27.5.20

Δημοτική Παράταξη Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο Πολυγύρου- Οι υπηρεσίες του Δήμου, της Περιφέρειας να αναγγείλουν τις προκληθείσες ζημίες από την σφοδρή χαλαζόπτωση.

Η Δημοτική Παράταξη Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο ζητά αμεσα την καταγραφή ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες του Δήμου μας, από τους αρμόδιους φορείς, λόγω της σφοδρής χαλαζόπτωσης της 26ης Μαιου.
Δυστυχώς αρκετές περιοχές του Δήμου μας επληγησαν χθες για άλλη μια φορά από σφοδρή χαλαζοπτωση.
Σιτηρά, οπωροκηπευτικά αλλά και η βασίλη καλλιέργεια του Δήμου μας, τα ελαιόδεντρα (τα οποία βρισκόταν στην αρχή
περιοδου καρποδεσιας τους) υπέστησαν ολοκληρωτικές ζημιές.
Οι υπηρεσίες του Δήμου, της Περιφέρειας θα πρέπει, αμέσως, να αναγγείλουν τις προκληθείσες ζημίες, καταγράφοντάς αυτές, και να τις αποστείλουν στο αρμόδιο περιφερειακό κατάστημα του ΕΛΓΑ, το οποίο και θα επιληφθεί εντός ολίγων ωρών από την επίσημη ενημέρωση, ενεργοποιώντας τις σχετικές διαδικασίες. Επίσης, μεμονωμένα, οι παραγωγοί, των οποίων οι καλλιέργειες έχουν υποστεί καταστροφές, θα πρέπει να προχωρήσουν σε εξατομικευμένες προσωπικές δηλώσεις ζημίας των προϊόντων τους και, παράλληλα, ο ΕΛΓΑ θα πραγματοποιεί επιτόπιες επισκέψεις για την πρώτη, αρχική, καταγραφή των ζημιών. 
Η τελική εκτίμηση των ζημιών θα γίνει μόλις η δυνατότητα πλήρους εκτίμησης της καταστροφής θα είναι φανερή, χρονικό σημείο, που ποικίλλει, ανάλογα με το είδος της καλλιέργειας.Ειδικα για την καλλιέργεια της ελιάς δεν μπορεί να χαθεί ούτε μέρα λόγω πολύ μικρού μεγέθους.