσμήματα αξίας 600.000 ευρώ

Η 26χρονη απέδρασε από το παράθυρο τουαλέτας του αστυνομικού τμήματος, όπου νωρίτερα είχε ζητήσει να την οδηγήσουν αστυνομικοί, επικαλούμενη τη φυσική της ανάγκη. 

Έκτοτε ξεκίνησαν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή και έλαβε σχετική ενημέρωση ο εισαγγελέας πρωτοδικών Πολυγύρου.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Θεσσαλονίκη, 28 Μαρτίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη ημεδαπή γυναίκα στη Χαλκιδική για απόδραση από Αστυνομικό Τμήμα

 Συνελήφθη σήμερα (28 Μαρτίου 2023) το πρωί σε περιοχή της Χαλκιδικής, ημεδαπή γυναίκα που είχε αποδράσει από το Αστυνομικό Τμήμα Σιθωνίας Χαλκιδικής.

Ειδικότερα, η παραπάνω ημεδαπή, κατά τη διάρκεια κράτησής της στο Αστυνομικό Τμήμα, απέδρασε προχθές (26 Μαρτίου) το βράδυ και υπήρξε κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων για τον άμεσο εντοπισμό της.

Μετά από επισταμένες έρευνες και ευρείες αναζητήσεις των αστυνομικών, εντοπίσθηκε σήμερα το πρωί σε περιοχή της Χαλκιδικής, ως επιβάτιδα σε λεωφορείο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και συνελήφθη.

Σημειώνεται ότι σε βάρος της ημεδαπής, από την 24η Μαρτίου 2023, είχε εκδοθεί ένταλμα προσωρινής κράτησης του Ανακριτή Χαλκιδικής, για υπόθεση διακεκριμένης κλοπής από κατάστημα σε περιοχή της Χαλκιδικής. (Σχετικό το από 22 Δεκεμβρίου 2022 Δελτίο Τύπου)

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου.


Η συλληφθείσα, με τη σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πολυγύρου.