28.5.20

Παράταξη Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο-Αλλά λέμε στο δημότη, αλλά γράφουμε στις αποφάσεις.

Αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια , ένα μήνα μετά την δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι σχετικές αποφάσεις λήψης μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων που εκαναν παύση λειτουργίας τους λόγω Covid-19. 
Aλγεινη εντύπωση προκαλεί η απόφαση για 40% τελικά μείωση των μισθωματων στα δημοτικά ακίνητα του Δήμου
λόγω πανδημίας.
Η πρόταση των δύο Δημοτικών παρατάξεων "Ανεξάρτητο Ψηφοδελτιο" και "Συνεργασια Πολιτών", ήταν γνωστή στον Δημαρχο από τις 30 Μαρτίου όταν κατέθεσαν από κοινού σχετικό έγγραφο με προτάσεις για μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων μεταξύ των οποίων και η απαλλαγή μισθωματων στους επαγγελματίες που δουλεύουν σε δημοτικά ακινητα τουλάχιστον για το διάστημα μη λειτουργίας τους.
Με σχετική ανάρτηση, ο Δήμαρχος το απόγευμα της ίδιας ημέρας επιχειρηματολόγησε υπέρ της αναγκαιότητας λήψης απόφασης, σύμφωνα και με την πρόταση των δύο παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, για απαλλαγή μισθωματων και ότι στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο θα λαμβάνονταν σχετική απόφαση.
Το συμβούλιο έγινε στις 29 Απριλίου δια περιφορας, χωρίς παρουσία δημοτικών συμβούλων, χωρίς συζήτηση και διάλογο στα θεματα, με αποτέλεσμα σήμερα έκπληκτοι να ενημερωνόμαστε για διαφορετική απόφαση.
Εύλογα και πολλά τα ερωτήματα , τα οποία συνεχίζουν να μείνουν αναπαντητα μετά την συνεχιζόμενη άρνηση της Δημοτικής Αρχής για συνεδριάσεις είτε κεκλεισμένων των θυρών είτε με τηλεδιάσκεψη.
Απαξιώνεται πλήρως ο θεσμός του Δημοτικού Συμβουλίου εδώ και τρεις μήνες με συνεδριάσεις από τα σπίτια και με απαντήσεις ένα ναι ή ένα όχι μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Η δια περιφορας διαδικασία αφαιρεί την πολιτική αντιπαράθεση το δικαίωμα στη διαφορετική θέση, στην ενημέρωση των δημοτων.
Και ενώ πλέον όλα σιγά σιγά επανέρχονται στη κανονικότητα, τα μαγαζιά άνοιξαν, τα σχολεία άνοιξαν κ.α., η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να προκαλεί το κοινό αισθημα και σε σημερινή πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής( αποτελούμενη από 7 μέλη)για τη Δευτέρα 1 Ιουνιου διαλέγει πάλι την μέθοδο δια περιφοράς.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Η Δημοτική Παράταξη Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο θα συνεχίσει να απέχει των συνεδριάσεων δια περιφοράς.
Διεκδικούμε το αυτονόητο. 
Την ορθή λειτουργία του Ανώτατου θεσμικού οργάνου του Δήμου μας.
(Στην ανάρτηση μπορείτε να δείτε σχετικές φωτογραφιες για το θέμα)
Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο